Aston American University sedang mencari calon doktor yang mempunyai ide inovatif dan asli, pelajar yang ingin membawa persepsi baru tentang bidang minat mereka dan meningkatkan dunia dengan perspektif baru mereka.

Program Doktor (DBA) adalah program akademik yang ketat yang mencerminkan penguasaan bebas dari bidang pengetahuan khusus dan usaha penyelidikan asli yang berjaya. Usaha memerlukan disiplin akademik bersama-sama dengan komitmen masa dan usaha yang signifikan. Ia melibatkan pengajaran yang sangat tertumpu di kawasan tertentu dan memuncak dalam usaha penyelidikan kerja asal. Aston American University menawarkan program kedoktoran dalam talian yang fleksibel dan mudah, yang membolehkan pelajar untuk bekerja ke arah mereka dari mana-mana dan bila-bila masa. Sebagai pelajar bekerja untuk mencapai matlamat profesional mereka, salah satu mentor dokumentator Aston American University sangat berkelayakan akan membantu setiap pelajar dengan pengalaman individu dan peribadi.

Program Doktor DBA mewakili pengajian akademik yang diperluas ke bidang pengetahuan tertentu dengan tujuan yang jelas. Pelajar akan bekerjasama rapat dengan profesor mereka yang juga akan memberi bimbingan untuk mendapatkan kelulusan dalam setiap langkah proses pembelajaran kedoktoran. Mereka yang memperoleh ijazah DBA mestilah dapat menunjukkan pencapaian intelektual yang penting dan mesti menyumbang kepada bidang penyiasatan masing-masing melalui pengetahuan ilmiah. Program Doktor DBA difokuskan pada disertasi, yang membolehkan pelajar memilih topik yang dikehendaki dan menyelidikinya secara mendalam. Aston American University akan memberi pelajar sebagai profesor bimbingan yang mengkhususkan diri dalam bidang minat dan akan mengikuti perkembangan pelajar. Topik DBA mungkin termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 • Kepimpinan
 • Pengurusan Perniagaan Am
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Pengurusan
 • Pemasaran
 • Pengurusan Organisasi

Objektif Pembelajaran

Graduan dari program Pentadbiran Pentadbiran Perniagaan AAUN akan disediakan untuk:

 1. Menilai teori perniagaan dan amalan dari perspektif antarabangsa.
 2. Merumuskan penyelesaian yang berkesan untuk masalah perniagaan dunia yang rumit.
 3. Gunakan kesusasteraan penyelidikan semasa untuk isu praktikal yang terdapat dalam suasana perniagaan.
 4. Menilai penyelidikan ilmiah dalam perniagaan dan pengurusan.
 5. Reka bentuk penyelidikan yang ketat dalam bahasa Inggeris yang menyumbang kepada badan profesional pengetahuan perniagaan.
 6. Keupayaan untuk membuat keputusan yang berkesan dengan mengintegrasikan teori, pandangan, dan pengetahuan praktikal.
 7. Menilai isu-isu kebudayaan, etika, dan global serta kesannya terhadap persekitaran perniagaan.

Program docatal terdiri daripada kursus teras berikut:

15 Kelas Teras

DBA7000

Panduan Gaya untuk Laporan, Tesis dan Disertasi

Program ini akan membimbing pelajar melalui pelbagai bahagian program DBA. Apabila kemajuan pelajar melalui program ini, langkah pertama adalah mengemukakan cadangan penyelidikan, yang akan disampaikan kepada Jawatankuasa Disertasi. Jawatankuasa akan memberi kelulusan untuk meneruskan atau memberikan maklum balas yang diperlukan untuk membuat pelarasan yang sesuai. Pelajar akan bekerjasama dengan seorang mentor akademik yang akan mengawasi, memberikan bimbingan, dan membantu proses tersebut. Setiap enam bulan, pelajar akan mengadakan pertemuan dalam talian yang mendalam dengan mentor akademik mereka.

Disertasi adalah aspek penting dalam program DBA, dan setiap calon untuk program DBA mesti menyediakan dan menyerahkan disertasi. Ia adalah dokumen bertulis formal yang mewakili penyelidikan yang berterusan atau penyiasatan dalam isu intelektual yang penting. Disertasi mestilah usaha bebas, yang menyumbang kepada bidang yang ditulisnya. Semua disertasi mesti memenuhi piawaian akademik yang ketat dan disediakan secara profesional dalam format yang sesuai untuk pembiakan dan ditulis dalam bahasa Inggeris.

Panduan standard format dan gaya rujukan untuk semua tulisan akademik untuk Aston American University adalah APA Formatting Edisi ke-6. Buku panduan ini perlu dirujuk untuk menentukan format, gaya, kriteria petikan rujukan dan konvensyen standard untuk menulis semua laporan, kertas kerja, tesis dan disertasi.

Pemindahan Kredit dari Sekolah Lain

Tiada kredit pemindahan yang dibenarkan.

Kalendar Akademik

Program Penyelidikan Doktor Falsafah sepenuh masa (Ph.D.) Aston American University mengambil masa 18-24 bulan untuk disiapkan. Kursus adalah berdasarkan kepada struktur pembelajaran yang fleksibel dan kendiri untuk menampung setiap perniagaan dan tanggungjawab peribadi pelajar.

Sistem Peperiksaan dan Kursus Melewati

Pelajar dikehendaki lulus peperiksaan akhir pada setiap akhir kursus. Skor minimum 70% pada peperiksaan akhir diperlukan untuk berjaya melewati kursus.

Sistem E-Pembelajaran

Sistem e-pembelajaran adalah sistem pengurusan pendidikan dalam talian dengan bahan kursus khusus di mana pelajar dan pensyarah berinteraksi. Bahan kursus termasuk pembentangan, bacaan, video, tugasan, kuiz, dan peperiksaan akhir. Berikutan pendaftaran, nama pengguna dan kata laluan yang unik akan dikeluarkan untuk setiap pelajar untuk mengakses platform e-pembelajaran.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh Aston American University »

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 14, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
18 - 24 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
11,600 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date