Penyiasatan Penutupan MSc dan Perisikan Pakar

Umum

Penerangan Program

Memeriksa peranan penyiasatan rahsia dan kepintaran pakar dalam memerangi jenayah terancang, keganasan dan ancaman komuniti yang serius

Program Penyiasatan Covert dan Program Perisikan Pakar yang inovatif meneroka tema utama yang melibatkan perkara rahsia dan kepintaran termasuk keberkesanan, nilai, undang-undang, risiko dan etika. Kursus ini menggabungkan pelbagai subjek termasuk koleksi HUMINT, penggantian kecerdasan, model temubual penyiasatan, teknik rahsia, perundangan yang menyokong, mekanisme pengawasan, perkongsian maklumat dan analisis kecerdasan di peringkat tempatan, nasional dan global.

Dihantar oleh ahli akademik yang banyak diterbitkan dan oleh pengamal yang berpengalaman di lapangan, kursus ini juga meneroka isu-isu etika dan undang-undang yang dibangkitkan oleh aktiviti rahsia dan koleksi risikan dan menempatkan mereka dalam kesusasteraan akademik semasa.

133053_person-sunglasses-dark-hat.jpg

Maklumat Utama

Siasatan PGC / PGDip / MSc dan Perisikan Pakar

Semua pengajar kursus bekerja di Pusat Pengajian Kepolisan Lanjutan Liverpool (LCAPS) di Liverpool John Moores University. Mereka membawa bersama mereka pengalaman praktikal dan akademik dan meliputi topik-topik penyelidikan termasuk perdagangan manusia untuk membekalkan perdagangan dadah; keganasan antarabangsa; jenayah yang serius dan terancang; analisis kecerdasan dan kaunter keganasan; dan ramai yang mempunyai pengalaman luas dalam peranan berkaitan penguatkuasaan undang-undang.

Kemajuan

Pelajar boleh mendaftar untuk:

  • PGCert (60 kredit)
  • PGDip (120 kredit)
  • MSc (180 kredit)

Pelajar yang mendaftar ke peringkat PGCert / PGDip boleh mendaftar semula pada tahun-tahun akan datang untuk meningkatkan tahap anugerah akademik mereka

Tempoh

  • 11 bulan (PGCert)
  • 22 bulan (PGDip)
  • 27 bulan (MSc)

Struktur

60 kredit (PGCert), 120 kredit (PGDip) atau 180 kredit (MSc) modul disampaikan dalam talian dengan sumber multimedia yang berkaitan, forum perbincangan, kerjasama pasukan dan sokongan tutorial

Dianugerahkan oleh

Liverpool John Moores University

Ini adalah program dan kelayakan LJMU, dengan pendaftaran dan penghantaran yang diberikan oleh Informa Connect. Kursus ini diajar, dinilai, berkualiti terjamin dan dianugerahkan oleh Liverpool John Moores University

Ideal Untuk

  • Mereka yang ingin masuk atau memajukan kerjaya yang berkaitan dengan keselamatan atau kecerdasan mereka dalam sektor awam dan swasta.
  • Para profesional sudah terlibat dalam bidang keselamatan dan kecerdasan yang berusaha meningkatkan pengetahuan, pemikiran kritikal dan prospek kerjaya dengan melakukan kelayakan lanjut.
  • Individu yang ingin bekerja dalam risikan, penyiasatan dan kerjaya berorientasikan keselamatan atau mendapat promosi di organisasi awam, persendirian atau antarabangsa. Ia sesuai untuk mereka yang rancangan kerjayanya melibatkan menangani jenayah terancang, keganasan dan hal ehwal keselamatan antarabangsa yang serius dan akan mendapat manfaat daripada asas akademik yang kukuh di lapangan.
  • Pelajar yang ingin membangunkan pemahaman yang lebih mendalam tentang aspek utama penyelidikan kepintaran dan rahsia dan dunia yang kita tinggalkan.

Mengenai Liverpool John Moores University

Institut Mekanik Liverpool diasaskan oleh orang-orang kuasa dan pengaruh yang mengiktiraf kesan transformasi pendidikan dan kesan yang dapat dicapai oleh pembelajaran dan aspirasi terhadap individu, masyarakat dan masyarakat. Ia adalah institusi pertama yang ditubuhkan di England.

Pergerakan perintis kecil ini diikuti dengan penubuhan Institut Liverpool dan Sekolah Seni dan Kolej Nautika Liverpool, dan pada tahun 1900 Irene Mabel Marsh membuka kampus IM Marsh. Organisasi-organisasi ini bersama-sama meletakkan asas untuk Liverpool John Moores University, sebuah institusi yang telah berkembang dan berkembang dan terus memberikan peluang kepada semua.

Hari ini, dengan komuniti yang bertenaga 25,000 pelajar dari lebih 100 buah negara di seluruh dunia, 2,500 kakitangan dan 250 gelar, Liverpool John Moores University adalah salah satu daripada universiti terbesar, paling dinamik dan berfikiran maju di UK.

Program Pengawasan Keamanan disampaikan oleh Pusat Pengajian Kepolisan Lanjutan Liverpool di Liverpool John Moores University. Universiti ini menggabungkan kelayakan yang diiktiraf secara profesional dengan kursus inovatif dan sosial yang berorientasikan. Pusat ini mempunyai reputasi yang luar biasa untuk penyelidikan, dengan staf akademik yang menyumbang secara berkala kepada jurnal industri, kumpulan penasihat, dasar kerajaan, serta mendapatkan pendedahan awam secara teratur melalui media akhbar dan penyiaran.

Mengenai Pusat Liverpool untuk Pengajian Kepolisan Lanjutan

Ditubuhkan pada tahun 2015, Pusat Pengajian Kepolisan Lanjutan Liverpool (LCAPS) mempunyai banyak pengalaman profesional, praktikal dan akademik. LCAPS menggunakan pengalaman ini untuk menjalankan penyelidikan dan menyediakan latihan dalam bidang kepolisan, pencegahan jenayah dan profesi keselamatan bersekutu.

Pusat Liverpool untuk Kajian Kepolisan Lanjutan membawa bersama kakitangan penyelidikan yang aktif dari seluruh Universiti.

Portfolio pembelajaran interdisipliner LCAPS melengkapkan pelajar dan pengamal dengan kemahiran yang mereka perlukan untuk menanggapi tuntutan kompleks pemerintahan kontemporari.

Portfolio pengajaran Pusat Pengajian Kepelbagaian Advanced Liverpool berkembang pesat dan LCAPS tidak lama lagi akan menawarkan salah satu portfolio yang paling komprehensif dalam program kepolisian akademik.

Bayaran

MSc £ 7995
Diploma Pascasiswazah £ 5995
Sijil Pasca Siswazah £ 3495
Bayaran permohonan £ 400
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Informa is a leading international events, intelligence and scholarly research group.

Informa is a leading international events, intelligence and scholarly research group. Baca Ringkas