Perniagaan Digital MSc dalam talian - University of Salford (UK)

Umum

4 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sekali pandang

Dalam cara kita berkomunikasi, berkelakuan dan menjalankan perniagaan; sukar untuk mengabaikan bagaimana dunia berubah dengan cepat di sekeliling kita. Persoalannya, adakah anda mempunyai kemahiran untuk berjaya dalam landskap digital yang sentiasa berubah ini? Dibangunkan sebagai tindak balas kepada kekurangan kemahiran digital yang dikenal pasti secara nasional dan global, tuan kami dalam Perniagaan Digital telah direka untuk memberikan anda kemahiran praktikal utama untuk pasaran semasa, termasuk penyelesaian masalah, perancangan strategik dan pemikiran kritikal.

Anda akan diajarkan oleh satu pasukan pakar yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang berpusat di Pusat Perniagaan Digital yang memenangi anugerah di Salford Business School dan anda akan melihat teknologi yang memandu organisasi yang berjaya dan peluang yang mereka berikan untuk pembangunan perniagaan.

Anda akan mempertimbangkan pelbagai bidang perniagaan yang disentuh oleh perkembangan teknologi termasuk kenderaan penghantaran autonomi, bentuk mata wang baru, suar ambient dan teknologi penderiaan serta tempat kerja dan pengalaman sosial yang semakin disesuaikan. Kami mempunyai rekod yang cemerlang untuk menyatukan pelajar dan pemilik perniagaan digital untuk menyelesaikan masalah perniagaan dan untuk pengajaran berasaskan kerja atau projek langsung.

Program ini memanfaatkan tetapan digital Salford di MediaCityUK, diakui secara nasional dan antarabangsa sebagai wilayah digital terkemuka. Program ini sangat fokus kepada industri dan memuncak dalam Projek Kerjasama Industri. Anda akan memilih salah satu daripada empat pilihan untuk melihat masalah industri yang sebenar dan menyediakan penyelesaian yang dikaji, membantu anda mempraktikkan pembelajaran anda.

3 sebab yang baik untuk belajar Perniagaan Digital di Salford:
 • Membangunkan kemahiran dan pengetahuan untuk berjaya dalam persekitaran yang berubah secara digital;
 • Berhati-hati dengan keupayaan teknologi yang baru muncul;
 • Dapatkan kemahiran dan teknik digital yang boleh dipindahkan dan praktikal.

Syarat Kemasukan

 • Biasanya 2: 2 gelar kepujian minimum atau setaraf.
 • Pelbagai kelayakan profesional juga diterima sama ada dalam keperluan pemasukan separa atau lengkap.
 • Kami mengalu-alukan aplikasi dari pelajar yang mungkin tidak mempunyai kriteria kemasukan formal / tradisional tetapi mempunyai pengalaman yang relevan atau keupayaan untuk meneruskan kursus dengan jayanya.

Garis Panduan Program

Skim ini telah direka untuk memenuhi matlamat MSc dalam talian secara fleksibel dan boleh disesuaikan dengan keutamaan individu setiap pelajar. MSc memerlukan anda melengkapkan empat kursus ditambah disertasi akhir. Program ini terdiri daripada modul berikut:

Pengenalan

Bukan untuk kredit

Induksi

 • Ini adalah modul pertama program yang memberikan orientasi kepada kursus dan gaya pembelajaran dalam talian. Ia tidak membawa kredit dan pelajar digalakkan melalui bahan dalam modul ini mengikut kadarnya sendiri dan terbiasa dengan medium dalam talian.
Peringkat 1

120 kredit, empat modul diajar

Teras

 • Perniagaan Digital dan Keusahawanan
 • Carian dan Pemasaran Media Sosial
 • Sistem Maklumat dan Transformasi Digital
 • Pengurusan Projek, Kepimpinan dan Kemahiran, Perancangan dan Kawalan

Kediaman

 • Tempat tinggal wajib seminggu yang diadakan di Salford, United Kingdom, atau Zürich, Switzerland.
Peringkat 2

60 kredit, Disertasi individu

Kerja Disertasi

 • Disertasi konvensional 12,000 hingga 15,000 perkataan, yang terdiri daripada soalan penyelidikan, matlamat dan objektif, rasional untuk menjalankan kajian, kajian literatur, metodologi penyelidikan, analisis penemuan, kesimpulan dan cadangan.

Penerangan Modul

Tiada kursus purata pada program MSc kami. Kami terikat untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang luar biasa, dan tidak ada cara yang lebih baik untuk mencapai matlamat ini daripada dengan kursus yang cemerlang. Mereka telah direka dengan teliti oleh profesor berpengalaman dan semuanya bertujuan untuk menjadikan anda seorang pengurus yang lebih berjaya dan cekap.

Tidak ada ujian lama. Sebaliknya, anda diberikan kajian kes dan esai kehidupan sebenar, yang membolehkan anda berfikir secara kritis mengenai syarikat dan kerjaya anda sendiri. Semua ini mungkin kelihatan sangat berkilat tetapi ada satu tangkapan: kita tidak menerima calon biasa. Hanya individu yang cemerlang seperti nilai-nilai kita dapat mencari jalan masuk ke Robert Kennedy College .

Induksi

Modul bukan untuk kredit

 • Modul induksi bukan untuk kredit akan menjadi titik permulaan program. Proses induksi direka untuk membiasakan anda dengan reka bentuk program, keperluan dan sumber daya, serta cara interaksi dalam talian, pembelajaran dan penggredan akan berlaku. Selepas induksi, anda harus akrab dengan kehidupan akademik, termasuk penulisan akademik, perkhidmatan perpustakaan dan akses perpustakaan, akses OnlineCampus, dan perkhidmatan sokongan akademik.
Perniagaan Digital dan Keusahawanan
 • Modul Perniagaan dan Keusahawanan Digital telah direka khusus untuk melengkapi anda dengan kemahiran praktikal dan teori yang diperlukan untuk tetapan perniagaan kontemporari; anda akan mendapat pemahaman mengenai peranan model perniagaan yang tidak aktif (fikir Uber) yang boleh mengeksploitasi teknologi yang inovatif dan mengganggu seperti dron, robotik, dan teknologi yang boleh dipakai. Terdapat tumpuan kepada kemahiran keusahawanan yang penting bagi mereka yang memulakan perniagaan mereka sendiri dan juga bagi mereka yang bekerja dalam pengaturan perniagaan digital. Modul ini akan mendorong anda untuk secara kritis menilai bagaimana teknologi sosial, mengganggu dan inovatif boleh menjadi penggerak perniagaan utama dan memudahkan kelebihan daya saing strategik.
Carian dan Pemasaran Media Sosial
 • Modul ini bertujuan untuk membangunkan kemahiran teras dalam strategi penargetan dan komunikasi berasaskan media sosial. Modul ini merangkumi pelbagai topik yang melihat analisis strategik platform media sosial dari perspektif komunikasi, metrik utama, alat, teknik dan rangka kerja pembangunan strategi. Modul ini juga bertujuan untuk membangunkan keupayaan dalam pengoptimuman enjin carian dan pemasaran enjin carian, audit laman web, pengoptimuman kandungan dan lain-lain. Liputan komprehensif komunikasi pemasaran melalui media sosial dicapai melalui sesi perbincangan kes intensif, aktiviti kumpulan, kuliah pengamal dan bahan kajian mendalam. Modul ini diiktiraf oleh Institut Pemasaran Langsung dan Digital (IDM).
Sistem Maklumat dan Transformasi Digital
 • Kebanyakan perniagaan sedang menjalani beberapa bentuk transformasi digital, modul ini telah direka dengan pemimpin perniagaan untuk mengambil gambaran kritikal mengenai proses yang terlibat. Anda akan membangunkan pemahaman teori dan praktikal tentang keperluan organisasi apabila merancang strategi secara strategik dan mengintegrasikan sistem maklumat perniagaan. Anda juga akan mencapai pengetahuan holistik tentang peranan penting IS / T, baik di peringkat korporat dan perniagaan, membolehkan anda bersedia untuk menyokong dan menyampaikan perkhidmatan profesional, etika dan undang-undang dalam transformasi IS / T.
Pengurusan Projek, Kepimpinan dan Kemahiran, Perancangan dan Kawalan
 • Anda akan belajar mengenai pendekatan, kemahiran dan kaedah pengurusan projek yang berkesan, dan alat dan teknik yang diperlukan untuk perancangan, kawalan, kerja berpasukan, kepimpinan dan proses utama yang lain. Semua kualiti ini akan membangunkan keupayaan anda untuk memimpin projek yang kompleks.

Tempoh

Minimum 12 bulan, maksimum 3 tahun.

Kaedah Penghantaran

Kebanyakan dalam talian melalui OnlineCampus (persekitaran pembelajaran dalam talian interaktif) dengan perbincangan dan kolaborasi kelas yang intensif, serta kediaman wajib selama satu minggu.

Tempat

Bilangan tempat per istilah adalah terhad kepada 90 orang.

Terma

Empat terma setahun (musim sejuk, musim bunga, musim panas dan musim luruh).

Yuran tuisyen

13,000 CHF (Franc Swiss). Fi ini termasuk akses perpustakaan, akses OnlineCampus, yuran pengajian dan yuran matrikulasi Universiti. Yuran dibayar dalam ansuran tanpa faedah, bagaimanapun, program ini tidak layak untuk Pinjaman Siswazah UK untuk Kajian Sarjana. Yuran adalah untuk keseluruhan program dan termasuk semua kursus serta pengawasan untuk disertasi akhir. Kos residensi, seperti tiket kapal terbang dan penginapan, ditambah dengan yuran pengajian sebanyak 2,000 CHF (Swiss Franc) untuk penginapan, dan beberapa buku teks yang anda perlukan untuk kursus ini tidak termasuk dalam yuran ini.

Akreditasi dan Pengiktirafan

Semua Universiti Salford M.Sc. Program ijazah yang ditawarkan dalam talian diiktiraf di seluruh dunia. Universiti Salford menerima Piagam Diraja pada tahun 1967 oleh Yang Mulia Ratu. Universiti Salford diiktiraf sepenuhnya oleh Kerajaan British.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Our mission is to provide academic excellence in distance education for students worldwide, through application of leading-edge technologies. Robert Kennedy College is a private educational institutio ... Baca lebih lanjut

Our mission is to provide academic excellence in distance education for students worldwide, through application of leading-edge technologies. Robert Kennedy College is a private educational institution in Zürich, Switzerland that was founded in 1998. Baca Ringkas
Zürich , Switzerland Online , York , Salford , UK Online , City of Carlisle + 5 Lagi Kurang