Pengurusan Am Master

Matlamat Pengurusan Am Master (MA) kami adalah untuk menyediakan anda untuk memainkan peranan kepimpinan di pelbagai peringkat perusahaan perniagaan dan organisasi. ipad-neu.png Semua pelajar yang mendaftar akan menerima iPad *. Oleh itu, anda mempunyai skrip anda, video pengajaran dan podcast sentiasa dengan anda. * Tindakan bergantung pada tempoh, lihat www.iubh-fernstudium.de/iPad

Fakta mengenai Master Learning Distance (MA) Pengurusan Am

MA Pengurusan Am Pengajian Dalam Talian

 • Ijazah: Sarjana Seni (MA)
 • Tempoh pengajian: secara alternatif 4, 6 atau 8 semester
 • Bahasa arahan: Jerman
 • Kredit: 120 ECTS
 • Percubaan: 4 minggu percubaan percuma
 • Sambungan: percuma selama 24 bulan
 • Akreditasi: FIBAA, ZFU (No. 147111)
 • Mula belajar: pada bila-bila masa
 • Peperiksaan: sama ada di banyak pusat pengajian atau dalam talian

Mempersendakan kajian dengan mengenal pasti bayaran pendahuluan

Dengan mengenali pencapaian perantaraan, misalnya melalui ijazah pertama atau melalui kelayakan profesional, anda biasanya boleh memendekkan pengajian anda dan juga menjimatkan wang. Dengan berbuat demikian, kami telah memuat naik aplikasi untuk pengiktirafan penggunaan pertengahan, yang mana anda boleh memuat turun secara langsung dan melampirkan pendaftaran anda. Sekiranya anda mempunyai soalan lanjut tentang pembelajaran jarak jauh Ijazah Sarjana dalam Pengurusan Am dan pengiktirafan kerja perantaraan, sila hubungi Perkhidmatan Penasihat Pelajar kami atau minta panduan kajian percuma kami.

Prospek masa depan calon pengurus

Kerjaya Master Pengurusan Am Sarjana dalam pengurusan umum membuka banyak perspektif di dunia profesional. Dengan menggabungkan pengetahuan perniagaan yang mendalam dan pengkhususan individu, siswazah Sarjana boleh digunakan di semua tempat ekonomi dan sangat penting di setiap syarikat kerana pengetahuannya yang luas dan mendalam. Sama ada di peringkat nasional atau dalam konteks antarabangsa: Di banyak syarikat terdapat kekurangan komunikasi dan penyelarasan dalaman antara jabatan individu. Di antara muka ini, pengurus umum campur tangan dan, melalui kepakarannya, menghapuskan geseran antara jabatan ini dan menghasilkan teknik penyelesaian masalah baru. Ini adalah ciri penting mengapa graduan mudah memulakan karier mereka dalam jawatan yang lebih tinggi selepas tamat pengajian. Sama ada dalam pengurusan projek, kawalan, pemasaran, jualan, pengurusan pengeluaran atau sumber manusia: dengan kepakaran khususnya, pengurus umum dengan cepat dapat memahami kandungan fakta yang kompleks dan memastikan proses lancar antara pelbagai bahagian. Sekitar 90 peratus daripada semua graduan sarjana merancang ijazah sarjana untuk meningkatkan peluang kerjaya mereka. Program tuan kerja tambahan kami menyediakan graduan sarjana muda dengan peluang yang ideal untuk memulakan karier mereka sementara memperoleh ijazah induk dalam kepemimpinan. Menurut Laporan Pendidikan OECD 2014, graduan di Jerman memperoleh 74% lebih tinggi daripada mereka yang tidak menghadiri kolej universiti atau (selepas) selepas sekolah.

Syarat Kemasukan untuk Pengajian

Prasyarat untuk kemasukan ke Pembelajaran Jarak Jauh Guru (MA) Pengurusan Am ialah:

 • Ijazah sarjana (contohnya dalam bentuk sarjana atau diploma)
 • dengan fokus ekonomi atau perniagaan
 • dari sebuah kolej / universiti yang diiktiraf negeri atau negeri dan
 • gred akhir yang sekurang-kurangnya "memuaskan".

Pemohon yang kajian awalnya tidak mempunyai fokus ekonomi boleh dimasukkan ke dalam program kami jika latar belakang profesional mereka mempunyai latar belakang perniagaan. Keputusan kemasukan ke program Sarjana dibuat secara kes demi kes dan berdasarkan perbincangan dengan kakitangan saintifik kami. Anda dialu-alukan untuk mempunyai syarat kemasukan kami untuk program ijazah induk dijelaskan secara terperinci oleh khidmat nasihat pelajar kami. Dengan cara ini: Meminta bahan maklumat percuma sekarang dan dapatkan kejutan!

Program diajar dalam:
 • Jerman

Lihat 35 lagi program yang ditawarkan oleh IUBH Fernstudium »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 24, 2018
Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
4 - 8 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- Harga berbeza-beza bergantung pada model masa.
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka