Program MicroMasters dalam Inovasi Korporat (The University of Queensland)

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Ketahui cara menerapkan kaedah canggih untuk memupuk inovasi dan pertumbuhan yang mapan dalam organisasi anda.

Keupayaan untuk membuat pembaharuan adalah penting untuk kelangsungan hidup perniagaan dan pertumbuhan dalam iklim terkini kemajuan teknologi pesat dan perubahan keutuhan pengguna. Tanpa kemahiran inovasi dan keusahawanan, semakin banyak syarikat gagal ketika menghadapi cabaran pasaran.

Dalam program MicroMasters ini, anda akan membangunkan pengetahuan dan kemahiran untuk menggalakkan inovasi dan keusahawanan dalam organisasi anda. Program ini akan mengajar anda bagaimana untuk memahami, mengintegrasikan dan mempromosikan inovasi dalam pelbagai tetapan, termasuk organisasi awam, swasta dan bukan keuntungan dan institusi penyelidikan. Menggariskan rantaian nilai inovasi, program ini akan memberi anda pemahaman yang komprehensif mengenai aspek-aspek yang berlainan dalam inovasi korporat, termasuk:

 • Bagaimana untuk memupuk kreativiti dan pemikiran reka bentuk dalam fasa generasi idea awal.
 • Bagaimana organisasi boleh menggunakan alat pengurusan idea untuk memilih idea-idea yang paling sesuai untuk pembangunan, termasuk cara mengurus dan mengkomersialkan idea tersebut sebagai harta intelektual.
 • Bagaimana pendekatan berasaskan bukti untuk pengurusan inovasi boleh digunakan untuk meningkatkan proses membuat keputusan.
 • Bagaimana untuk membina inovasi ke dalam strategi, keupayaan, dan kebudayaan sesebuah organisasi.

Semasa program ini, teori ini akan dilengkapi dengan kajian kes dunia sebenar, yang akan membantu anda mengembangkan strategi yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan produktiviti perniagaan, pertumbuhan ekonomi, dan daya saing global. Selain itu, sebagai pelajar yang disahkan, anda akan berpeluang untuk memperbaiki pengetahuan dan kemahiran anda, dengan bimbingan pakar UQ, menerusi beberapa siri aktiviti yang membolehkan anda menerapkan teori dan alat kepada idea anda sendiri.

Graduan program akan diberi kuasa dengan keupayaan untuk memupuk tingkah laku keusahawanan dan inovatif dalam diri mereka dan orang lain; menjadikan mereka sesuai dengan peranan kepimpinan dalam program inovasi dan meningkatkan keupayaan organisasi untuk bertindak balas dengan cepat dan selamat daripada ancaman pasaran.

Outlook Job

 • Inovasi Manager gaji median US $ 116,422 pada September 2017. (sumber: Glassdoor)
 • Keupayaan untuk menguruskan inovasi akan memberi manfaat kepada pengurus inovasi dan ahli strategi, pembangunan perniagaan dan pengurus umum, usahawan dan pemilik perniagaan dan pegawai pemindahan teknologi.
 • 93% organisasi percaya inovasi adalah penting untuk memacu agenda pertumbuhan mereka, 70% masih berjuang untuk mengartikulasikan strategi inovasi yang jelas. (sumber: Survei 2015 dari EY dan Pusat Hunter untuk Keusahawanan dan Inovasi)

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Asas pemikiran kreatif dan reka bentuk untuk membolehkan inovasi.
 • Pengurusan Idea untuk memilih dan melaksanakan idea perniagaan yang lebih baik.
 • Inovasi berasaskan bukti bagaimana untuk membangunkan model perniagaan ke dalam pelan perniagaan.
 • Bagaimana untuk mengukur inovasi sebagai keupayaan dalam organisasi dan menilai kesediaan inovasi anda.

Apakah Program Mikrogram?

Dibangunkan untuk memajukan kerjaya dan dilahirkan dari program universiti utama Sarjana, program MicroMasters adalah satu siri kursus peringkat tinggi yang diiktiraf oleh syarikat untuk perkaitan pekerjaan sebenar dan boleh mempercepatkan ijazah Sarjana.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Pengiktirafan MicroMasters
Untuk mendapat kredit MicroMasters, pelajar mesti melengkapkan dan berjaya mendapatkan Sijil Yang Disahkan dalam semua empat kursus dan lulus kursus Penilaian Capstone.

Ambil Kelayakan Anda Ke Tahap Seterusnya
Para pelajar yang berjaya memperolehi kelayakan MicroMasters layak mendapat kredit ke ijazah Masters Keusahawanan dan Inovasi (MEI) UQ. Pemegang kelayakan yang memenuhi syarat kemasukan program akan menerima kredit bersamaan satu semester (8 unit), mengurangkan masa pengajian sebanyak 6 bulan. Pelajar perlu melengkapkan baki 12 bulan pengajian sepenuh masa (16 unit) di kampus.

Pelajar yang mendaftar dalam ijazah MEI akan dapat memilih dari pelbagai bidang pengajian: Bioteknologi; Reka Bentuk dan Teknologi Maklumat; Keusahawanan Makanan; Keusahawanan Sosial dan Masyarakat; dan Tenaga Lestari. Pelajar juga akan mempunyai peluang untuk menerapkan pengetahuan dan kemahiran mereka kepada kes perniagaan sebenar melalui kursus capstone unik kami.

Maklumat lanjut

 • Panjang purata: 5-10 minggu setiap kursus
 • Usaha: 8-10 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 5 Kursus dalam Program
 • Subjek: Perniagaan
 • Institusi: Universiti Queensland
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti Queensland
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 1345 USD, sekarang $ 1210.50 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 134.50 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas