Pengurusan Media Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

"Ada apa-apa dengan media?" Tidak boleh! Dalam menghadapi digitalisasi, pekerjaan baru selalu dibuat yang memerlukan pakar dan pengurus terlatih yang kreatif, berorientasikan amalan. Pengurus media memiliki berbagai bidang kegiatan yang terbuka untuk mereka - seperti di penerbit, stesen TV dan radio, agensi PR dan periklanan, institusi penyelidikan pasar dan pendapat serta di jabatan komunikasi kelab, organisasi, syarikat permulaan atau syarikat besar. Dengan mempertimbangkan keperluan semasa dan masa depan, pengurusan media pembelajaran jarak jauh menyampaikan asas-asas pentadbiran perniagaan, pengetahuan media dan pengetahuan pemasaran dan pengeluaran media. Di samping itu, anda akan mendapat latihan menyeluruh dalam pengurusan media silang dan pengurusan editorial digital. Hubungan erat dengan industri media dan pembelajaran alat dan strategi dari praktik mempersiapkan diri untuk menghadapi cabaran dalam pekerjaan.

Perkara istimewa mengenainya: pada setiap semester anda melaksanakan projek anda sendiri dan secara beransur-ansur mengisi portfolio peribadi anda. Asas sempurna untuk permohonan anda selepas tamat pengajian.

tempoh pengajian

  • Tempoh pengajian standard: 36 bulan
  • Model masa yang berbeza mungkin
  • Permulaan belajar mungkin pada bila-bila masa
kemasukan
(Teknikal) Kelayakan masuk universiti yang berkaitan dengan Abitur atau subjek
Tanpa Abitur:
  • Sijil Sarjana atau latihan lanjutan
  • Sekurang-kurangnya dua tahun latihan vokasional diikuti oleh sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman profesional (sepenuh masa)
akreditasi
Meterai AR, ZFU (nombor kelulusan: 1103719)

Gambaran Keseluruhan kursus

Pengurusan pembelajaran jarak jauh memberi anda pengetahuan perniagaan dan media asas, seperti pemasaran dan pengeluaran media. Berdasarkan hal ini, kompetensi khusus subjek berada dalam fokus, misalnya "pengurusan media" atau "pengurusan editorial digital".

Program sarjana kami adalah modular, yang bermaksud bahawa anda belajar menggunakan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang disebut "modul". Di dalam modul ini terdapat kursus pengantar dan kursus mendalam, yang mempersiapkan anda secara sistematik untuk menyelesaikan modul ini. Dalam modul, anda akan mendapat mata ECTS (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) untuk setiap kejayaan yang berjaya, yang mendokumentasikan prestasi anda. Titik ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan tentunya diakui.pengkhususan

Pada semester keenam anda memilih dua pengkhususan anda dalam jumlah 20 ECTS. Untuk melakukan ini, anda memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dari bidang pengurusan media dan paling banyak satu pengkhususan fungsi dan industri ("pengkhususan elektif").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Strategi Kandungan
  • Komunikasi dan PR
  • Psikologi pasaran dan pengiklanan
  • Pengalaman pengguna
  • Data dan Privasi Besar

Ijazah yang diiktiraf

Semua kursus semasa di IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Pentadbiran Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).
Akreditasi hanya diberikan jika kandungan dan struktur program pengajian memenuhi semua syarat kualitatif.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik yang memeriksa kualiti kursus Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (akreditasi semula) tahun - jaminan untuk kualiti pengajaran kami.
FIBAA menganugerahkan meterai premiumnya untuk kursus berkualiti. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai khas ini. IUBH adalah salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih meterai premium.

Kerjaya masa depan anda dalam pengurusan media

Lebih dari sebelumnya, syarikat-syarikat bersaing untuk mendapat perhatian masyarakat yang positif. Atas sebab ini, profesional media adalah kakitangan yang dicari di semua industri. Penyampaian luaran yang berjaya memerlukan gabungan kepakaran perniagaan dan media. Bidang profesional menuntut minda kreatif dengan minat media, kualiti pengakap trend serta bakat merancang dan organisasi yang menyukai perubahan dan bersedia untuk industri yang sentiasa berubah termasuk bidang aktiviti dan tajuk pekerjaan yang baru. Pengurusan media pembelajaran jarak jauh kami membuka jalan untuk pelbagai pekerjaan: sama ada pembangunan perniagaan, perancangan media, pemasaran, pengurusan acara atau komunikasi - majikan mencari pengurus media yang terlatih tanpa mengira industri.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Baca Ringkas