Sekali pandang

Kursus ini bertujuan untuk pelajar yang mempunyai latar belakang dalam bidang perniagaan atau kajian berkaitan perniagaan, yang ingin melanjutkan pengetahuan mereka mengenai perniagaan antarabangsa. Setiap modul menekankan sifat perniagaan global, sehingga anda dapat memperoleh penghargaan yang lebih besar terhadap faktor-faktor kebudayaan, sosial, politik, hukum dan kelestarian yang mempengaruhi perniagaan.

Ini diperkuat menerusi kajian kediaman luar negeri selama seminggu, yang tertanam dalam modul 'Inisiatif Perniagaan Antarabangsa', yang akan memberikan anda gambaran tentang aspek-aspek persekitaran politik, sosio-kultural dan ekonomi pelbagai industri dalam konteks antarabangsa.

Program ini sangat fokus kepada industri dan memuncak dalam Projek Kerjasama Industri. Anda akan memilih salah satu daripada empat pilihan untuk melihat masalah industri yang sebenar dan menyediakan penyelesaian yang dikaji, membantu anda mempraktikkan pembelajaran anda.

Sepanjang masa anda bersama kami, anda akan membangunkan pemahaman yang terintegrasi dan kritis mengenai aktiviti antarabangsa organisasi perniagaan, di peringkat strategik dan operasi. Pengertian ini perlu jika anda ingin secara efektif membangun dan melaksanakan strategi dan operasi perniagaan antarabangsa.

Anda juga akan membangunkan kemahiran peribadi anda misalnya dalam kerja berpasukan; mengumpul dan menilai maklumat, dan membangun dan melaksanakan strategi.

3 sebab yang baik untuk belajar Perniagaan Antarabangsa di Salford:
 • Membangunkan penghargaan pengaruh antarabangsa terhadap perniagaan;
 • Meningkatkan kebolehpasaran anda dengan kemahiran dan pengetahuan praktikal;
 • Terokai aktiviti antarabangsa organisasi perniagaan.

Syarat Kemasukan

 • Biasanya 2: 2 gelar kepujian minimum atau setaraf.
 • Pelbagai kelayakan profesional juga diterima sama ada dalam keperluan pemasukan separa atau lengkap.
 • Kami mengalu-alukan aplikasi dari pelajar yang mungkin tidak mempunyai kriteria kemasukan formal / tradisional tetapi mempunyai pengalaman yang relevan atau keupayaan untuk meneruskan kursus dengan jayanya.

Garis Panduan Program

Skim ini telah direka untuk memenuhi matlamat MSc dalam talian secara fleksibel dan boleh disesuaikan dengan keutamaan individu setiap pelajar. MSc memerlukan anda melengkapkan empat kursus ditambah disertasi akhir. Program ini terdiri daripada modul berikut:

Pengenalan

Bukan untuk kredit

Induksi

 • Ini adalah modul pertama program yang memberikan orientasi kepada kursus dan gaya pembelajaran dalam talian. Ia tidak membawa kredit dan pelajar digalakkan melalui bahan dalam modul ini mengikut kadarnya sendiri dan terbiasa dengan medium dalam talian.
Peringkat 1

120 kredit, empat modul diajar

Teras

 • Pengurusan Sumber Manusia dan Pembangunan dalam Konteks Global
 • Pengurusan Perhubungan Antarabangsa
 • Pengurusan Strategik Antarabangsa
 • Perniagaan Antarabangsa dalam Amalan

Kediaman

 • Tempat tinggal wajib seminggu yang diadakan di Salford, United Kingdom, atau Zürich, Switzerland.
Peringkat 2

60 kredit, Disertasi individu

Kerja Disertasi

 • Disertasi konvensional 12,000 hingga 15,000 perkataan, yang terdiri daripada soalan penyelidikan, matlamat dan objektif, rasional untuk menjalankan kajian, kajian literatur, metodologi penyelidikan, analisis penemuan, kesimpulan dan cadangan.

Penerangan Modul

Tiada kursus purata pada program MSc kami. Kami terikat untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang luar biasa, dan tidak ada cara yang lebih baik untuk mencapai matlamat ini daripada dengan kursus yang cemerlang. Mereka telah direka dengan teliti oleh profesor berpengalaman dan semuanya bertujuan untuk menjadikan anda seorang pengurus yang lebih berjaya dan cekap.

Tidak ada ujian lama. Sebaliknya, anda diberikan kajian kes dan esai kehidupan sebenar, yang membolehkan anda berfikir secara kritis mengenai syarikat dan kerjaya anda sendiri. Semua ini mungkin kelihatan sangat berkilat tetapi ada satu tangkapan: kita tidak menerima calon biasa. Hanya individu yang cemerlang seperti nilai-nilai kita dapat mencari jalan masuk ke Robert Kennedy College .

Induksi

Modul bukan untuk kredit

 • Modul induksi bukan untuk kredit akan menjadi titik permulaan program. Proses induksi direka untuk membiasakan anda dengan reka bentuk program, keperluan dan sumber daya, serta cara interaksi dalam talian, pembelajaran dan penggredan akan berlaku. Selepas induksi, anda harus akrab dengan kehidupan akademik, termasuk penulisan akademik, perkhidmatan perpustakaan dan akses perpustakaan, akses OnlineCampus, dan perkhidmatan sokongan akademik.

Pengurusan Sumber Manusia dan Pembangunan dalam Konteks Global

 • Modul ini direka untuk mempersiapkan anda untuk melaksanakan peranan seorang pengurus HR dalam konteks antarabangsa. Untuk membolehkan anda melakukan ini, anda akan mengkaji sifat organisasi yang berubah dalam konteks global, dan perbahasan sama ada dasar atau amalan HR menjadi benar-benar global atau sama ada perasaan kebangsaan dan budaya menghalangnya. Anda juga akan dilengkapi dengan kemahiran yang diperlukan untuk menggunakan konsep teoretis yang berkaitan dengan reka bentuk organisasi dan pembangunan dalam amalan.
Pengurusan Perhubungan Antarabangsa
 • Pusat kepada perniagaan antarabangsa moden adalah pembangunan dan penyelenggaraan hubungan dengan pihak berkepentingan utama seperti pelanggan dan pembekal. Modul ini akan membangun kesedaran anda mengenai budaya dalam komunikasi pemasaran antarabangsa dan hubungan perniagaan ke perniagaan. Sebagai tambahan kepada komunikasi tradisional seperti pengiklanan, anda juga akan melihat bagaimana media sosial boleh digunakan untuk melibatkan pengguna dari latar belakang budaya yang berlainan. Anda juga akan mempelajari bagaimana rangkaian bekalan global merentasi pelbagai organisasi dan sektor boleh diuruskan secara bertanggungjawab dan mampan.
Pengurusan Strategik Antarabangsa
 • Dalam era globalisasi ini adalah penting bagi syarikat untuk memahami persekitaran antarabangsa yang berlainan dari pasaran di mana mereka boleh beroperasi, dan bagaimana ini mempengaruhi aktiviti menambah nilai dan membuat keputusan. Modul ini akan membangunkan pemahaman anda mengenai persekitaran antarabangsa yang berbeza dari segi peluang dan ancaman yang mereka hadir dan menunjukkan kepada anda bagaimana mereka dapat menopang kelebihan daya saing yang mantap di arena antarabangsa.
Perniagaan Antarabangsa dalam Amalan
 • Modul ini akan membolehkan anda memahami teori interaksi silang budaya dan identiti kebudayaan yang berbeza dan untuk melihat cara-cara di mana pengaruh pengaruh pengurusan ini dalam bidang etika, kepimpinan, membuat keputusan, komunikasi dan rundingan. Modul ini termasuk tempoh kajian kediaman di luar negara selama satu minggu, di mana anda akan melawat beberapa syarikat dalam sektor industri yang berbeza dan akan berpeluang untuk bercakap kepada pengamal tentang bagaimana mereka menjalankan organisasi mereka dan telah mengantarabangsakan operasi mereka.

Tempoh

Minimum 12 bulan, maksimum 3 tahun.

Kaedah Penghantaran

Kebanyakan dalam talian melalui OnlineCampus (persekitaran pembelajaran dalam talian interaktif) dengan perbincangan dan kolaborasi kelas yang intensif, serta kediaman wajib selama satu minggu.

Tempat

Bilangan tempat per istilah adalah terhad kepada 90 orang.

Terma

Empat terma setahun (musim sejuk, musim bunga, musim panas dan musim luruh).

Yuran tuisyen

13,000 CHF (Franc Swiss). Fi ini termasuk akses perpustakaan, akses OnlineCampus, yuran pengajian dan yuran matrikulasi Universiti. Yuran dibayar dalam ansuran tanpa faedah, bagaimanapun, program ini tidak layak untuk Pinjaman Siswazah UK untuk Kajian Sarjana. Yuran adalah untuk keseluruhan program dan termasuk semua kursus serta pengawasan untuk disertasi akhir. Kos residensi, seperti tiket kapal terbang dan penginapan, ditambah dengan yuran pengajian sebanyak 2,000 CHF (Swiss Franc) untuk penginapan, dan beberapa buku teks yang anda perlukan untuk kursus ini tidak termasuk dalam yuran ini.

Akreditasi dan Pengiktirafan

Semua Universiti Salford M.Sc. Program ijazah yang ditawarkan dalam talian diiktiraf di seluruh dunia. Universiti Salford menerima Piagam Diraja pada tahun 1967 oleh Yang Mulia Ratu. Universiti Salford diiktiraf sepenuhnya oleh Kerajaan British.

Program diajar dalam:
 • English
Robert Kennedy College

Lihat 32 lagi program yang ditawarkan oleh Robert Kennedy College »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 20, 2019
Kursus ini Dalam Talian & Kampus Digabungkan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
1 - 3 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
13,000 CHF
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date