Phd dalam bidang ekonomi dan kewangan Islam

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

TINJAUAN:

EUCLID (Pôle Universitaire Euclide | Euclid University), sebuah organisasi antara kerajaan antarabangsa dengan mandat universiti, menawarkan untuk memilih pelajar daripada orang ramai yang luar (jarak atau dalam talian) program ijazah dipanggil EUCLID DIFE: PhD dalam bidang Ekonomi dan Kewangan Islam.

Ia adalah satu-satunya program ijazah dalam Kewangan Islam yang dianjurkan oleh sebuah organisasi antara kerajaan antarabangsa yang merupakan rakan kongsi Dewan Perdagangan Islam dan Industri (kini ICCIA) dan Bank Pembangunan Islam, kedua-dua institusi OIC.

Pendaftaran terbuka kepada orang Islam dan bukan Islam.

PEMBENTANGAN AKADEMIK:

PhD ini mewakili sekurang-kurangnya 90 jam kredit AS kerja kursus akademik luar yang Bachelor, mematuhi piawaian antarabangsa. Ia diandaikan bahawa pelajar akan memindahkan 35 kredit siswazah, dan disertasi kedoktoran yang diambil kira untuk 25 kredit. Sebagai keputusan, kebanyakan pelajar yang diterima dan dijangka untuk mendapatkan 35 kredit semasa fasa pra-disertasi kursus.

Tujuan keseluruhan PhD ini adalah untuk menyediakan satu jalan yang boleh dipercayai dalam bidang akademik bunyi dan institusi untuk membina latar belakang dan pengalaman pelajar dalam Kewangan Islam. PhD adalah berkenaan dengan asas-asas falsafah dan agama Ekonomi dan Kewangan Islam, terutamanya berbeza dengan model Barat. Pelajar dikehendaki membaca sejumlah besar bahan untuk memperoleh pemahaman yang luas tentang keadaan kewangan Islam hari ini, terutamanya dari segi dasar-dasar negara, serantau dan global.

SYARAT KEMASUKAN:

Pemohon mestilah mempunyai ijazah Sarjana atau yang setaraf antarabangsa, yang dikeluarkan oleh sebuah institusi yang disenaraikan dalam buku panduan pangkalan data UNESCO IAU / WHED. MBA dan Diploma atau Sijil pelajar boleh dipertimbangkan, sejak proses penerimaan EUCLID untuk program ini mengambil kira akademik dan pengalaman profesional. kursus jambatan boleh dikehendaki dalam beberapa kes.

pemohon yang ditaja oleh kerajaan (yang sudah kakitangan kerajaan) boleh diterima tanpa ijazah Masters jika tahap pendidikan dan pengalaman adalah mencukupi. EUCLID mungkin memerlukan peserta ini untuk melengkapkan kursus jambatan sebelum mendaftar dalam program ini.

Bahasa: Penguasaan Bahasa Inggeris (lisan dan bertulis) diperlukan dan akan diuji. Bahasa Arab bukanlah satu keperluan tetapi pelajar akan dijangka untuk benar-benar menguasai istilah Kewangan Islam di (ditransliterasi) Arab.

Pelajar dijangka berada dalam kedudukan untuk berbakti 10 hingga 15 jam berkesan pengajian pada setiap minggu.

PENDAFTARAN JADUAL:

EUCLID mempunyai enrolmen yang berterusan (pengambilan) untuk program ini. Ia boleh diterima untuk memohon beberapa bulan lebih awal tetapi ia adalah disyorkan untuk memohon 60-40 hari lebih awal. slot awam ini diperuntukkan pada, dahulu, dulu dia dapat.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2017

Latar Belakang Pusat Pengajian

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO).

EUCLID is, like the European Central Bank, NATO or the African Union, an international intergovernmental organization (IGO). Baca Ringkas
Washington , Banjul , Bangui , Central African Republic Online , Gambia Online + 4 Lagi Kurang