Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa PG Cert

Umum

Penerangan Program

Tenaga kerja menjadi semakin global, yang merupakan faktor profesional sumber manusia (HR) yang harus diingat sambil mempertimbangkan strategi yang lebih luas untuk mengambil, memecat dan menguruskan pekerja di seluruh organisasi. Dalam kursus jangka pendek ini, anda akan mendapat pandangan global mengenai HR yang akan membantu anda untuk meneruskan kerjaya di syarikat nasional dan antarabangsa.

Gambaran keseluruhan

Melalui Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa PG Cert * ini, anda akan mendapat gambaran mengenai fungsi jabatan sumber manusia moden. Anda akan memperoleh kemahiran praktikal dan pengetahuan pakar yang akan membolehkan anda membuat dan melaksanakan strategi HR yang berkesan untuk pengambilan pekerja, pengembangan pekerja dan pengekalan staf. Pada akhir kursus ini, anda akan dapat melanjutkan pelajaran dan mengikuti program Master sepenuhnya.

* Tarikh mula dan perincian kursus ini masih tertakluk kepada kelulusan institusi. Sekiranya kelulusan tidak diberikan pada tarikh mula kursus anda, tarikh alternatif akan ditawarkan atau bayaran balik sepenuhnya diberikan. Sekiranya kita perlu membuat perubahan pada program ini sebagai sebahagian daripada proses pengesahan University of Essex, kami akan menyampaikannya kepada anda secepat mungkin.

Kaedah penilaian

Semua penilaian disampaikan melalui Persekitaran Pembelajaran Maya (VLE) kami. Tidak ada syarat untuk pergi ke pusat ujian luaran. Sebaliknya, anda akan menghantar tugasan bertulis melalui VLE; dan untuk beberapa kursus yang memerlukan peperiksaan, kami menggunakan sistem maya yang membolehkan anda mengikuti ujian akademik yang ketat dari kediaman anda sendiri.

Anda sentiasa menyedari tahap sementara anda sekarang yang membolehkan anda terus menilai kejayaan kaedah kajian semasa dan mengenal pasti bidang yang perlu diperbaiki. Kami percaya bahawa maklumat ini dapat membantu anda memanfaatkan sepenuhnya kursus anda. Kami mencapainya dengan:

 • menilai anda sepanjang modul daripada menunggu peperiksaan akhir tahun
 • menunjukkan markah anda di buku gred anda yang dapat dilihat setiap kali anda masuk ke VLE
 • pemulihan kerja yang cepat dinilai untuk memastikan buku gred anda sentiasa dikemas kini
 • memastikan anda mempunyai hubungan tetap dengan Penasihat Pelajar anda

Kami juga mempunyai dasar untuk memastikan bahawa karya yang dikemukakan oleh pelajar adalah sahih - kami menggunakan sistem pemantauan elektronik yang mapan untuk memeriksa plagiarisme.

Masa depan kamu

Sumber manusia sangat penting untuk operasi perniagaan di semua sektor. Setelah menamatkan kursus ini, anda akan dilengkapkan untuk berjaya dalam pelbagai peranan pengurusan manusia, seperti Pengurus Sumber Manusia, Pegawai Sumber Manusia, Perunding Pengambilan, Pegawai Latihan dan Pembangunan, Penasihat Perhubungan Pekerja, Jurulatih Kerjaya dan Perunding Pengurusan.

Struktur program

Kami penyedia pendidikan dalam talian 100%, jadi kami menggunakan Persekitaran Pembelajaran Maya (VLE) canggih untuk menyampaikan pengajaran, sumber dan penilaian kami. Sistem kami menjejaki dan menguruskan proses pembelajaran dalam masa nyata dan memberi anda akses segera ke bahan pembelajaran anda. VLE dapat diakses 24/7 dan membolehkan pelajar dan tutor secara aktif mengambil bahagian dalam perbualan masa nyata dan melihat kuliah dan seminar secara langsung.

Keperluan kemasukan

Kami menawarkan dua laluan masuk yang fleksibel ke Pengurusan Sumber Manusia Antarabangsa PG Cert kami, yang mempertimbangkan pengalaman akademik dan berasaskan pekerjaan anda:

1. Laluan masuk akademik

Untuk memenuhi syarat laluan masuk akademik, anda mesti mempunyai salah satu kelayakan berikut sebagai minimum:

 • ijazah sarjana dari institusi yang diluluskan, setaraf dengan ijazah Kepujian UK; atau
 • kelayakan profesional yang berkaitan

2. Laluan masuk pengalaman kerja

Untuk memohon laluan masuk pengalaman kerja, anda mesti memenuhi kriteria berikut:

 • sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja yang relevan dalam sumber manusia

Keperluan bahasa Inggeris

Sekiranya Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda mesti mempunyai skor IELTS (Akademik) 6.5 atau setaraf. Sekiranya anda tidak memiliki IELTS atau kelayakan yang setaraf dengannya, anda akan diminta untuk lulus ujian Bahasa Inggeris dalam talian percuma untuk menilai kecekapan anda.

Yuran dan pembiayaan

Yuran pengajian penuh - £ 3,741 (2020/2021) *

Yuran pengajian merangkumi semua bahan pengajaran dan bacaan yang diperlukan, dan tidak ada caj tersembunyi untuk penilaian atau resit.

 • Pinjaman pelajar pascasiswazah yang ditetapkan di England untuk gelaran Sarjana penuh sahaja.
 • Pelan pembayaran bulanan tersedia untuk mereka yang membiayai sendiri.
 • Diskaun 10% jika anda membayar yuran kursus sepenuhnya di muka.
 • Pelbagai biasiswa tersedia bergantung kepada pemohon yang memenuhi kriteria tertentu. **

Harap maklum bahawa anda hanya boleh memohon maksimum dua diskaun atau biasiswa.

* Yuran pengajian ini adalah bersih dari sebarang cukai jualan yang dikenakan oleh anda di negara tempat anda tinggal. Di mana kita diminta untuk menambahkan cukai jualan pada kadar undang-undang tempatan, ini akan ditambahkan pada yuran pengajian yang ditunjukkan dan disahkan semasa proses pembayaran.

** Untuk mengetahui sama ada anda layak mendapat biasiswa kami, hubungi pasukan Kemasukan University of Essex Online .

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to University of Essex Online. If you’re looking to improve your professional career our online distance learning degrees and postgraduate courses are some of the most cost-effective, convenie ... Baca lebih lanjut

Welcome to University of Essex Online. If you’re looking to improve your professional career our online distance learning degrees and postgraduate courses are some of the most cost-effective, convenient and flexible ways to do it. Enhance both your education and your career regardless of geographical location, work or personal commitments. By studying a University of Essex Online course, you will receive your qualification from a... Baca Ringkas
Colchester , UK Online + 1 Lagi Kurang