Read the Official Description

Pengurusan Kewangan Sarjana Muda

Dalam Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Kewangan (BA), kami memberi anda pengetahuan yang komprehensif mengenai sektor kewangan dan syarikat-syarikat berkaitan. Perspektif yang sangat baik menanti anda dalam persekitaran yang menarik dengan potensi pendapatan di atas. Dengan berbuat demikian, kami melampirkan kepentingan khusus untuk fleksibiliti yang tinggi, kualiti yang sangat baik, kaitan praktikal yang kuat dan banyak perkhidmatan dan inovasi yang memudahkan anda untuk belajar. Tutor kami tersedia untuk anda sebagai orang hubungan supaya segala-galanya berjalan lancar dalam pelajaran anda. ipad-neu.png Semua pelajar yang mendaftar akan menerima iPad *. Jadi anda mempunyai skrip anda, video pengajaran dan podcast sentiasa ada *. * Tindakan bergantung pada tempoh, lihat www.iubh-fernstudium.de/iPad

Fakta mengenai pembelajaran jarak jauh Sarjana Muda (BA) Pengurusan Kewangan

 • Ijazah Sarjana Muda Sastera (BA)
 • Tempoh kajian pilihan: 6, 8 atau 12 semester
 • Bahasa arahan: Jerman
 • KREDIT: 180 ECTS
 • UJIAN: 4-6 peperiksaan setiap semester, boleh didapati di lebih daripada 36 pusat pengajian di D, A dan CH atau di lebih daripada 130 Goethe-Instituts di seluruh dunia. Juga murni berasaskan talian mungkin!
 • PROGRAM UJIAN: 4 minggu percubaan percuma
 • EXTENSION: secara percuma
 • KEPERLUAN PERMOHONAN: (Fach-) Abitur atau peperiksaan sarjana atau sekurang-kurangnya 2 tahun latihan dengan pengalaman profesional 3 tahun
 • AKREDITASI: FIBAA, ZFU (Nombor kelulusan 158214)
 • STUDI START: pada bila-bila masa

Prospek masa depan calon pengurus kewangan

Kerjaya Pengurusan Kewangan Sarjana Dalam tanda-tanda globalisasi, sektor kewangan terdedah kepada struktur yang semakin kompleks. Oleh kerana produk dan perkhidmatan kewangan yang baru terus berkembang, pekerja dan syarikat semakin berhadapan dengan keperluan baru yang memerlukan kepakaran luas para pengurus kewangan. Di atas semua, bank dan syarikat insurans perlu terus menyesuaikan diri dengan keadaan pasaran yang berubah-ubah, contohnya melalui penggabungan dan penstrukturan semula. Melalui pelbagai kemungkinan permohonan keusahawanan, anda mempunyai prospek masa depan yang sangat baik dalam sektor ini dalam bidang perakaunan, pengawalan atau perakaunan dan perakaunan. Dengan ijazah Sarjana Muda Pengurusan Kewangan (BA) dalam pembelajaran jarak jauh di IUBH anda boleh mengharapkan perspektif yang sangat baik dalam persekitaran yang menarik.

Prospek kerjaya dalam pengurusan kewangan

Sektor kewangan menghadapi struktur yang semakin kompleks pada masa globalisasi. Oleh kerana produk dan perkhidmatan kewangan yang baru terus berkembang, pekerja dan syarikat semakin berhadapan dengan keperluan baru yang memerlukan kepakaran luas para pengurus kewangan. Di atas semua, bank dan syarikat insurans perlu menyesuaikan diri secara berterusan untuk mengubah keadaan pasaran, contohnya. Melalui penggabungan dan penstrukturan semula. Melalui pelbagai kemungkinan permohonan keusahawanan, anda mempunyai prospek masa depan yang sangat baik dalam sektor ini dalam bidang perakaunan, pengawalan atau perakaunan dan perakaunan. Dalam bidang yang berkembang pesat ini, bukan sahaja profesional kewangan klasik ditemui, tetapi juga mereka yang memerlukan kemahiran kepimpinan khusus dan kemahiran pengurusan. Dengan ijazah Sarjana Muda Pengurusan Kewangan (BA) dalam pembelajaran jarak jauh di IUBH, anda boleh mengharapkan perspektif yang sangat baik dalam persekitaran yang menarik dengan potensi pendapatan di atas. Menurut Laporan Pendidikan OECD 2014, graduan di Jerman memperoleh 74% lebih tinggi daripada mereka yang tidak menghadiri kolej universiti atau (selepas) selepas sekolah. Sektor Menarik untuk Pengurus Kewangan Yang Menggalakkan Pengurus kewangan sering dicari pakar dalam syarikat, seperti Sebagai contoh:

 • Insurance
 • pejabat cukai
 • audit
 • Steuerberatungen
 • bank-bank
 • Pihak berkuasa, persatuan
 • Bursa saham dan syarikat pelaburan
 • syarikat pajakan
 • Syarikat-syarikat yang berlainan industri

Sekiranya anda mempunyai sebarang soalan mengenai pilihan kerjaya anda, Perkhidmatan Kerjaya kami akan memberi anda sokongan yang cekap dan membantu anda dengan sebarang pertanyaan mengenai kerjaya anda, contohnya dalam penyediaan dokumen permohonan. Beliau juga menawarkan persembahan berorientasikan pekerjaan dalam bentuk Hari Kerjaya kami, di mana anda boleh mengenali syarikat rakan kongsi kami dalam praktik dan mengambil bahagian dalam kuliah yang bermaklumat.

Keperluan kemasukan untuk kajian

Program pembelajaran jarak jauh Sarjana Muda (BA) Pengurusan Kewangan pada asasnya adalah kemasukan percuma. Dari pihak anda, hanya kelulusan masuk pendidikan yang lebih tinggi diperlukan untuk pendaftaran. Belajar dengan (Fach-) Abitur Sebagai pemohon dengan kelayakan masuk akademik (Abitur) atau Fachhochschulreife (Fach-Abitur), anda boleh serta-merta dan tanpa masuk peperiksaan dalam pengajian jarak jauh Sarjana Muda di IUBH. Belajar tanpa Baccalaureate Walaupun tanpa (Fach-) Abitur anda boleh bermula jika anda mempunyai pengalaman berikut:

 • Minimum dua tahun latihan vokasional dan
 • sekurang-kurangnya tiga tahun pengalaman kerja.

Malah sijil tuan atau latihan lanjutan (misalnya sebagai IHK-Fachwirt / in) memberi hak untuk memulakan kajian. Pelajaran percubaan Kursus percubaan (yang tidak boleh dikelirukan dengan percubaan selama empat minggu percuma untuk semua pelajar) adalah perlu jika anda tidak mempunyai diploma sekolah tinggi (khusus) dan aktiviti pendidikan / profesional anda tidak mempunyai latar belakang perniagaan, atau jika fokus pendidikan / profesional anda Aktiviti tidak secara khusus berkaitan dengan mana-mana program ijazah sarjana kami. Contohnya, contohnya, jika anda telah menyelesaikan latihan sebagai juru masak, mekanik atau pendidik. Sekiranya latihan vokasional ini berlangsung sekurang-kurangnya dua tahun dan anda juga mempunyai lebih daripada tiga tahun pengalaman profesional, adalah mungkin untuk memasuki program bachelor pilihan anda melalui percubaan. Ini meliputi tiga semester pengajian pertama dan berakhir secara automatik, jika pada masa ini dua pertiga daripada kursus atau modul yang dirancang berjaya diselesaikan. Anda terus belajar dengan kerap. Butiran tentang kemasukan boleh didapati dalam peraturan peperiksaan kajian kami. Atau, lebih baik lagi, anda akan berhubung dengan penasihat pelajar kami, yang akan gembira untuk menjelaskan kemungkinan belajar tanpa diploma sekolah tinggi. Dengan cara ini: Meminta bahan maklumat percuma sekarang dan dapatkan kejutan!

Program taught in:
Jerman

See 21 more programs offered by IUBH Fernstudium »

Last updated June 14, 2018
This course is Online
Start Date
Open Enrollment
Duration
6 - 12 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- Harga berbeza-beza bergantung pada model masa.
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment