Pengurusan Personel Sarjana

Umum

Penerangan Program

Lebih daripada sekadar pengumpul folder aplikasi: pengurus HR semakin menjadi faktor penting dalam kejayaan syarikat. Kerana pekerja yang setia dan cekap adalah kelebihan daya saing. Oleh itu, persoalan utama dalam pengurusan personel adalah: Apakah faktor penentu yang mempengaruhi kepuasan dan produktiviti pekerja?

Dalam program master kami, kami melatih anda untuk menjadi pakar dengan tanggungjawab berorientasikan personel.

tempoh pengajian
  • Tempoh pengajian standard: 12 atau 24 bulan
  • Model masa yang berbeza mungkin
  • Permulaan belajar mungkin pada bila-bila masa

Kemasukan

Ijazah sarjana yang lengkap dengan fokus ekonomi atau perniagaan

Pentauliahan

FIBAA, ZFU (nombor kelulusan 161216)

Kandungan

Bagaimana anda mencari pekerja terbaik untuk pekerjaan yang diiklankan? Bagaimana anda menjadi orang tengah antara pekerja dan majikan? Bagaimana anda mempromosikan pekerja sehingga syarikat mendapat faedah daripada mereka? Dan bagaimana anda dapat menolong orang lain untuk mengenali tujuan dan potensi profesional mereka? Bagaimana anda menyediakan kakitangan untuk tugas di luar negara? Kursus pengurusan sumber manusia menyediakan anda untuk menghadapi pelbagai cabaran dalam sumber manusia.

pengkhususan

60 varian ECTS: Pada semester kedua anda memilih salah satu daripada dua pengkhususan "perundingan" atau "pengurusan perubahan dan pengembangan organisasi" ("pengkhususan wajib") dalam jumlah 5 ECTS.

120 varian ECTS: Pada semester ketiga anda memilih dua pengkhususan dalam jumlah 15 ECTS. Untuk melakukan ini, anda memilih salah satu daripada tiga pengkhususan "Rundingan", "Pemasaran Media Dalam Talian & Sosial" atau "Pemasaran Antarabangsa" ("Pengkhususan Wajib") dan Pengkhususan Fungsional dan Industri ("Pengkhususan Elektif").
Beberapa pengkhususan teladan adalah:

  • Berorientasikan kejayaan mengawal
  • Pemasaran dan penjenamaan yang strategik
  • Hak pekerjaan

Masa depan profesional anda dalam perniagaan

Pengurus SDM dapat melakukan lebih banyak daripada menyaring aplikasi, mengadakan wawancara dan merancang kontrak pekerjaan. Kerana kekurangan pekerja mahir yang teruk, kemahiran mereka dalam semua bidang pemilihan, penempatan dan promosi pekerja sangat diperlukan sesuai dengan tujuan syarikat.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Baca Ringkas