Program MikroMasters dalam Analitik Ramalan untuk Aplikasi Perniagaan (Universiti Edinburgh)

Umum

Penerangan Program

Mempercepat kerjaya anda dalam analisis

Gambaran Keseluruhan Program

Ini adalah usia Data Besar. Ramalan pasaran menunjukkan bahawa pendapatan di seluruh dunia untuk penyelesaian besar data dan analitik perniagaan dijangka mencapai $ 189.1 bilion tahun ini, peningkatan sebanyak 12% sejak 2018. IDC menjangkakan pendapatan BDA di seluruh dunia adalah $ 274.3 bilion menjelang 2022. (Source: IDC)

Organisasi memegang lebih banyak maklumat mengenai persekitaran perniagaan mereka berbanding sebelum ini. Semakin, organisasi-organisasi ini mengiktiraf peranan sains data dalam memperoleh pandangan dan pesaing berfikir luar. Akibatnya, terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk pekerja dan pengurus yang mempunyai kemahiran analisis lanjutan dan keupayaan untuk membuat keputusan yang bermaklumat yang mendorong kejayaan organisasi.

Analisis ramalan sedang diterapkan di banyak sektor perniagaan untuk meramalkan trend dan membina model yang menyokong keputusan perniagaan yang proaktif dan mengenal pasti kedua-dua risiko dan peluang.

Program MicroMasters® ini telah direka oleh University of Edinburgh untuk melengkapkan anda dengan kemahiran untuk berjaya menubuhkan dan menggunakan analisis ramalan anda sendiri. Program ini memecahkan proses ke dalam empat bahagian utama yang akan membantu anda untuk membangunkan keupayaan yang kuat dalam bidang ini.

Anda akan diperkenalkan kepada konsep utama yang digunakan dalam model ramalan, belajar bagaimana menyediakan data untuk pemodelan, dan membina model ramalan menggunakan pelbagai kaedah pembelajaran statistik dan mesin pada pelbagai dataset kehidupan sebenar. Anda akan membincangkan, menilai, melaksanakan, dan menguji setiap pendekatan untuk mengenali anda dengan melakukan latihan ramalan yang kukuh.

Prasyarat

Program MicroMasters ini bertujuan untuk mereka yang mempunyai tahap sarjana atau pengalaman profesional / latar belakang yang setara dalam bidang matematik, statistik atau kawasan subjek yang sama (aljabar linear, kalkulus, dll.). Pengalaman sebelumnya dengan bahasa pengaturcaraan prosedur adalah bermanfaat (Java, C, Python, Visual Basic, dan lain-lain)

Apa yang akan anda pelajari

  • Kenal pasti pelbagai tetapan perniagaan di mana analitik ramalan boleh digunakan.
  • Merumuskan model ramalan yang sesuai untuk pelbagai senario masalah.
  • Bina dan gunakan model ramalan untuk masalah klasifikasi dan regresi.
  • Menerapkan pandangan ke dalam Python.
  • Mentafsirkan model ramalan untuk menyelesaikan masalah perniagaan, dan secara kritis mencerminkan hasil mereka.

Outlook Job

  • Permintaan untuk Peranan Peranan Perniagaan / Pengurusan di Amerika Syarikat dijangka tumbuh 14.3% dalam tempoh 10 tahun ke depan, menarik gaji tahunan purata $ 81k. (Sumber: Biro Statistik Buruh (pertumbuhan unjuran) dan Analisis Kaca Pembakaran)
  • Kemahiran seperti Python dan pembelajaran mesin adalah permintaan yang sangat tinggi dalam hampir setiap sektor perniagaan.
  • Pemahaman mendalam tentang analisis ramalan telah menjadi penting kepada kejayaan perniagaan.
  • Peluang kerjaya termasuk penganalisis perniagaan, saintis data, dan perunding pengurusan.

Apakah Program Mikrogram?

Program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat siswazah dari universiti terkemuka yang direka untuk memajukan kerjaya anda. Sijil-sijil program MicroMasters mempamerkan pembelajaran mendalam dan kemahiran dalam permintaan kepada majikan dan boleh membantu anda memulakan jalan ke arah melengkapkan ijazah lanjutan.

Cara Dapatkan Sijil Program Mikrogram
Untuk mendapatkan sijil program, pelajar perlu melengkapkan dan berjaya mendapat sijil yang disahkan dalam semua empat kursus dalam program ini, sebagai tambahan kepada projek akhir.

Dari Sijil Program ke Ijazah Sarjana
Program MicroMasters dirancang untuk menawarkan pelajar sebuah Pathway ke peringkat lanjutan dan boleh dikira sebagai kredit ke arah melengkapkan program ijazah Sarjana. Pelajar yang berjaya mendapatkan sijil program MicroMasters ini boleh memohon kemasukan ke program Sarjana, dan jika diterima, sijil program MicroMasters akan dikira ke tahap ijazah.

Pelajar yang berjaya memperolehi sijil program MicroMasters ini boleh memohon kepada Masters di dalam kampus di Analytics Perniagaan di Universiti Edinburgh. Penyelesaian program MicroMasters yang berjaya tidak menjamin penerimaan kepada Master tetapi, jika diterima, 30 kredit yang diberikan dari program MicroMasters akan diiktiraf sebagai kredit yang diperoleh ke arah 180 kredit yang diperlukan untuk MSc penuh.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas