Read the Official Description

Pengurusan Personel Sarjana Muda

Sarjana Muda Pengurusan Personel (BA) dalam pembelajaran jarak jauh di IUBH berurusan dengan trend dan perkembangan sumber manusia. Dengan ijazah anda, anda memenuhi syarat untuk pelbagai tugas kepimpinan dalam bidang masa depan. Dengan kami, anda mengharapkan fleksibiliti maksimum, kualiti yang sangat baik, relevan praktikal yang kuat dan banyak perkhidmatan dan inovasi yang aktif menyokong anda dalam kajian tambahan pekerjaan anda. Tutor kami adalah teman tetap anda. ipad-neu.png Semua pelajar yang mendaftar akan menerima iPad *. Oleh itu, anda mempunyai skrip anda, video pengajaran dan podcast sentiasa dengan anda. * Tindakan bergantung pada tempoh, lihat www.iubh-fernstudium.de/iPad

Fakta mengenai pembelajaran jarak jauh Sarjana Muda (BA) Pengurusan Sumber Manusia

 • Ijazah Sarjana Muda Sastera (BA)
 • Tempoh pengajian: sama ada 6, 8 atau 12 semester
 • Bahasa: Jerman
 • KREDIT: 180 ECTS
 • UJIAN: 4-6 peperiksaan setiap semester, boleh didapati di lebih daripada 36 pusat pengajian di D, A dan CH atau di lebih daripada 130 Goethe-Instituts di seluruh dunia. Juga murni berasaskan talian mungkin!
 • PROGRAM UJIAN: 4 minggu percubaan percuma
 • EXTENSION: secara percuma
 • KEPERLUAN PERMOHONAN: (Fach-) Abitur atau peperiksaan sarjana atau sekurang-kurangnya 2 tahun latihan dengan pengalaman profesional 3 tahun
 • AKREDITASI: FIBAA, ZFU (Nombor kelulusan 158314)
 • STUDI START: pada bila-bila masa

Prospek masa depan bagi pengurus SDM yang bercita-cita tinggi

Kerjaya Sarjana Muda Pengurusan Sumber Manusia Dengan ijazah dalam pengurusan sumber manusia anda berada di mana-mana sahaja. Majikan yang berpotensi adalah organisasi, syarikat dan institusi dari semua jenis, seperti perundingan pengurusan, kakitangan dan agensi pekerjaan atau latihan dan jabatan pendidikan lanjut. Dengan kepakaran dalam sumber manusia, anda juga boleh bekerja sebagai perunding bebas, z. B. Syarikat sokongan dalam mencari pekerja yang sesuai, pelatih individu atau kumpulan atau mempromosikan bakat. Tidak kira di mana industri - sebagai pakar atau pengurus yang mempunyai kecekapan dalam pengurusan personil, anda berada dalam kedudukan yang menentukan dalam syarikat. Selalunya jabatan-jabatan HR secara langsung bawahan kepada pengurusan dan terlibat secara langsung dalam keputusan strategi korporat. Sebagai persekitaran kerja yang berorientasikan masa depan, sumber manusia menawarkan anda pekerjaan yang menarik dengan pelbagai tugas.

Syarat Kemasukan untuk Pengajian

Program pembelajaran jarak jauh Sarjana Muda Pengurusan (BA) secara dasarnya tidak diterima. Dari pihak anda, hanya kelulusan masuk pendidikan yang lebih tinggi diperlukan untuk pendaftaran. Belajar dengan (Fach-) Abitur Sebagai pemohon dengan kelayakan masuk akademik (Abitur) atau Fachhochschulreife (Fach-Abitur), anda boleh serta-merta dan tanpa masuk peperiksaan dalam pengajian jarak jauh Sarjana Muda di IUBH. Belajar tanpa Baccalaureate Walaupun tanpa (Fach-) Abitur anda boleh bermula jika anda mempunyai pengalaman berikut:

 • Minimum dua tahun latihan vokasional dan
 • sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja.

Malah sijil tuan atau latihan lanjutan (misalnya sebagai IHK-Fachwirt / in) memberi hak untuk memulakan kajian. Pelajaran percubaan Kursus percubaan (yang tidak boleh dikelirukan dengan percubaan selama empat minggu percuma untuk semua pelajar) adalah perlu jika anda tidak mempunyai diploma sekolah tinggi (khusus) dan aktiviti pendidikan / profesional anda tidak mempunyai latar belakang perniagaan, atau jika fokus pendidikan / profesional anda Aktiviti tidak secara khusus berkaitan dengan mana-mana program ijazah sarjana kami. Contohnya, contohnya, jika anda telah menyelesaikan latihan sebagai juru masak, mekanik atau pendidik. Sekiranya latihan vokasional ini berlangsung sekurang-kurangnya dua tahun dan anda juga mempunyai lebih daripada tiga tahun pengalaman profesional, adalah mungkin untuk memasuki program bachelor pilihan anda melalui percubaan. Ini meliputi tiga semester pengajian pertama dan berakhir secara automatik, jika pada masa ini dua pertiga daripada kursus atau modul yang dirancang berjaya diselesaikan. Anda terus belajar dengan kerap. Butiran tentang kemasukan boleh didapati dalam peraturan peperiksaan kajian kami. Atau, lebih baik lagi, anda akan berhubung dengan penasihat pelajar kami, yang akan gembira untuk menjelaskan kemungkinan belajar tanpa diploma sekolah tinggi. Dengan cara ini: Meminta bahan maklumat percuma sekarang dan dapatkan kejutan!

Program taught in:
Jerman

See 21 more programs offered by IUBH Fernstudium »

Last updated June 14, 2018
This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
6 - 12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- Harga berbeza-beza bergantung pada model masa.
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment