Baca keterangan rasmi

TINJAUAN:

The EUCLID DSDD (PhD dalam Pembangunan Mampan dan Diplomasi) adalah program dalam talian yang menggabungkan kursus diperlukan diikuti dengan penjelasan dan pembentangan dasar berkaitan disertasi kedoktoran.

Matlamatnya adalah untuk menyediakan pakar yang diiktiraf bagi jawatan peringkat tinggi dalam alam luas dasar pembangunan mampan dan pelaksanaan, dengan kerjaya yang berjaya di pertubuhan antara kerajaan dan bukan kerajaan, dan juga syarikat multinasional. Ia adalah kepentingan tertentu kepada pelajar memegang ijazah Sarjana yang berkenaan dan bertujuan untuk mencapai tahap kedoktoran, yang semakin diperlukan dalam bidang akademik dan institusi antarabangsa.

The EUCLID DSDD juga merupakan program yang unik dalam erti kata bahawa ia adalah satu-satunya program kedoktoran dalam bidang Pembangunan Lestari sebenarnya ditawarkan oleh institusi pelbagai hala dengan institut SD khusus (Pertubuhan Antarabangsa bagi Pembangunan Mampan, logo di atas), sekali gus membolehkan interaksi langsung dengan pengamal serta membuka peluang latihan yang jarang berlaku.

OBJEKTIF PROGRAM:

program ini menganggap latar belakang yang kukuh dalam bidang ekonomi dan hal ehwal global. Pelajar yang tidak mempunyai asas yang sedemikian atau latar belakang yang diperlukan untuk melengkapkan program jambatan disesuaikan sebelum secara rasmi mendaftar.

The DSDD menawarkan pemeriksaan yang mendalam mengenai bidang yang luas Pembangunan Mampan, termasuk Ecological Ekonomi, Dasar Awam, Perubahan Iklim, Matlamat Pembangunan Mampan, Pembangunan Masyarakat, Aspek Budaya Pembangunan, dan Strategi Pembangunan Negara.

capstone adalah pembentangan, pertahanan dan penerbitan disertasi kedoktoran.

Program ini telah terutamanya direka untuk melatih kerajaan atau kakitangan IGO sudah bekerja dalam bidang itu, tetapi ia juga sesuai untuk menyediakan profesional awam dan pelajar untuk kerjaya dengan badan-badan kerajaan, badan bukan kerajaan dan organisasi antarabangsa seperti IGAD, Kesatuan Eropah, Kesatuan Afrika , OSCE, Bank Dunia, dan lain-lain

SYARAT KEMASUKAN:

  • Pemohon mestilah mempunyai ijazah Sarjana atau yang setaraf antarabangsa, yang dikeluarkan oleh sebuah institusi yang disenaraikan dalam buku panduan pangkalan data UNESCO IAU / WHED.

  • Pemohon yang ditaja oleh Kerajaan (yang sudah kakitangan kerajaan) boleh diterima tanpa ijazah Sarjana jika tahap pendidikan dan pengalaman adalah mencukupi. EUCLID mungkin memerlukan peserta ini untuk melengkapkan kursus jambatan sebelum mendaftar dalam program ini.

  • Penguasaan Bahasa Inggeris (lisan dan bertulis) diperlukan dan akan diuji.

  • Pelajar dijangka berada dalam kedudukan untuk berbakti 10 hingga 15 jam berkesan pengajian pada setiap minggu.

NILAI-NILAI KREDIT:

nilai kredit dinyatakan dari segi USCH (jam kredit AS) dan ECTS (European Pemindahan Kredit System). Biasanya, 14 jam pengajaran dalam kelas sepanjang 1 semester mewakili 1 USCH atau 1.5 ECTS (tambah masa belajar sendiri), yang ditukar kepada jumlah yang sama dengan kajian dalam konteks program jarak jauh.

Jumlah nilai kredit bagi DSDD selesai, mengikut piawaian antarabangsa, adalah 90 USCH luar ini Sarjana Muda.

PEERS DAN ALUMNI:

Kerana EUCLID telah ditubuhkan untuk melatih diplomat aktif dan kakitangan kerajaan, pelajar-pelajar kita boleh yakin bahawa rakan-rakan mereka dan rakan-rakan alumni akan membentuk satu rangkaian peringkat tinggi.

PENDEKATAN DAN HASIL AKADEMIK:

Ia adalah adil untuk mengatakan program yang EUCLID ini adalah lebih baik digambarkan sebagai 'jarak' dan bukannya program pengajian 'online'. Ini bermakna pelajar tidak perlu menyambung pada hari dan masa untuk mengambil bahagian dalam perbincangan papan buletin seperti yang sering berlaku dengan program-program 'online' tertentu.

Sebaliknya, program kami menekankan keupayaan untuk menyerap sejumlah besar bahan secara peribadi, yang menjadikan mereka sesuai untuk pembaca segera yang sendiri mempunyai rekod membaca buku sengit dan menarik bersemangat dalam bidang pengajian mereka.

EUCLID menilai pemohon interpersonal dan kerja berpasukan kemahiran yang penting untuk peribadi dan profesional kejayaan-atas dasar pengalaman sebelum disahkan melalui temubual peribadi yang luas. Kerana EUCLID ditubuhkan untuk berkhidmat diplomat aktif dan pegawai-pegawai kerajaan yang lain, ia dijangka bahawa kemahiran profesional akan telah diperoleh dan ditunjukkan dalam kerjayanya pemohon.

Dalam beberapa kes, EUCLID boleh mencadangkan kursus tertentu (yang mungkin tidak disenaraikan sebagai elektif) untuk membawa kemahiran inter-personal (termasuk pengucapan awam) ke tahap eksekutif.

Setelah tamat program ini, setiap pelajar dijangka telah menjadi seorang pakar hal perkara dalam isu kemampanan dasar yang berkaitan.

PENDAFTARAN JADUAL:

EUCLID mempunyai enrolmen yang berterusan (pengambilan) untuk program ini. Ia boleh diterima untuk memohon beberapa bulan lebih awal tetapi ia adalah disyorkan untuk memohon 60-40 hari lebih awal. slot awam ini diperuntukkan pada, dahulu, dulu dia dapat.

Program diajar dalam:
English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh EUCLID (Euclid University) »

This course is Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
2 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
8,825 USD
Jumlah tuisyen: Initial Bayaran Kemasukan + (55 x USD 145) = USD 8825
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date