Pengurusan Pemasaran Master

Umum

Penerangan Program

Pengurus pemasaran dan penjualan menghadapi pelbagai tugas yang semakin kompleks dan interaktif. Bidang tanggungjawab merangkumi, misalnya, pengembangan jenama dan strategi produk nasional atau antarabangsa, perancangan konsep dan produk pemasaran khusus kumpulan sasaran atau reka bentuk proses penjualan yang berjaya. Bidang permohonan masa depan anda setelah ijazah master anda dalam pembelajaran jarak jauh pengurusan pemasaran adalah kedudukan pengurusan pertama dalam bidang pemasaran dan / atau penjualan - tidak kira sama ada di peringkat agensi, di syarikat besar atau sederhana atau NGO.

tempoh pengajian
  • Tempoh pengajian standard: 12 atau 24 bulan
  • Model masa yang berbeza mungkin
  • Permulaan belajar mungkin pada bila-bila masa

Kemasukan

Ijazah sarjana yang lengkap dengan fokus ekonomi atau perniagaan

Pentauliahan

FIBAA, ZFU (nombor kelulusan 161116)

Kandungan

Sebagai tambahan kepada pengetahuan pengurusan yang relevan, ijazah sarjana dalam pengurusan pemasaran memberi anda pengetahuan yang luas dalam bidang pemasaran dan penjualan.

pengkhususan

Varian 60-ECTS: Pada semester pertama dan kedua anda memilih pengkhususan "(" pengkhususan wajib ") dari pengurusan pemasaran dalam jumlah 15 ECTS.

120 varian ECTS: Pada semester kedua dan ketiga, anda memilih dua pengkhususan dalam jumlah 25 ECTS. Untuk melakukan ini, anda memutuskan pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib", 15 ECTS) dan pengkhususan fungsi dan industri ("pengkhususan pilihan", 10 ECTS).
Beberapa pengkhususan teladan adalah:

  • Berorientasikan kejayaan mengawal
  • Pemasaran dan penjenamaan yang strategik
  • Hak pekerjaan

Masa depan profesional anda dalam pengurusan pemasaran

Sebagai pengurus pemasaran, anda mengembangkan strategi jenama dan produk, merancang dan melaksanakan konsep dan produk khusus kumpulan sasaran atau merancang proses penjualan yang berjaya. Oleh kerana hampir setiap syarikat yang beroperasi di peringkat nasional dan antarabangsa menjual produk atau perkhidmatan, prospek kerjaya anda sangat baik. Pengurusan pemasaran pembelajaran jarak jauh kami menyediakan anda secara optimum untuk pelbagai tugas.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Baca Ringkas