Pengurusan Antarabangsa Sarjana Muda

Umum

Penerangan Program

Pengurusan Antarabangsa Sarjana Muda

Dunia menjadi semakin antarabangsa: media sosial, Instagram dan Snapchat membantu menyebar trend dan maklumat di peringkat antarabangsa dalam beberapa saat, dengan ketara mengubah pemasaran jenama antarabangsa utama. Merekrut pekerja dari seluruh dunia, tetapi juga menghantar pekerja ke luar negara, merupakan salah satu cabaran terbesar syarikat menghadapi. Syarikat besar dan syarikat bersaiz sederhana semakin global, dan permintaan terhadap pengurusan rantaian bekalan antarabangsa juga semakin meningkat.

Untuk berjaya dalam persekitaran pasaran ini, semakin banyak profesional diperlukan, yang tidak hanya berminat untuk bekerja untuk syarikat besar, tetapi juga memiliki visi internasional dan intuisi besar untuk kerjasama antar budaya. Dalam pembelajaran jarak jauh dari IUBH, kami menyediakan anda dengan sempurna untuk industri dengan menggabungkan trend terkini dan perkembangan semasa.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam Pengurusan Antarabangsa

Dengan ijazah Sarjana Muda dalam Pengurusan Antarabangsa, pintu kepada pengurusan semua industri terbuka kepada anda. Ramai graduan bekerja untuk syarikat bersaiz sederhana atau perindustrian. Ahli ekonomi dengan kepakaran media sangat banyak permintaan, kerana transformasi digital membentuk proses pengeluaran dan jualan bukan sahaja dalam pemasaran. Jika anda juga berminat dengan budaya dan pasaran lain di seluruh dunia, anda mempunyai peluang kerjaya yang sangat baik dalam syarikat berorientasikan eksport. Anda akan mendapat jawatan tipikal dalam bidang pengurusan projek, perundingan, e-dagang antarabangsa tetapi juga dalam penyelidikan.

Gambaran Keseluruhan kursus

Dalam Pengurusan Pembelajaran Jarak Jauh Antarabangsa, anda akan mendapat asas-asas yang paling penting serta semua kecekapan interkultural yang penting dalam industri. Di samping pemasaran dan pengurusan kakitangan, kurikulum juga menumpukan pada trend dan perkembangan semasa dalam bidang digitalisasi. Kajian ini membezakan dirinya daripada pentadbiran perniagaan klasik mengenai hubungan antarabangsa yang kuat dalam modul individu.

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, kadang-kadang kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih pengkhususan anda berjumlah 30 ECTS. Anda boleh menggabungkan pengkhususan dari semua kawasan yang anda suka.

Beberapa pengkhususan contoh ialah:

  • Kepimpinan Lanjutan
  • Industri media antarabangsa
  • Diplomasi Awam dan PR
  • Pemasaran Media Dalam Talian dan Sosial
  • Kepelbagaian dan nasihat
  • Pengangkutan antarabangsa.

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas