Pengurusan Kesihatan Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Pengurusan Kesihatan Sarjana Muda

Perubahan demografi dalam masyarakat terus berkembang dan bilangan orang yang memerlukan penjagaan dan rawatan semakin meningkat. Pada masa yang sama banyak institusi penjagaan kesihatan perlu menyelamatkan. Untuk membangunkan strategi yang cekap di sini, pengurus kesihatan menggabungkan pengetahuan perniagaan dengan pengetahuan industri. Sebagai sebahagian daripada kajian anda, kami menyediakan anda pekerjaan di antara muka antara pentadbiran kesihatan dan perniagaan dan juga menyediakan anda untuk tanggungjawab kepimpinan masa depan dalam sektor kesihatan.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Gambaran Keseluruhan kursus

Matlamat program ini adalah untuk menyediakan anda untuk membawa lebih kecil kepada pasukan dan organisasi yang lebih besar. Untuk ini, kami memberi anda sains kesihatan mendalam serta pengetahuan perniagaan dan pembawa berorientasikan. Selain latihan khusus mata pelajaran dalam topik yang berkaitan dengan kesihatan dengan tumpuan pengurusan, perkembangan kemahiran analisis, kemahiran kepimpinan dan kompetensi berorientasikan penyelesaian-penyelesaian adalah pada kedudukan yang sama.

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih tiga spesialisasi anda sebanyak 30 ECTS. Untuk ini, anda memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dalam bidang pengurusan kesihatan dan paling banyak dua pengkhususan fungsian dan cawangan ("pengkhususan elektif").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Kepimpinan Lanjutan
  • Perundingan Perniagaan
  • Pengurusan IT
  • E-Commerce
  • Systemgastronomie

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Kerjaya masa depan anda dalam penjagaan kesihatan

Sebagai pengurus kesihatan, merancang, mengawal dan memantau operasi penjagaan kesihatan, seperti klinik atau syarikat insurans, adalah sebahagian daripada tugas anda. Anda berusaha untuk meningkatkan penerimaan pencegahan dan kesihatan yang baik dalam masyarakat dan memberi kuasa kepada orang ramai untuk mempengaruhi dan mengekalkan kesihatan mereka. Pada masa yang sama, anda sentiasa mengawasi faktor perniagaan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas