Pengurusan Projek PG Dip (Minyak dan Gas)

Urusan projek secara berkesan adalah kemahiran penting dalam dunia minyak dan gas yang berubah cepat. Industri yang berdaya saing ini memerlukan penggunaan yang cekap dari semua sumber dan alat untuk membekalkan perkhidmatan tenaga yang berkualiti dan berkualiti tinggi, dan pemahaman mendalam mengenai cabaran yang dihadapi masa depan bekalan tenaga adalah penting untuk berjaya dalam jangka panjang.

Kursus pascasiswazah pendek ini memperkenalkan konsep pengurusan projek utama kepada mereka yang sedang bekerja di sektor minyak dan gas sambil membangunkan kemahiran profesional anda dalam komunikasi, pengurusan masa, kepimpinan dan kerja berpasukan.

Di samping kajian mengenai kemahiran pengurusan projek penting, anda juga akan menyelidiki topik-topik seperti:

 • cabaran sosial, politik dan alam sekitar yang terdapat dalam pasaran geografi minyak dan gas yang berlainan,
 • impak sosioekonomi bencana dan krisis,
 • cabaran strategik yang penting untuk memadankan bekalan kepada permintaan tenaga,
 • bagaimana untuk menganalisis pasaran ekonomi melalui penggunaan alat analisis,
 • industri tenaga esok, termasuk sumber tenaga dan topik yang boleh diperbaharui seperti fracking.

Setelah anda menyelesaikan kursus anda, anda mempunyai peluang untuk maju ke Pengurusan Projek MSc (Minyak dan Gas) yang lengkap. Atau jika anda mencari kursus perniagaan yang lebih umum dengan tumpuan kepada industri minyak dan gas, perhatikan Perniagaan dan Pengurusan PG Dip (Minyak dan Gas).

Kenapa kita hebat

 • Direka khusus untuk profesional dalam industri minyak dan gas yang ingin meningkatkan kemahiran pengurusan mereka.
 • Pengiktirafan dan pengesahan global oleh University of Essex yang ke-29 dalam The Times dan The Sunday Times Good University Guide 2019.
 • Tidak perlu berehat - selesaikan kursus ini 100% dalam talian dan sambilan di sekitar kerja anda yang sedia ada.

Struktur kursus

Ijazah Pengurusan Projek PG Dipasaran (Minyak dan Gas) terdiri daripada modul berikut dan, setelah selesai, adalah sama dengan sejumlah 120 kredit pada Aras 7.

Modul Aras 7:

 • Pengurusan: Prinsip dan Amalan (20 kredit)
 • Pengurusan Projek (20 kredit)
 • Membuat Keputusan Kewangan (20 kredit)
 • Teknik Pengurusan Projek (20 kredit)
 • Minyak
 • Masa Depan Minyak
 • Strategi Perniagaan (10 kredit)

* Modul-modul ini adalah teras dan mesti diluluskan untuk mencapai penghargaan.

Pembelajaran dan penilaian

Kaedah Pengajaran

Belajar secara dalam talian memberikan anda kebebasan untuk belajar bila dan di mana ia sesuai dengan anda - di rumah, semasa jam makan tengahari atau di tempat lain anda mempunyai akses internet.

Kursus kami disampaikan melalui persekitaran pembelajaran maya (VLE) dan bukan kampus tradisional. Ini bermakna anda akan mempunyai akses kepada bahan pembelajaran anda 24/7, termasuk:

 • ceramah multimedia yang terdiri daripada kandungan bertulis, video pendek, animasi, rakaman audio, maklumat grafik, ujian pendek dan tugasan mini,
 • forum perbincangan untuk anda untuk berbual mengenai kandungan kursus dengan rakan-rakan,
 • hidup Q
 • e-buku yang komprehensif mengenai buku teks dan jurnal akademik,
 • sokongan daripada kakitangan akademik dan Penasihat Pelajar peribadi anda.

Untuk memastikan anda menerima sokongan yang anda perlukan dari tutor anda, kami menyerahkan saiz kelas kami kepada 20 orang pelajar.

Kaedah Penilaian

Daripada mengecewakan mengenai peperiksaan, anda akan dinilai secara eksklusif melalui tugasan. Ini boleh dilakukan dengan mengadakan forum perbincangan di seluruh modul anda, melengkapkan entri jurnal reflektif, atau dengan menghantar potongan bertulis yang lebih panjang.

Kami komited untuk memberikan maklum balas yang kerap dan telus menerusi cara-cara berikut:

 • Kriteria penilaian kami direka untuk menjadi mudah dan transparan.
 • Anda akan sentiasa menyedari gred sementara semasa anda, dari awal program.
 • Anda akan dapat melihat markah anda dengan jelas di dalam buku gred anda setiap kali anda log masuk ke platform pembelajaran.
 • Terdapat pemulihan selama 7 hari untuk menandakan dan maklum balas kerja yang dinilai.
 • Anda akan mempunyai hubungan tetap dengan Penasihat Pelajar anda, dengan siapa anda boleh membincangkan sebarang kebimbangan sebaik sahaja ia timbul.

Tempoh Pengajian

Kursus Projek Pengurusan Projek PG (Minyak dan Gas) kami mempunyai tempoh pengajaran yang menunjukkan 16 bulan yang merupakan panduan untuk berapa lama kursus anda akan diambil untuk diselesaikan. Tempoh sebenar mungkin lebih lama atau lebih pendek bergantung pada kelajuan pengajian anda, pilihan kajian yang dipilih, dan ketersediaan modul.

Ia mungkin untuk menyelesaikan pengajian anda lebih cepat daripada tempoh kursus indikatif dengan menggandakan modul pada masa-masa tertentu; Walau bagaimanapun, tempoh kajian minimum dikenakan.

Tahun akademik kami disusun menjadi modul, biasanya dengan rehat satu atau dua minggu di antara modul dan tiga minggu berstruktur untuk tempoh Krismas. Pelajar akan menerima jadual kursus semasa proses permohonan.

Semua kursus kami mempunyai tarikh permulaan yang teratur sepanjang tahun.

Apabila berjaya menyelesaikan ijazah anda, anda akan dijemput menghadiri majlis tamat pengajian di Universiti Essex, Kampus Colchester.

Masa depan kamu

Ijazah Sarjana dalam bidang ini akan membolehkan anda mempercepatkan kerjaya anda dalam industri minyak dan gas, membuat peralihan dari peranan pengurusan pertengahan kepada pengurusan kanan dan juga peranan C-suite. Kemahiran pengurusan projek juga boleh dipindahkan langsung kepada pelbagai industri, dan calon pekerjaan yang menunjukkan pemahaman mereka tentang teknik dan amalan pengurusan projek sering dicari untuk peranan peringkat tinggi dalam perundingan pengurusan, kewangan, pemasaran dan penjualan.

Syarat kemasukan

Kami tahu bahawa ramai orang dari latar belakang bukan tradisional akan berjaya dalam kursus kami! Itulah sebabnya kami menawarkan dua laluan kemasukan yang berbeza, dengan mengambil kira pengalaman kerja terdahulu dan kelayakan yang relevan. Anda juga perlu memenuhi Syarat Bahasa Inggeris kami.

Di samping itu, anda perlu lulus set tugas pertama anda dalam tempoh tiga minggu pertama kursus untuk meneruskan pengajian anda.

Laluan Penyertaan Akademik

Untuk memenuhi keperluan Laluan Permintaan Akademik untuk Pengurusan Projek PG Dip (Minyak dan Gas), anda mesti mempunyai kelayakan yang berikut sebagai minimum:

 • ijazah sarjana dari institusi yang diluluskan, bersamaan dengan ijazah Kepujian UK, atau kelayakan profesional yang berkaitan

Laluan Masuk Pengalaman Kerja

Untuk memenuhi keperluan Laluan Kemasukan Pengalaman Kerja untuk Pengurusan Projek PG Dip (Minyak dan Gas), anda mesti memenuhi kriteria berikut:

 • pengalaman kerja tahap pengurusan sekurang-kurangnya lima tahun

Keperluan Bahasa Inggeris

Oleh kerana kursus-kursus kami disampaikan dalam Bahasa Inggeris, kemahiran yang tinggi dengan bahasa Inggeris diperlukan. Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, keupayaan bahasa Inggeris anda sepadan dengan skor IELTS (Akademik) 6.5. Jangan risau jika anda tidak memegang IELTS atau kelayakan yang setaraf - kami menawarkan ujian Bahasa Inggeris dalam talian percuma untuk menilai kemahiran anda.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 37 lagi program yang ditawarkan oleh University of Essex Online »

Tarikh Akhir Kemaskini Sept. 1, 2019
Kursus ini Online
Start Date
Duration
16 
Sambilan
Price
7,271 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
End Date
Dis 2020
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Dis 2020