Program Master Distance dalam analisis keputusan dan sains data

Umum

Penerangan Program

Kami menghadapi masalah keputusan hampir di mana-mana, dan pengendalian yang sewajarnya adalah asas bagi masyarakat yang berfungsi dengan baik. Keputusan yang tidak difikirkan dan dibuat oleh perasaan usus sering membawa kepada akibat yang tidak baik. Dalam program ini, anda akan belajar bagaimana untuk menangani situasi keputusan dengan cara yang sistematik supaya akibat pilihan adalah mungkin.

Anda akan terbiasa dengan semua peringkat dalam membuat keputusan, daripada memilih, mengumpulkan dan memproses maklumat latar belakang, menstrukturkan masalah dan menilai akibat untuk membuat keputusan sebenar berdasarkan prinsip rasional.

Garis besar program

Program ini mempunyai dua trek: sains data atau keputusan dan analisis risiko. Pada tahun pertama anda akan belajar tentang kedua-dua bidang subjek dan pada tahun kedua anda akan mengkhususkan diri dalam salah satu.

Jejak sains data meliputi bagaimana untuk mengekstrak pengetahuan dari data dengan, sebagai contoh, pembelajaran mesin, analisis data besar, perlombongan data dan siri masa. Dari segi proses membuat keputusan, inilah permulaan, di mana asas-asas bagi keputusan dijumpai.

Latar keputusan keputusan dan risiko menumpukan perhatian pada peringkat kemudian seperti mencari, menilai dan memilih alternatif tetapi juga bagaimana menangani faktor yang tidak pasti seperti nilai subjektif dan hasil masa depan. Anda juga akan belajar untuk melihat perbezaan antara argumen yang rasional dan tidak rasional untuk keputusan.

Kerjaya

Setelah menyelesaikan program, anda akan layak untuk menilai dan mengendalikan risiko serta strategi bentuk. Lebih-lebih lagi, anda akan dapat memberikan pembuat keputusan dengan nasihat yang mantap dalam situasi rumit.

Selain daripada akademik dan Ph.D. kajian, siswazah boleh mengejar kerjaya dalam pelbagai organisasi seperti perusahaan besar dan pertengahan, bank dan institusi kewangan, agensi sektor awam dan organisasi bukan kerajaan.

Maklumat lanjut mengenai program ini

Kredit: 120
Kelajuan kajian: 100%
Bahasa Inggeris
Borang kajian: Jarak
Tempoh: 2 tahun
Bermula: Musim luruh

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web kami di sini! http://dsv.su.se/SBDSO

Maklumat lanjut di www.dsv.su.se/en/

Keperluan kelayakan

Ijazah Sarjana Muda atau ijazah yang sama dengan 180 kredit termasuk projek essay sekurang-kurangnya 15 kredit atau setara. Minimum 15 kredit dalam pengaturcaraan atau matematik.

Penguasaan Bahasa

Kursus sekolah menengah atas Bahasa Sweden B atau:

IELTS (Perkhidmatan Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa) - Modul Akademik: Skor minimum keseluruhan 6.5 (tanpa bahagian di bawah 5.5).

TOEFL (Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing)

Berdasarkan kertas: Skor minimum keseluruhan 575 (dengan skor minimum 4.5 dalam ujian bertulis) Berdasarkan Internet: Skor minimum keseluruhan 90 (dengan skor minimum 20 dalam ujian bertulis)

Universiti Cambridge dan Oxford: Sijil Bahasa Inggeris atau Diploma Pengajian Bahasa Inggeris Lanjutan

Pemilihan

Pemilihan pelajar berdasarkan gred kursus akademik.

Ini bermakna anda tidak menghantar surat cadangan atau surat motivasi apabila memohon kepada program khusus ini.

Permohonan

Permohonan ini dilakukan secara dalam talian di:

www.universityadmissions.se

Nota! Tarikh akhir permohonan untuk semua pemohon adalah pada 15 Januari.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of ... Baca lebih lanjut

Stockholm University is among the top 100 universities in Europe and is one of the largest universities in Scandinavia. The Department of Computer and Systems Sciences (DSV) is part of the Faculty of Social Sciences at Stockholm University and has a strong partnership with The Royal Institute of Technology (KTH). DSV puts great emphasis on providing quality university education through its excellent faculty and its innovative learning environment. Baca Ringkas