Program MicroMasters dalam Pengkomputeran Awan (University of Maryland University College)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Dapatkan kepakaran dalam salah satu bidang terpanas dalam IT, kerana anda belajar bagaimana untuk merancang, melaksanakan, dan mengurus sistem pengkomputeran awan.

Bidang Pengkomputeran Awan yang menarik telah mengalami pertumbuhan letupan. Teknologi transformatif ini bukan sahaja mengubah cara perniagaan beroperasi, tetapi ia juga mengguncang struktur tradisional jabatan IT dan meletakkan tuntutan baru ke atas kakitangan yang berhadapan dengan mencipta semula karier mereka sendiri. Dengan organisasi yang bergerak dengan cepat ke infrastruktur dan perkhidmatan mereka ke awan, pekerjaan semakin berkembang pada kadar yang pantas, dengan banyak jawatan yang tidak terisi.

Dapatkan pemahaman tentang teknologi awan seperti AWS, Azure, Google Cloud, OpenStack, dan vSphere serta cara memanfaatkannya untuk meningkatkan produktiviti dan keberkesanan perniagaan. Dalam program Mikro Pengkomputeran Awan ini, anda akan belajar mengenai Infrastruktur Sebagai Perkhidmatan (IaaS), Platform Sebagai Perkhidmatan (PaaS), Perisian Sebagai Perkhidmatan (SaaS), dan platform "X sebagai perkhidmatan" yang lain. Anda akan menerima pengetahuan asas mengenai isu-isu perundangan dan pematuhan, pengawalan keselamatan dan risiko dan bagaimana untuk mengikuti piawai industri dan amalan terbaik. Anda juga akan memperoleh pengalaman dalam melaksanakan, mengkonfigurasi dan menguruskan teknologi awan.

Ini digunakan, program peringkat siswazah direka untuk pelajar yang ingin masuk atau memajukan karier mereka dalam bidang yang menarik dan baik membayar ini. Profesional IT yang tidak lagi bekerja dengan teknologi awan akan mendapat asas yang kukuh manakala mereka yang mempunyai pengalaman awan akan mendapat pemahaman yang lebih mendalam mengenai teknologi awan lain dan pengetahuan lain seperti keselamatan, dasar, dan isu-isu perundangan dan pematuhan.

Outlook Job

 • Lebih separuh daripada perniagaan AS sekarang menggunakan pengkomputeran awan untuk mengurangkan kos, meningkatkan fleksibiliti, dan meningkatkan ketangkasan. Jumlah ini dijangka berkembang pesat dalam beberapa tahun akan datang. (Sumber: Forbes)
 • Kerajaan persekutuan mempunyai mandat "Pertama", yang mengarahkan agensi untuk memindahkan infrastruktur IT ke awan. (Sumber: CIO.gov)
 • Pada tahun 2015, lebih daripada 3.9 juta pekerjaan AS bergabung dengan pengkomputeran awan, dengan banyak daripada mereka yang tidak diisi. (Sumber: Forbes)
 • Kerja-kerja Pengkomputeran Awan adalah yang paling sukar untuk mengisi industri. (Sumber: Kaca Pembakaran)
 • Tajuk kerja termasuk Awan Jurutera, Arkitek Awan, Analis Awan, Arkitek Rangkaian, dan Pentadbir Rangkaian.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Asas dan model pengkomputeran awan.
 • Jenis teknologi pengkomputeran awan (iaitu: AWS, Azure, IBM).
 • Kaedah untuk menguruskan projek pengambilan / migrasi pengkomputeran awan.
 • Bagaimana untuk merancang infrastruktur atau perkhidmatan pengkomputeran awan.
 • Penggunaan dan konfigurasi sistem pengkomputeran awan.
 • Memastikan keselamatan awan dan risiko pengurangan.
 • SaaS, PaaS dan IaaS dan platform perkhidmatan lain.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro

Berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan di semua enam kursus pengurusan perniagaan.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Peserta yang mendapat kredit MicroMasters boleh menggunakannya untuk memohon program di kampus, iaitu. Program Pengurusan Lanjutan Dipercepat (AAMP.), Program kediaman tiga minggu yang dimodelkan pada AMP, program Sijil Jangka Panjang yang ditawarkan oleh Pendidikan Eksekutif di IIMB. Program Pengurusan Lanjutan kini merupakan program sepanjang tahun yang terdiri daripada kira-kira 48 hari sesi di kampus.

Maklumat lanjut

 • Purata Panjang: 8 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 4 Kursus dalam Program
 • Subjek: Sains Komputer
 • Institusi: Sistem Universiti Maryland, UMUC
 • Kredit Tawaran Institusi: UMUC
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Bermula $ 996 USD, kini $ 896.40 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 99.60 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas