Program MikroMasters dalam Bioinformatika (University of Maryland University College)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ketahui bagaimana untuk menganalisis data besar biologi untuk membuka kunci penemuan biotek besar yang besar.

Biologi moden menghasilkan kuantiti besar data besar. Tersembunyi dalam data ini mungkin terapi kanser blockbuster seterusnya, bukti muktamad bahawa gen tertentu bertanggungjawab untuk penyakit, atau maklumat yang diperlukan untuk meniru proses biologi penting - dan anda boleh berada di dalam pasukan yang mendapatinya.

Bioinformatika menggabungkan biologi, sains komputer, dan matematik dan dalam program Bioinformatics MicroMasters ini, anda akan mendapat pengetahuan dan pengalaman canggih yang akan memberi anda kelebihan kerjaya yang penting dalam bidang yang menarik ini.

Dalam program ini, anda akan belajar bagaimana menganalisis urutan DNA untuk mencari mutasi dan anomali, memahami struktur protein peranan penting dalam fungsi protein dan menggunakan alat analisis statistik, termasuk pengaturcaraan R, untuk melombong data besar biologi.

Program ini sangat sesuai untuk mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai medan bioinformatika dan kesannya terhadap masyarakat pada umumnya atau yang ingin menggabungkan prinsip dan alat bioinformatik ke dalam makmal mereka.

Outlook Job

 • Scientist Bioinformatics dijangka berkembang pesat dalam beberapa tahun akan datang dan mempunyai kira-kira 10,000 pembukaan kerja baru dari 2014-2024 (O * Net Online).
 • Saintis Perubatan dijangka berkembang pada kadar 8% dari 2014-2024 menyebabkan 9,000 pekerjaan baru (BLS).
 • Industri utama adalah sektor perkhidmatan kerajaan, swasta, saintifik dan teknikal untuk kerjaya dalam jawatan seperti bioinformatik, penganalisis bioinformatik, jurutera perisian bioinformatik, dan saintis bioinformatik (O * net online).

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Bagaimana untuk menyelaraskan urutan DNA / RNA dan protein dan teori di sebalik algoritma yang menjadikannya mungkin.
 • Kesan mutasi pada proses selular dan struktur protein.
 • Bagaimana menjana struktur model protein.
 • Pengaturcaraan asas R untuk menganalisis data biologi.
 • Bagaimana untuk memohon pakej dalam persekitaran R kepada masalah tipikal dalam bioinformatik.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro

Lengkapkan ketiga-tiga kursus dengan gred 80% atau lebih baik dan dapatkan Sijil Yang Disahkan di setiap kursus untuk mendapatkan credential MicroMasters.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Melalui program ini, anda boleh menggabungkan Kredensial MicroMasters dengan pembelajaran dalam talian tambahan melalui UMUC untuk mendapatkan Master of Biotechnology dengan pengkhususan dalam ijazah Bioinformatika. Para pelajar yang berjaya memperolehi Kredensial MicroMasters layak memohon kepada Master of Biotechnology dengan pengkhususan dalam ijazah Bioinformatik di UMUC. Jika diterima dengan program UMUC Masters, pelajar yang memperolehi Kredit MikroMasters akan dikreditkan dengan 12 unit akademik (36 unit diperlukan untuk tamat pengajian dengan Bioteknologi dengan pengkhususan dalam ijazah Bioinformatika).

Maklumat lanjut

 • Purata Panjang: 8 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 3 Kursus dalam Program
 • Subjek: Sains Komputer, Biologi
 • Institusi: Sistem Universiti Maryland, UMUC
 • Kredit Tawaran Institusi: UMUC
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 747 USD, sekarang $ 672.30 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 74.70 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas