Program MicroMasters dalam Pembangunan Perisian (University of British Columbia)

Umum

Penerangan Program

Belajar pendekatan reka bentuk untuk kejuruteraan perisian, yang membolehkan para pakar bekerja dalam bahasa pengaturcaraan dan membina portfolio projek menggunakan Java, Typescript dan banyak lagi.

Kelajuan kritikal dalam pembangunan perisian. Pemaju yang berjaya adalah mereka yang dapat mempelajari teknologi baru dan sistem perisian baru dengan pantas, dan mereka melakukan ini dengan melihat sebarang perisian - dalam bahasa pengaturcaraan - seperti pola pengulangan biasa, bukan sekadar baris kod terperinci.

Dalam program MicroMasters ini, anda akan mempelajari pemikiran pakar yang sama. Dengan bekerja melalui beberapa projek pembangunan perisian, anda akan mempelajari teknologi tertentu, termasuk Java, JUnit, IntelliJ IDEA, Typescript, dan Node.js. Tetapi lebih penting lagi, anda akan membangunkan keupayaan untuk melihat struktur umum dalam program dan alat dan belajar bagaimana untuk menggunakan kemahiran ini untuk menguasai teknologi baru dengan cepat.

Apabila selesai program ini, anda akan dapat menulis program menggunakan pendekatan yang sistematik dan untuk merancang program yang mudah dijaga. Anda juga akan belajar cara menggunakan kaedah tangkas untuk membina program perisian yang menyelesaikan masalah dunia nyata.

Dengan kemahiran yang diperoleh dalam program ini, anda akan mempunyai keyakinan untuk memohon kedudukan yang menggunakan bahasa atau teknologi pengaturcaraan.

Outlook Job

 • Prospek kerjaya bagi orang yang mempunyai latihan yang sama termasuk pemaju perisian, penguji perangkat lunak atau sebarang peran jaminan kualitas.
 • Gaji medan untuk pekerjaan Pembangunan Perisian di AS ialah $ 100,690 setahun. (sumber: Biro Statistik Buruh)
 • Dianggarkan bahawa 186,600 pekerjaan pembangunan perisian baru perlu diisi di AS sahaja dalam sepuluh tahun akan datang. (sumber: Biro Statistik Buruh)

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Bagaimana untuk membangunkan program yang diuji dengan baik dan mudah diubahsuai.
 • Untuk menyusun pembangunan sistem perisian besar menggunakan abstraksi dan penguraian.
 • Untuk cepat menulis dan menyemak kod menggunakan alat pengaturcaraan.
 • Bagaimana untuk melakukan pembangunan perisian penuh dengan menggunakan pendekatan tangkas dalam pasangan atau pasukan.
 • Bahasa-bahasa popular Java dan Typescript, dan keupayaan untuk belajar dengan cepat.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Kredit Kredit Mikro
Lengkap dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan dalam semua 5 kursus serta kursus Projek Kejuruteraan Perisian Capstone.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya

Pelajar yang berjaya mendapat sijil program MicroMasters layak memohon kemasukan ke program Sarjana Sains (Sains Komputer) di Curtin University.

Jika pelajar memohon untuk masuk ke program Sarjana Sains (Sains Komputer) di Curtin University dan diterima, sijil program MicroMasters akan mengira ke 25% (atau 100 kredit dari 400 kredit) kursus yang diperlukan untuk tamat pengajian di Curtin program.

Kelayakan untuk diterima masuk ke dalam program Sarjana adalah tertakluk kepada Syarat Kemasukan Universiti Curtin yang dipenuhi.

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 6-7 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 6 Kursus dalam Program
 • Subjek: Sains Komputer
 • Institusi: Universiti British Columbia
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti British Columbia
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asalnya $ 925 USD, sekarang $ 832.50 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 92.50 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas