Profesional MBA Online (PMBA)

Umum

Penerangan Program

Meningkatkan kerjaya anda dengan program MBA yang fleksibel dan bernilai tinggi MBA 100% dalam talian

Anda boleh menyelesaikan MBA anda dalam masa satu tahun. Terdapat lima pengambilan setiap tahun. Mulakan program ini apabila ia sesuai untuk anda dan kehidupan kerja sibuk anda!

Mengapa meneruskan MBA anda dalam talian?

 • Dapatkan ijazah anda secepat satu tahun semasa bekerja sepenuh masa.
 • Menjadi sebahagian daripada dan mengakses rangkaian alumni Bryant yang luas sebanyak 45,000 graduan bangga.
 • Program harga yang sangat kompetitif ini sesuai untuk profesional muda dan profesional yang berpengalaman dengan lima tahun pengalaman pengalaman yang berkelayakan.125852_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg Helloquence / Unsplash

Misi

Misi program ijazah Sarjana MBA Online Bryant Profesional adalah untuk memperkasakan profesional yang bekerja untuk mengembangkan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam mencapai matlamat kerjaya mereka sambil menyediakan peluang untuk meningkatkan prestasi organisasi mereka dan memberikan kepimpinan dan perkhidmatan kepada profesion pilihan mereka. Fakulti berdedikasi Bryant berjaya melengkapkan pelajar dengan kemahiran analisis, teknologi dan interpersonal yang diperlukan untuk memenuhi cabaran bekerja di pasaran yang pelbagai dan global. Melalui program ini, pelajar akan membangunkan pemahaman pengetahuan perniagaan asas, belajar bagaimana untuk menggunakan pengetahuan ini untuk menilai, menganalisis, dan menyelesaikan masalah perniagaan, dan mengembangkan kepakaran dalam menggabungkan kepimpinan keputusan berasaskan nilai dengan penyelesaian masalah perniagaan.

Matlamat pembelajaran

 • Memahami dan mengaplikasikan pengetahuan perniagaan: Mengaplikasikan paradigma dan konsep dalam bidang perniagaan dengan berkesan untuk menyelesaikan masalah perniagaan.
 • Melengkapi komunikasi yang berkesan: Membangunkan kemahiran bertulis, lisan, dan persembahan untuk berkomunikasi dengan berkesan di seluruh organisasi dan pihak berkepentingannya.
 • Menilai perspektif global: Menunjukkan kemampuan untuk mengintegrasikan perspektif yang beragam dan global untuk menangani masalah pengurusan secara berkesan.
 • Mengendalikan pemikiran kritikal: Menganalisis masalah perniagaan dan situasi dari pelbagai perspektif dan sampai pada keputusan penciptaan nilai yang bersesuaian.
 • Melaksanakan kepemimpinan keusahawanan: Menilai potensi ekonomi peluang perniagaan, merangka strategi yang dapat dilaksananya, dan mengomunikasikan cadangan-cadangan secara persuasif untuk mencapai matlamat.
 • Melakukan penalaran etika: Memahami peranan nilai manusia dalam konteks perniagaan dan membenarkan pelan tindakan untuk menguruskan sebarang cabaran etika yang dihadapi atau dikenal pasti oleh organisasi.

Bilakah saya boleh memulakan program ini?

Anda boleh memilih dari beberapa tarikh permulaan sepanjang tahun; setiap semester adalah 10 minggu:

 • Semester musim sejuk: 4 Januari - 14 Mac, 2020
 • Semester musim bunga: 14 Mac - 23 Mei, 2020
 • Semester musim panas 1: 23 Mei - 1 Ogos, 2020
 • Semester musim panas 2: 1 Ogos - 10 Oktober 2020
 • Kejatuhan semester: 10 Oktober - 19 Disember, 2020

Keperluan

Sebelum memulakan program, anda dikehendaki melengkapkan Strategi untuk Kejayaan, yang akan membantu anda berjaya dalam program online MBA Bryant. Anda akan dibiasakan dengan persekitaran teknologi dalam talian, yang disediakan oleh Sistem Pengurusan Pembelajaran Blackboard (LMS), dan diperkenalkan kepada profesor, jurulatih kejayaan anda, dan kakitangan di Bryant. Kemahiran belajar dalam talian, kemahiran pengurusan masa, dan pembelajaran kendiri juga akan ditangani untuk memastikan kejayaan anda.

Apa yang perlu termasuk permohonan saya?

Sebagai tambahan kepada borang permohonan, anda perlu menyerahkan pernyataan objektif, resume semasa, satu cadangan profesional dari penyelia atau pengurus (bukan rakan sekerja), transkrip rasmi dari semua kolej / universiti yang telah anda hadiri, dan yuran permohonan anda diketepikan untuk alumni Bryant).

Adakah anda menawarkan bantuan kewangan?

Pelajar boleh memohon pinjaman pendidikan yang ditaja kerajaan dan swasta. Warganegara Amerika Syarikat dan penduduk tetap digalakkan memohon bantuan kewangan dengan melengkapkan Permohonan Bebas untuk Bantuan Pelajar Persekutuan (FAFSA). Di samping itu, Bryant University menerima pembayaran secara langsung dari beberapa majikan yang mempunyai program bantuan tuisyen. Dalam kes lain, pelajar mungkin layak untuk pembayaran balik perbelanjaan pendidikan.

Bagaimanakah penganugerahan program MBA terhadap orang lain?

Kolej Perniagaan di Bryant University diakreditasi oleh AACSB International - Persatuan untuk Sekolah Perniagaan Collegiate Advance. Bryant adalah salah satu daripada hanya 5 peratus kolej dan universiti di dunia untuk mendapatkan akreditasi berprestij ini. Juga, MBA Bryant dimasukkan dalam edisi "Global MBA Rankings" edisi 2018, buku panduan tahunan yang dikeluarkan oleh Majalah CEO. Program ini baru-baru ini menduduki tempat No. 9 oleh Konsensus Kolej.

Keperluan Permohonan

Bryant University komited untuk mendaftarkan kelas pelajar dengan kepercayaan yang kuat yang menunjukkan kejayaan profesional yang tinggi. Untuk diterima masuk ke program ijazah Sarjana Muda Profesional Online, pemohon mestilah lulusan kolej atau universiti selama empat tahun dan sekurang-kurangnya 5 tahun pengalaman kerja yang berkelayakan (dinilai berdasarkan kes demi kes).

Pemohon mesti mengemukakan:

 • Permohonan Siswazah Kolej Bryant University . Pemohon hendaklah melengkapkan permohonan dalam talian untuk kemasukan.
 • Transkrip rasmi dari semua kolej dan universiti SEMUA.
 • Satu surat pengesyoran profesional dari seorang pengurus atau penyelia (bukan rakan sekerja). Pengesyoran boleh mengemukakan cadangan bertulis pada kepala surat.
 • Pernyataan objektif (500 kata maksimum). Tujuan pernyataan ini adalah untuk menjelaskan mengapa pemohon memohon kepada Bryant, program khusus, dan bagaimana kedua-duanya akan membantu pemohon mencapai matlamat masa depan. Sila juga menyatakan pada kadar yang anda merancang untuk mengambil kursus supaya kami boleh membantu anda merancang tarikh tamat pengajian anda.
 • Resume semasa.
 • Bayaran permohonan $ 80. (Dikecualikan untuk Alumni)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Bryant is a private New England university with a tradition of innovation and a global vision for success. Our academic programs are distinguished by an integration of business and the arts and scienc ... Baca lebih lanjut

Bryant is a private New England university with a tradition of innovation and a global vision for success. Our academic programs are distinguished by an integration of business and the arts and sciences with a global perspective. Baca Ringkas

Akreditasi

AACSB Accredited