Program MicroMasters dalam Prinsip Pembuatan (Massachusetts Institute of Technology)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ketahui prinsip pembuatan: kawalan proses, aliran pengeluaran, rantaian bekalan, dan pembiayaan asas, dari jabatan Kejuruteraan Mekanikal peringkat # 1 di dunia.

Membangunkan kemahiran asas yang diperlukan untuk kecemerlangan global dalam pembuatan dan daya saing dengan Prinsip Pengiktirafan MicroMasters Pengiktirafan, yang direka dan disampaikan oleh jabatan Kejuruteraan Mekanikal peringkat # 1 MIT dunia.

Program ini menyediakan pelajar asas asas untuk memahami dan mengawal kadar, kualiti dan kos dalam perusahaan perkilangan.

Prinsip-prinsip Pengilangan adalah satu set elemen yang biasa digunakan untuk semua industri perkilangan yang berputar di sekitar konsep aliran dan variasi. Prinsip-prinsip ini muncul dari kerja sama dengan industri pembuatan di kedua-dua peringkat penyelidikan dan operasi.

Dengan menargetkan para jurutera peringkat tinggi, pereka produk, dan pemaju teknologi dengan minat dalam kerjaya dalam pembuatan maju, program ini akan membantu para pelajar memahami dan menerapkan prinsip-prinsip ini untuk reka bentuk produk, proses, reka bentuk dan rantaian bekalan serta operasi kilang.

Kurikulum ini memberi tumpuan kepada analisis, pencirian, dan kawalan aliran dan variasi pada tahap yang berbeza dalam perusahaan melalui bidang-bidang berikut:

 • Variasi Proses dan Kawalan Unit: Memodelkan dan mengawal variasi temporal dan spatial dalam proses unit
 • Variasi Sistem dan Kawalan Sistem Pabrik: Memodelkan dan mengawal aliran dalam sistem perkilangan dengan unsur stokastik dan input.
 • Rantaian Bekalan - Pengubahan dan Kawalan Sistem: Cara mengendalikan dan merekabentuk rantaian bekalan yang berpusatkan pembuatan yang optimum.
 • Aliran Perniagaan: Memahami penggunaan dan aliran maklumat perniagaan untuk memulakan, membuat skala dan mengendalikan kemudahan pembuatan.

Outlook Job

 • Peluang kerjaya yang menarik dalam jawatan seperti Jurutera Pembuatan, Jurutera Rantaian Pembekalan, Jurutera Reka Bentuk, Kejuruteraan Produk, Jurutera Pembangunan Produk. (Sumber: Jabatan Kejuruteraan MIT)
 • Purata gaji berjumlah $ 70,000-95,000. (AS sahaja; sumber: Indeed.com)
 • Biro Buruh AS Statistik projek pekerjaan jurutera industri berkembang 10% dari 2016 hingga 2026, lebih cepat daripada purata untuk semua pekerjaan. (semua pekerjaan = 7%).
 • Kadar pertumbuhan firma pembuatan baru berada pada kadar terpantas sejak 1993. (sumber: Banci Amerika Syarikat, Statistik Dinamik Perniagaan)
 • 100% graduan daripada Masters of Masters of Engineering dalam Pengilangan Lanjutan

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Perspektif baru untuk membuat keputusan dan membuat keputusan operasi di semua peringkat pembuatan, dalam konteks pembuatan volume, di mana kadar, kualiti, kos, dan fleksibiliti adalah metrik utama.
 • Cara mengendalikan dan mengawal proses unit untuk memastikan kualiti maksimum menggunakan kaedah kawalan statistik dan maklum balas asas dan lanjutan.
 • Bagaimana untuk merekabentuk dan mengendalikan sistem proses dengan kapasiti optimum, ketahanan, dan inventori.
 • Bagaimana untuk merekabentuk dan mengendalikan sistem rangkaian bekalan yang optimum.
 • Perangkaan kewangan sebuah perusahaan perkilangan, termasuk usaha baru.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Pengiktirafan MicroMasters
Lengkap dan berjaya memperoleh Sijil Yang Disahkan dalam semua 8 kursus, termasuk 4 peperiksaan yang hampir dipersiapkan. Peperiksaan berlaku dalam kursus akhir 4 (ditawarkan Fall 2018).

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Gabungkan Kredit Mikro Anda dengan kerja di kampus di MIT untuk memperoleh Master of Engineering dalam bidang Pengilangan dan Rekabentuk Lanjutan. Pelajar yang memperoleh Prinsip Pengeluaran Kredit MicroMasters boleh memohon kepada program Pengilangan dan Rekabentuk Lanjutan, dan apabila diterima, akan dikreditkan 48 unit akademik (bersamaan dengan kira-kira 1/3 dari program sarjana dan 1 semester di kampus).

Covenant University (Nigeria) akan menawarkan pemegang credential program MicroMasters dalam Prinsip Pembuatan kemungkinan memperoleh 18 kredit ke arah menyelesaikan gelar sarjana dalam Kejuruteraan Mekanikal.

Institut Teknologi Rochester (RIT) juga akan menawarkan Pathway untuk kredit bagi pemegang mandat MITx MicroMasters dalam Prinsip Pembuatan ke arah penyelesaian Sarjana Sains dalam Pengajian Profesional RIT.

RMIT University (Australia) akan memberikan kredit akademik ke arah Master of Engineering Management bagi pelajar yang berjaya mendapatkan kelayakan MITx MicroMasters dalam program MITx MicroMasters dalam Prinsip Pembuatan.

Sekolah Perniagaan di Royal Roads University (Kanada) akan menawarkan pemegang credential program MIT MicroMasters dalam Prinsip Pembuatan kemungkinan memperoleh sembilan daripada jumlah kredit siswazah ke arah menyelesaikan Sarjana Pentadbiran Perniagaan dalam Pengurusan Eksekutif.

Institut Pengajian Siswazah Siswazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan Universiti Chulalongkorn (Thailand) akan menawarkan pemegang mandat MITx MicroMasters dalam Prinsip Pembuatan kemungkinan memperoleh 6 kredit daripada jumlah 66 kredit siswazah ke arah menyelesaikan MBA Sasin.

Maklumat lanjut

 • Purata Panjang: 8 minggu setiap kursus
 • Usaha: 10-12 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 8 Kursus dalam Program
 • Subjek: Kejuruteraan, Perniagaan
 • Institusi: Institut Teknologi Massachusetts
 • Kredit Tawaran Institusi: Institut Teknologi Massachusetts
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 1400 USD, sekarang $ 1260 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 140 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas