Pengurusan Antarabangsa Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Dunia menjadi semakin antarabangsa: media sosial, Instagram dan Snapchat membantu menyebar trend dan maklumat di peringkat antarabangsa dalam beberapa saat, dengan ketara mengubah pemasaran jenama antarabangsa utama. Merekrut pekerja dari seluruh dunia, tetapi juga menghantar pekerja ke luar negara, merupakan salah satu cabaran terbesar syarikat menghadapi. Syarikat besar dan syarikat bersaiz sederhana semakin global, dan permintaan terhadap pengurusan rantaian bekalan antarabangsa juga semakin meningkat.

Untuk berjaya dalam persekitaran pasaran ini, semakin banyak profesional diperlukan yang tidak hanya bersemangat untuk bekerja untuk syarikat besar, tetapi juga membawa pandangan antarabangsa dan kepekaan terhadap kerjasama antara budaya. Kami menyediakan anda untuk industri dalam pembelajaran jarak jauh Pengurusan Antarabangsa di IUBH dengan memasukkan trend terkini dan perkembangan semasa.

tempoh pengajian

 • Tempoh pengajian standard: 36 bulan
 • Model masa yang berbeza mungkin
 • Permulaan belajar mungkin pada bila-bila masa
kemasukan
(Teknikal) Kelayakan masuk universiti yang berkaitan dengan Abitur atau subjek
Tanpa Abitur:
 • Sijil Sarjana atau latihan lanjutan
 • Sekurang-kurangnya dua tahun latihan vokasional diikuti oleh sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman profesional (sepenuh masa)
akreditasi
Meterai AR, ZFU (nombor kelulusan: 1104519)

Gambaran Keseluruhan kursus

Dalam kursus pembelajaran jarak jauh Pengurusan Antarabangsa, anda akan mendapat asas-asas yang paling penting serta semua kemahiran antara budaya yang sangat penting dalam industri ini. Sebagai tambahan kepada topik pemasaran dan pengurusan personel, kurikulum juga merangkumi trend dan perkembangan semasa dalam bidang pendigitalan. Kursus ini membezakan dirinya dari pentadbiran perniagaan klasik melalui fokus antarabangsa yang kuat dalam modul individu.
Program sarjana kami adalah modular, yang bermaksud bahawa anda belajar menggunakan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang disebut "modul". Dalam modul ini kadang-kadang terdapat kursus pengantar dan kursus mendalam yang secara sistematik mempersiapkan anda untuk menyelesaikan modul ini. Dalam modul, anda akan mendapat mata ECTS (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) untuk setiap kejayaan yang berjaya, yang mendokumentasikan prestasi anda. Titik ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan tentunya diakui.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih pengkhususan anda dalam jumlah 30 ECTS. Anda boleh menggabungkan pengkhususan dari semua bidang yang anda mahukan.
Beberapa pengkhususan teladan adalah:

 • Kepimpinan Lanjutan
 • Industri media antarabangsa
 • Diplomasi Awam dan PR
 • Pemasaran Media Dalam Talian dan Sosial
 • Kepelbagaian dan nasihat
 • Pengangkutan antarabangsa.

Ijazah yang diiktiraf

Semua kursus semasa di IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Pentadbiran Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).
Akreditasi hanya diberikan jika kandungan dan struktur program pengajian memenuhi semua syarat kualitatif.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik yang memeriksa kualiti kursus Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (akreditasi semula) tahun - jaminan untuk kualiti pengajaran kami.
FIBAA menganugerahkan meterai premiumnya untuk kursus berkualiti. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai khas ini. IUBH adalah salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih meterai premium.

Kerjaya masa depan anda dalam Pengurusan Antarabangsa

Dengan ijazah sarjana muda dalam pembelajaran jarak jauh Pengurusan Antarabangsa, pintu untuk pengurusan di semua industri terbuka untuk anda. Ramai graduan bekerja untuk syarikat bersaiz sederhana atau industri. Pakar perniagaan dengan kepakaran media sangat diminati, kerana perubahan digital membentuk proses pengeluaran dan penjualan tidak hanya dalam pemasaran. Sekiranya anda juga berminat dengan budaya dan pasaran lain di seluruh dunia, anda mempunyai peluang kerjaya terbaik di syarikat yang berorientasikan eksport. Anda boleh mendapatkan kedudukan khas dalam bidang pengurusan projek, perundingan, e-dagang antarabangsa, tetapi juga dalam penyelidikan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Baca Ringkas