Program Dalam Talian dalam Penasihat Kewangan (MiFID II)

Umum

Penerangan Program

Kursus yang diiktiraf oleh EFPA (Persatuan Perancangan Kewangan Eropah) untuk menyediakan ujian pensijilan EIP (Pengamal Pelaburan Eropah). Dengan ini, anda akan dapat membuktikan kebolehan anda dan hasil profesional menghasilkan hasil peringkat tinggi dalam bidang perbankan dan perundingan yang kebanyakannya berkembang di negara maju. Program ini ditawarkan dalam format dalam talian.

 • Kredit: 6 ECTS
 • Tempoh: 24 Minggu
 • Kaedah: Dalam talian dengan kandungan interaktif, kelas maya, dan persidangan video yang dirakam.

Program Penasihat Kewangan dalam talian membolehkan anda memperoleh pemahaman yang diperlukan yang akan menjadikan anda profesional berkelayakan untuk memberi nasihat dengan betul mengenai produk kewangan semasa yang mematuhi peraturan semasa. Ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada topik-topik seperti:

 • Pendapatan berubah-ubah
 • Pendapatan tetap
 • Cukai
 • Derivatif
 • Insurans
 • Pengurusan portfolio
 • Perancangan kewangan

Program ini diakreditasi oleh EFPA sebagai persediaan untuk pemeriksaan Pengamal Pelaburan Eropah (EIP).

EFPA Europe

Persatuan Perancangan Kewangan Eropah (EFPA) telah diwujudkan pada tahun 2000 sebagai inisiatif peraturan kendiri dalam bidang perkhidmatan kewangan dalam menghadapi:

 • Pertumbuhan perkhidmatan peribadi, swasta dan individu yang hebat, serta penasihat kewangan, dan lain-lain.
 • Inisiatif Kesatuan Eropah untuk menguatkan perlindungan untuk pelanggan perbankan dan kewangan, dan untuk mewujudkan pasaran perkhidmatan kewangan tunggal.
 • Ancaman peraturan Eropah yang luas dalam perkhidmatan kewangan secara umum (FASP, MiFID, IMD, dll.) Dan penasihat kewangan, khususnya.
 • Kesediaan untuk menawarkan respons profesional.

Misi EFPA adalah untuk bekerja dengan semua peringkat profesional penasihat dan perencanaan kewangan dan institusi terkait, mendukung usaha masing-masing untuk mengejar pelatihan dan kebutuhan daya saing yang diperlukan oleh peraturan pasar dan undang-undang melalui penentuan dan mempromosikan standar profesional, dan menganugerahkan pensijilan kepada mereka yang telah memperoleh kecekapan yang diperlukan untuk menawarkan nasihat kewangan kepada pelanggan.

Pada masa ini, EFPA telah memperakui lebih daripada 30,000 profesional di Eropah. Di Sepanyol, terdapat lebih daripada 15,000 sekutu profesional.

EIP (Pengamal Pelaburan Eropah) atau Profesional Pelaburan Eropah

Persijilan Pengamal Pelaburan Eropah (EIP) EFPA diiktiraf dan sah di seluruh Eropah. Ia adalah tahap perantaraan dan prasyarat untuk mendapatkan tahap pensijilan tertinggi yang seterusnya; EFA. Tujuan pensijilan Pengamal Pelaburan Eropah (EIP) EFPA adalah untuk menghubungkan sektor-sektor asas rangkaian komersil kewangan dan memberi nasihat entiti dengan profesional yang mempunyai kelayakan profesional untuk dapat menghadapi tuntutan peraturan semasa dan mengesahkan pengetahuan seseorang yang penting aspek perbankan dan kewangan.

Siapa yang direka untuknya

 • Profesional dari entiti kewangan dengan tanggungjawab dalam bidang perbankan komersil yang memerlukan kelayakan profesional yang diperakui untuk dapat menghadapi permintaan pengawalseliaan semasa, dan mengesahkan pengetahuan seseorang mengenai aspek penting perbankan dan kewangan.
 • Pengurus, penasihat, dan perunding yang memerlukan pendidikan global untuk memasarkan dan memberi nasihat mengenai produk kewangan.
 • Pelajar universiti, yang berminat dalam bidang kewangan perniagaan yang semakin berkembang ini.

Bidang Pengkhususan

Perbankan dan Kewangan

Perbankan dan Kewangan adalah bidang unik dalam dunia perniagaan. Dalam beberapa bidang lain, penyelidikan yang ketat telah dilakukan dan banyak alat dan model praktikal dibuat. Ini adalah bidang yang menarik, tentu saja, memberi kesan kepada cara hidup kita. Bidang ini meliputi operasi institusi kewangan dan operasi jabatan kewangan perniagaan swasta.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

At CESTE, Escuela Internacional de Negocios, we offer you a different kind of educational model. For university students: official undergraduate and Master’s degrees framed by the best educational mod ... Baca lebih lanjut

At CESTE, Escuela Internacional de Negocios, we offer you a different kind of educational model. For university students: official undergraduate and Master’s degrees framed by the best educational model in the world—the British. For professionals and executives: important and prestigious certifications, executive programmes and coaching services for you to overcome the next challenge in your professional career. Baca Ringkas