Pentadbiran Awam MPA

Umum

Penerangan Program

Sekiranya anda sudah mempunyai pengalaman dalam sektor awam, program MPA ODU akan memberi anda peluang untuk meningkatkan pengetahuan, kemahiran dan kebolehan profesional anda untuk memajukan kerjaya anda. Walaupun anda mempunyai sedikit atau tiada pengalaman dalam bidang ini, anda boleh membina asas untuk kejayaan masa depan dengan ijazah ini. Program ini direka untuk meningkatkan pengetahuan dan kecekapan anda dalam lima bidang kandungan:

 • Proses pengurusan awam, termasuk sistem belanjawan awam dan kakitangan;
 • Proses dan tingkah laku reka bentuk organisasi;
 • Konsep politik, undang-undang, dan etika serta isu pentadbiran awam;
 • Teknik analisis kuantitatif dan kualitatif; dan
 • Analisis dasar dan penilaian program.

Program Pentadbiran Awam ODU adalah NASPAA yang diakreditasi oleh Suruhanjaya mengenai Kajian & Akreditasi Peer Peer.

Kursus yang Diperlukan

 • 39 jam kredit

Anda mesti melengkapkan kurikulum teras tujuh kursus dan enam pilihan. Lawati laman web jabatan untuk maklumat lanjut mengenai keperluan kursus dan penerangan. Kami juga menawarkan program sijil dalam Perolehan Awam dan Pengurusan Kontrak sebagai siri elektif lima kursus. Bercakap dengan penasihat untuk menentukan sama ada anda mempunyai kredit yang akan dipindahkan.

Persekitaran Pembelajaran Dalam Talian

Bahan kursus akses dalam talian dari mana-mana lokasi. Ramai kelas tidak mempunyai masa mesyuarat yang dijadualkan supaya anda boleh menyesuaikan kelas ke dalam jadual anda. Pengajar boleh menjadualkan tugasan dan peperiksaan pada waktu tertentu. Semua kursus mengikuti kalendar akademik biasa ODU.

Kerjaya dalam Pentadbiran Awam

Ramai graduan kami terus belajar di Ph.D. program, dan juga telah memegang jawatan seperti:

 • Pengurus City
 • Perancang Program
 • Penganalisis Dasar
 • Pengurus (agensi persekutuan, negeri, tempatan & bukan keuntungan)
 • Perunding

TUITION: Klik Disini Penduduk Virginia Penduduk: $ 547 setiap jam kredit * Pelajar Luar Negeri: $ 595 setiap jam kredit.

DEADLINES PERMOHONAN

Musim Panas Musim Panas Musim Panas : 15 Julai 15 15 April 15 Antarabangsa: 15 April 1 Oktober 1 Februari 1

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Rooted in tradition but looking to the horizon, ODUOnline’s strong partnerships, accomplished faculty, and expert advising and coaching prepare our students for their next steps. Graduates join a Mona ... Baca lebih lanjut

Rooted in tradition but looking to the horizon, ODUOnline’s strong partnerships, accomplished faculty, and expert advising and coaching prepare our students for their next steps. Graduates join a Monarch tradition of excellence, whether they start at one of our community college partners, attend all their classes online, or transfer to our campus in Norfolk, Virginia. Baca Ringkas