Program MicroMasters dalam Asas Perniagaan (University of British Columbia)

Umum

Penerangan Program

Belajar tentang aspek utama perniagaan, dari kewangan hingga pemasaran, untuk memajukan atau memulakan kerjaya anda di dunia perniagaan.

Di pasaran kerja hari ini, kemahiran pengurusan, komunikasi, dan membuat keputusan asas, serta kepintaran perniagaan secara keseluruhan, terus menjadi nilai tinggi kepada majikan.

Dalam program MicroMasters yang intensif ini, yang diajarkan oleh salah satu sekolah perniagaan akademik terkemuka di dunia, anda akan mempelajari bagaimana perniagaan berfungsi pada tahap asas, memberikan anda asas yang kukuh yang anda perlukan untuk memperoleh daya saing dan meningkatkan peluang pekerjaan anda. Pelajar yang disahkan akan mempunyai akses kepada kes hidup, maklum balas khusus dan akses kepada pandangan industri dunia sebenar.

Anda akan mempelajari konsep utama perakaunan, pemasaran, kewangan, dan tingkah laku organisasi. Anda akan belajar bagaimana untuk berkomunikasi dengan berkesan dalam suasana perniagaan dan melibatkan diri dalam realiti dunia perniagaan dan bagaimana ia berfungsi.

Kemahiran yang diperolehi dalam program ini akan memberi keyakinan kepada anda untuk memasuki peranan perniagaan, mengambil projek yang lebih kompleks di tempat kerja, atau mengambil langkah seterusnya dalam kerjaya pengurusan anda.

Outlook Job

 • Latihan perniagaan asas boleh membantu anda menjamin peranan perniagaan utama anda yang pertama, atau mengambil langkah seterusnya dalam kerjaya pengurusan anda.
 • Pekerja dalam peranan teknikal yang ingin menjembatani jurang kepada kerjaya pengurusan akan mendapati prospek pekerjaan mereka dengan ketara dipertingkatkan oleh MicroMasters.
 • Peranan pekerjaan yang akan memberi manfaat termasuk penyelaras jualan / pemasaran, pengurus pejabat, pembantu eksekutif, wakil pelanggan, pelatih pengurusan dan juruteknik.

Apa yang Anda Akan Belajar

 • Bagaimana organisasi bekerja: dari memahami proses untuk mendiagnosis masalah dan mempengaruhi perubahan.
 • Bagaimana untuk berkomunikasi dengan berkesan dalam suasana perniagaan: memahami khalayak yang pelbagai dan membina hujah-hujah yang baik.
 • Cara menggunakan maklumat kewangan untuk membuat keputusan perniagaan yang baik: konsep asas perakaunan kewangan, penilaian kewangan, dan membuat keputusan simpanan dan pelaburan.
 • Peranan pemasaran dalam mewujudkan nilai bagi pengguna: memahami bagaimana organisasi boleh berjaya dengan menganalisis kelakuan pengguna dan bertindak di atasnya.

Butiran Program Mikrogram

Cara Memperolehi Pengiktirafan MicroMasters
Lengkap dan berjaya memperoleh Sijil Yang Disahkan di semua enam kursus. Untuk mendapatkan Sijil Yang Disahkan untuk kursus-kursus anda, anda mesti berjaya menyelesaikan penilaian muktamad untuk setiap 6 kursus. Adalah disyorkan pelajar mengambil Yayasan Perniagaan dan Komunikasi Perniagaan sebelum mendaftar dalam kursus lain dalam program ini.

Ambil Pengiktirafan Anda Ke Tahap Seterusnya
Anda boleh menggabungkan credential MicroMasters anda dengan belajar di kampus di UBC Sauder untuk menerima UBC Master of Degree Management.

Para pelajar yang berjaya mendapat Kredit MikroMasters layak memohon Master of Management. Syarat kelayakan dan kemasukan lain dikenakan - lihat laman web UBC Sauder untuk butiran lanjut.

Para pelajar yang telah memperoleh Kredit Kredibiliti MicroMasters akan dikreditkan untuk 6 kredit dari 31.5 kredit Master of Management, dan dapat melengkapkan tahap berikut enam bulan belajar di kampus berbanding dengan program sembilan bulan yang kerap.

Maklumat lanjut

 • Panjang Panjang: 6 minggu setiap kursus
 • Usaha: 3-5 jam seminggu, setiap kursus
 • Bilangan Kursus: 6 Kursus dalam Program
 • Subjek: Perniagaan
 • Institusi: Universiti British Columbia
 • Kredit Tawaran Institusi: Universiti British Columbia
 • Bahasa Inggeris
 • Transkrip Video: Bahasa Inggeris
 • Harga (USD): Asas $ 800 USD, sekarang $ 720 USD untuk keseluruhan program. Anda menjimatkan $ 80 USD.
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners ev ... Baca lebih lanjut

Founded by Harvard University and MIT in 2012, edX is an online learning destination and MOOC provider, offering high-quality courses from the world’s best universities and institutions to learners everywhere. With more than 90 global partners, we are proud to count the world’s leading universities, nonprofits, and institutions as our members. EdX university members top the QS World University Rankings® with our founders receiving the top honors, and edX partner institutions ranking highly on the full list. Baca Ringkas