Perhubungan Awam Ijazah Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Perhubungan Awam Ijazah Sarjana Muda

Laporan ujian untuk produk adalah dalam talian, kini siaran akhbar harus ditulis sebagai tindak balas. Tawaran baru di pasaran dan juga perlu diedarkan melalui wartawan pakar: Adakah terdapat hubungan yang baik? Dan surat berita syarikat juga kembali - topik mana yang boleh menarik bagi para pembaca kali ini?

PR adalah serba boleh. Dengan pelbagai tugas dari penulisan iklan ke bangunan dan penyelenggaraan rangkaian ke penyelidikan topik, hampir tidak ada satu hari yang sama. Sebagai pengurus perhubungan awam, anda membentuk komunikasi orang ramai dengan organisasi atau syarikat, jadi anda bertanggungjawab untuk bagaimana syarikat anda dirasakan.

Di samping kerja-kerja perhubungan awam klasik, fokus hari ini semakin meningkat pada pendigitan: Pakar PR juga harus membawa pengetahuan tentang strategi dalam talian.

Kursus korespondensi kami Perhubungan Awam adalah program pembelajaran jarak jauh yang pertama dalam bidang ini di Jerman dan menyediakan anda untuk tugasan yang menarik dengan campuran pengurusan perniagaan dan asas media, kemahiran PR klasik dan pengetahuan dari dunia dalam talian.

Ciri khas: Setiap semester, anda menyedari projek anda sendiri dan secara beransur-ansur mengisi portfolio peribadi anda dengan mereka. Dasar yang sempurna untuk aplikasi anda selepas tamat pengajian.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Masa depan profesional anda sebagai pakar perhubungan awam

Komunikasi korporat yang baik mempunyai pengaruh tegas terhadap sama ada syarikat berjaya atau tidak. Oleh itu, keperluan untuk PR yang berpendidikan akademik adalah tinggi dan masih meningkat. Kebanyakan syarikat, termasuk yang kecil dan sederhana, kini mampu profesional dalam bidang perhubungan awam. Terdapat keperluan yang semakin meningkat untuk pakar dan eksekutif yang bukan sahaja dapat mengawal perhubungan awam dengan cara klasik, tetapi juga untuk mengisi mereka dengan pendekatan yang inovatif. Selain pengetahuan industri yang khusus, pakar PR moden juga harus mempunyai kepakaran dalam strategi dalam talian dan pendigital aliran kerja. Jika anda ingin bekerja dalam industri yang menarik ini, anda harus mempunyai pertalian untuk kata-kata dan kata-kata serta keterbukaan asas dan rasa ingin tahu.

Gambaran Keseluruhan kursus

Kursus surat-menyurat Kursus Perhubungan Awam mengajar anda perniagaan dan asas-asas media, seperti pemasaran dan pengeluaran media. Membina keupayaan ini, khusus dalam fokus, contohnya "Strategi Tekan dan Kawalan PR" atau "Pengurusan Editorial Digital".

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam pembelajaran jarak jauh anda, anda memilih tiga pengkhususan anda dalam jumlah 30 ECTS. Untuk ini anda memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan subjek khusus ("pengkhususan wajib") dalam bidang perhubungan awam dan maksimum dua pengkhususan fungsional dan cawangan ("pengkhususan pilihan raya").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Psikologi pasaran dan pengiklanan
  • Pemasaran Media Dalam Talian dan Sosial
  • Pemasaran antarabangsa dan penjenamaan
  • Kepimpinan Lanjutan
  • Pengurusan Media Sukan
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas