Pengurusan Media Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Pengurusan Media Sarjana Muda

"Ada apa-apa dengan media?" Dalam menghadapi pendigitan, kerja baru terus diwujudkan yang memerlukan pakar-pakar dan eksekutif yang berorientasikan, amalan. Pengurus media mempunyai akses kepada pelbagai bidang aktiviti seperti penerbit, stesen TV dan radio, PR dan agensi pengiklanan, institusi penyelidikan pasaran dan pendapat serta jabatan komunikasi persatuan, organisasi, permulaan atau syarikat besar. Dengan tujuan untuk keperluan semasa dan masa depan, pembelajaran media jarak jauh menyediakan asas pentadbiran perniagaan, pengetahuan media dan pengetahuan dalam pemasaran dan pengeluaran media. Di samping itu, anda akan menerima pendidikan yang baik dalam pengurusan media dan pengurusan editorial digital. Hubungan rapat dengan industri media dan pembelajaran alat dan strategi dari amalan ini bersedia menghadapi cabaran dalam profesion.

Ciri khas: Setiap semester, anda menyedari projek anda sendiri dan secara beransur-ansur mengisi portfolio peribadi anda dengan mereka. Dasar yang sempurna untuk aplikasi anda selepas tamat pengajian.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam pengurusan media

Lebih-lebih lagi, syarikat-syarikat bersaing untuk memberi perhatian positif kepada orang ramai. Atas sebab ini, profesional media dicari oleh kakitangan di semua industri. Penyampaian luaran yang berjaya memerlukan kombinasi pengurusan perniagaan dan kepakaran media. Profesion ini memerlukan minda kreatif dengan minat media, ciri-ciri trendscout serta perancangan dan bakat organisasi yang suka perubahan dan bersedia untuk industri yang sentiasa berubah, termasuk bidang baru aktiviti dan tajuk pekerjaan. Program ijazah Pengurusan Media membuka jalan untuk pelbagai pekerjaan: Sama ada pembangunan perniagaan, perancangan media, pemasaran, pengurusan acara atau komunikasi - tanpa mengira industri, majikan mencari pengurus media yang terlatih.

Gambaran Keseluruhan kursus

Pengurusan pembelajaran jarak jauh memberi anda pengetahuan perniagaan dan media asas, seperti pemasaran dan pengeluaran media. Berdasarkan hal ini, kompetensi khusus subjek berada dalam fokus, misalnya "pengurusan media" atau "pengurusan editorial digital".

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester keenam, anda memilih dua pengkhususan anda dengan 20 ECTS. Di samping itu anda membuat keputusan untuk sekurang-kurangnya satu pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dalam bidang pengurusan media dan paling banyak satu pengkhususan fungsian dan cawangan ("Wahlspezialisierung").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Strategi Kandungan
  • Komunikasi dan PR
  • Psikologi pasaran dan pengiklanan
  • Pengalaman pengguna
  • Data dan Privasi Besar
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas