Pengurusan Perniagaan MBM

Umum

2 lokasi tersedia
Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Sarjana Pengurusan Perniagaan MBM

Sarjana Pengurusan Perniagaan MBM menawarkan kelayakan lanjutan yang direka bentuk untuk melengkapkan graduan dengan pemahaman yang mendalam mengenai konsep dan teknik pengurusan moden. Kursus ini menerangkan konsep teras dan idea mengenai perniagaan dan pengurusan yang mencabar anda untuk menerapkan pemahaman anda tentang topik teras dan isu kontemporari di dunia korporat. Ia akan menyediakan anda menghadapi cabaran mengurus dan bekerja dalam pelbagai organisasi, baik di dalam Eropah dan di peringkat antarabangsa. Anda akan mendapat keyakinan terhadap bidang strategik termasuk membuat keputusan kewangan, kepimpinan dalam amalan dan menguruskan seluruh budaya.

Mengapa belajar perkara ini?

Belajar untuk kualifikasi Sarjana perniagaan memberi anda peluang untuk mengembangkan pengetahuan mata pelajaran anda dan membina kemahiran yang anda peroleh semasa pengajian sarjana muda anda. Manfaat ini melangkaui meningkatkan potensi pendapatan anda. Pengurus dalam ekonomi berasaskan pengetahuan hari ini perlu menyesuaikan diri dan fleksibel dengan keupayaan analisis yang kuat. Kajian peringkat sarjana boleh menyediakan anda untuk cabaran ini serta menyediakan anda dengan pengetahuan mata pelajaran pakar dalam bidang seperti pasaran, kewangan, pelanggan dan operasi.

Jika anda belum pernah belajar untuk ijazah Sarjana Muda dalam perniagaan atau mata pelajaran yang berkaitan, kursus Pengurusan Ijazah Perniagaan kami akan menyediakan asas untuk pelbagai kerjaya pakar termasuk pemasaran, perakaunan, pengurusan projek dan sumber manusia.

Graduan dengan ijazah Sarjana Muda bukan perniagaan akan melengkapkan pek belajar sendiri sebelum memulakan modul Tahap 7 pertama. Bahan bacaan dan sokongan tutor yang disediakan akan membantu anda menyesuaikan diri dengan cabaran kajian perniagaan pasca siswazah dan memberi anda alat untuk membangunkan kemahiran anda dalam arah yang baru dengan keyakinan.

Selepas kursus Master of Business Management, anda akan melaksanakan program induksi sebelum memulakan modul pertama anda yang akan membolehkan anda membiasakan diri dengan platform pembelajaran maya kami dan memahami apa yang akan dijangkakan semasa pengajian dalam talian anda.

Kaedah pengajaran dan gaya

Tidak seperti persekitaran universiti tradisional, kursus ijazah Sarjana dalam talian kami menggunakan Persekitaran Pembelajaran Maya. Sistem ini direka untuk mengesan dan menguruskan proses pembelajaran secara langsung dan menyediakan akses segera kepada bahan pembelajaran anda di mana sahaja anda berada.

Platform pembelajaran ini membolehkan kedua-dua pelajar dan tutor untuk secara aktif mengambil bahagian dalam perbualan masa nyata dan anda boleh mendengar, dan melihat, ceramah dan seminar hidup melalui internet. Belajar dijalankan secara keseluruhan dalam talian dan program pengajian boleh menyesuaikan kerja dan komitmen peribadi anda.

Anda akan disokong di seluruh program Pengurusan Sarjana Perniagaan anda oleh Penasihat Pelajar yang berdedikasi dan berpeluang untuk berinteraksi secara teratur dengan rakan-rakan dan tutor anda.

Kaedah penilaian

Kursus Pengurusan Ijazah Perniagaan kami termasuk modul wajib dan pilihan, supaya anda dapat menyesuaikan kandungan kursus anda agar lebih sesuai dengan minat dan aspirasi anda. Kami menggunakan pendekatan berasaskan tugasan untuk penilaian dan bukan peperiksaan. Penilaian untuk Master of Business Management akan berdasarkan gabungan kerja kursus bertulis dan bekerja pada disertasi atau projek individu.

Pada akhir pengajian anda, anda akan menyerahkan 3,500-4,500 Cadangan Penyelidikan diikuti oleh 13,000-15,000 Laporan Pengurusan perkataan.

Anda akan dapat melihat markah sementara anda dari permulaan program ini, yang membolehkan anda menilai kejayaan kaedah pengajian semasa anda dan mengenal pasti bidang yang lebih baik. Kami percaya bahawa ketelusan ini memberikan anda maklumat yang anda perlukan untuk memanfaatkan sepenuhnya kursus Master anda. Kami mencapai ini dengan:

  • menunjukkan tanda anda dengan jelas di dalam buku gred anda, yang dapat dilihat setiap kali anda log masuk ke platform pembelajaran;
  • pemulihan kerja yang cepat yang dinilai untuk memastikan bahawa buku gred anda sentiasa terkini;
  • menilai kerja anda sepanjang modul daripada menunggu ujian akhir tahun;
  • memastikan anda mempunyai hubungan tetap dengan Penasihat Pelajar anda; dan
  • kesederhanaan dan ketelusan dalam reka bentuk kriteria penilaian kami.

Kami juga mempunyai dasar memastikan kerja yang dikemukakan oleh pelajar adalah sahih. Serta fakta bahawa semua kerja sering dinilai, kami menggunakan sistem pengawasan elektronik yang mantap untuk memeriksa plagiarisme.

Apabila berjaya menyelesaikan Master of Business Management anda, anda akan dijemput menghadiri majlis tamat pengajian di University of Essex, Kampus Colchester.

Destinasi kerjaya

Kelayakan pascasiswazah merupakan pencapaian utama dan sangat dihargai oleh majikan. Suruhanjaya terkini menunjukkan bahawa graduan peringkat tinggi lebih cenderung mendapat pekerjaan di peringkat profesional atau pengurusan dan berkemungkinan kurang menganggur. Untuk beberapa pekerjaan, kelayakan pascasiswazah mungkin penting, untuk yang lain ia menawarkan kelebihan daya saing.

Sebagai syarikat mencari pengurus perniagaan dengan kemahiran yang paling maju untuk bertindak balas terhadap perubahan dalam ekonomi dan pasaran, ijazah Sarjana dalam bidang perniagaan dan pengurusan dapat memberikan kelebihan persaingan yang anda perlukan untuk maju ke posisi peringkat atas ini.

Pengetahuan dan pemahaman pakar yang anda dapat dapat membuka kerjaya yang bermanfaat dalam pengurusan perniagaan, perbankan, insurans, akuntansi, kewangan, pemasaran, penjualan, peruncitan dan sumber daya manusia. Anda juga akan dilengkapi dengan baik untuk memulakan perniagaan anda sendiri atau bekerja sebagai perunding bebas pada masa akan datang.

Syarat kemasukan

Kami mempunyai syarat kemasukan yang fleksibel yang melihat pengalaman akademik dan kerja anda serta motivasi anda untuk melakukan kursus ini. Terdapat dua laluan masuk ke dalam program Pengurusan Sarjana Perniagaan kami:

1 - Laluan Masuk Akademik

Untuk memenuhi keperluan Laluan Permintaan Akademik untuk program Pengurusan Sarjana Perniagaan anda, anda mesti mempunyai kelayakan yang berikut sebagai minimum:

  • Ijazah sarjana dari institusi yang diluluskan bersamaan dengan gelar Honours UK atau kelayakan profesional yang berkaitan.
  • Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, IELTS (Akademik) 6.5 atau setaraf.
  • Jika anda tidak memegang IELTS atau kelayakan yang setaraf, kami memerlukan pelajar untuk lulus ujian Bahasa Inggeris dalam talian secara percuma.

2 - Laluan Masuk Pengalaman Kerja

Kami menyedari bahawa anda boleh mendapatkan kemahiran dalam pelbagai cara dan prestasi akademik sebelum ini bukan satu-satunya penunjuk keupayaan pemohon. Oleh itu, jika anda tidak memenuhi piawaian akademik minimum di atas, anda mungkin masih layak untuk mendaftar melalui Laluan Masuk Pengalaman Kerja kami.

Untuk memenuhi keperluan Laluan Kemasukan Pengalaman Kerja untuk program Pengurusan dan Perniagaan MSc kami, anda mesti memenuhi kriteria berikut sebagai minimum:

  • Pengalaman kerja sekurang-kurangnya 5 tahun.
  • Penguasaan bahasa Inggeris sepatutnya berada pada tahap yang setara dengan IELTS 6.5.

Permohonan anda akan dipertimbangkan secara individu dengan mengambil kira motivasi anda untuk melakukan kursus, pengalaman kerja terdahulu dan kelayakan lain yang berkaitan yang menunjukkan keupayaan anda untuk berjaya menyelesaikan program ini.

Pilihan pembayaran

Yuran kami adalah sama untuk semua pelajar, dan sesiapa sahaja akan menerima diskaun 10% sekiranya mereka membayar tuisyen tahunan atau pembayaran yuran kursus di depan. Ramai pelajar pascasiswazah yang UK atau warga EU yang tinggal di England juga layak mendapat pinjaman pelajar yang disokong kerajaan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Welcome to University of Essex Online. If you’re looking to improve your professional career our online distance learning degrees and postgraduate courses are some of the most cost-effective, convenie ... Baca lebih lanjut

Welcome to University of Essex Online. If you’re looking to improve your professional career our online distance learning degrees and postgraduate courses are some of the most cost-effective, convenient and flexible ways to do it. Enhance both your education and your career regardless of geographical location, work or personal commitments. By studying a University of Essex Online course, you will receive your qualification from a... Baca Ringkas
Colchester , UK Online + 1 Lagi Kurang