Read the Official Description

Pengurusan Logistik Sarjana Muda

Sarjana Muda Pengurusan Logistik (BA) dalam pembelajaran jarak jauh di IUBH menyediakan anda dengan sempurna untuk cabaran kompleks perdagangan global. Sama ada makanan, telefon pintar atau turbin gas, syarikat yang ingin berdagang atau menghasilkan secara kompetitif hari ini perlu memanfaatkan faktor pengeluaran kos rendah pada skala global. Untuk memastikan segala-galanya berjalan dengan lancar walaupun keperluan logistik kompleks yang dihasilkan, pengurus logistik mengoptimumkan laluan dan proses pengangkutan, dengan itu membuat sumbangan yang menentukan kepada kejayaan syarikat. ipad-neu.png Semua pelajar yang mendaftar akan menerima iPad *. Oleh itu, anda mempunyai skrip anda, video pengajaran dan podcast sentiasa dengan anda. * Tindakan bergantung pada tempoh, lihat www.iubh-fernstudium.de/iPad

Fakta tentang pengurusan jarak jauh Sarjana Muda (BA) Pengurusan Logistik

 • Ijazah Sarjana Muda Sastera (BA)
 • Tempoh pengajian: sama ada 6, 8 atau 12 semester
 • Bahasa arahan: Jerman
 • KREDIT: 180 ECTS
 • UJIAN: 4-6 peperiksaan setiap semester, boleh didapati di lebih daripada 36 pusat pengajian di D, A dan CH atau di lebih daripada 130 Goethe-Instituts di seluruh dunia. Juga murni berasaskan talian mungkin!
 • PROGRAM UJIAN: 4 minggu percubaan percuma
 • EXTENSION: secara percuma
 • KEPERLUAN KEMASUKAN: (Fach-) Abitur atau lanjutan latihan lanjutan atau sekurang-kurangnya 2 tahun latihan dengan 3 tahun pengalaman profesional
 • AKREDITASI: FIBAA, Zfu
 • STUDI START: pada bila-bila masa

Prospek masa depan untuk pengurus logistik yang bercita-cita

Kerjaya Pengurusan Logistik Sarjana Dalam dunia global, menjadi semakin penting untuk memindahkan barangan dari satu tempat ke tempat lain secepat mungkin. Perdagangan dalam talian mempercepatkan perkembangan ini sekali lagi. Di samping itu, industri logistik Jerman berkembang pesat: Dengan jualan € 235 bilion dan sekitar 2.9 juta pekerja, ia adalah sektor ekonomi ketiga terbesar di Jerman.

Keperluan kemasukan untuk kajian

Program pembelajaran jarak jauh Sarjana Muda (BA) Pengurusan Logistik pada dasarnya adalah kemasukan percuma. Dari pihak anda, hanya kelulusan masuk pendidikan yang lebih tinggi diperlukan untuk pendaftaran. Belajar dengan (Fach-) Abitur Sebagai pemohon dengan kelayakan masuk akademik (Abitur) atau Fachhochschulreife (Fach-Abitur), anda boleh serta-merta dan tanpa masuk peperiksaan dalam pengajian jarak jauh Sarjana Muda di IUBH. Belajar tanpa Baccalaureate Walaupun tanpa (Fach-) Abitur anda boleh bermula jika anda mempunyai pengalaman berikut:

 • Minimum dua tahun latihan vokasional dan
 • sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja.

Malah sijil tuan atau latihan lanjutan (misalnya sebagai IHK-Fachwirt / in) memberi hak untuk memulakan kajian. Pelajaran percubaan Kursus percubaan (yang tidak boleh dikelirukan dengan percubaan selama empat minggu percuma untuk semua pelajar) adalah perlu jika anda tidak mempunyai diploma sekolah tinggi (khusus) dan aktiviti pendidikan / profesional anda tidak mempunyai latar belakang perniagaan, atau jika fokus pendidikan / profesional anda Aktiviti tidak secara khusus berkaitan dengan mana-mana program ijazah sarjana kami. Contohnya, contohnya, jika anda telah menyelesaikan latihan sebagai juru masak, mekanik atau pendidik. Sekiranya latihan vokasional ini berlangsung sekurang-kurangnya dua tahun dan anda juga mempunyai lebih daripada tiga tahun pengalaman profesional, adalah mungkin untuk memasuki program bachelor pilihan anda melalui percubaan. Ini meliputi tiga semester pengajian pertama dan berakhir secara automatik, jika pada masa ini dua pertiga daripada kursus atau modul yang dirancang berjaya diselesaikan. Anda terus belajar dengan kerap. Butiran tentang kemasukan boleh didapati dalam peraturan peperiksaan kajian kami. Atau, lebih baik lagi, anda akan berhubung dengan penasihat pelajar kami, yang akan gembira untuk menjelaskan kemungkinan belajar tanpa diploma sekolah tinggi. Dengan cara ini: Meminta bahan maklumat percuma sekarang dan dapatkan kejutan!

Program taught in:
Jerman

See 21 more programs offered by IUBH Fernstudium »

Last updated June 14, 2018
This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
6 - 12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- Harga berbeza-beza bergantung pada model masa.
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment