Pendidikan Bacelor Pendidikan, Kaunseling dan Pembangunan Personel

Umum

Penerangan Program

Pendidikan Bacelor Pendidikan, Kaunseling dan Pembangunan Personel

Pengetahuan besok sering sudah usang besok dan pentingnya pembelajaran sepanjang hayat meningkat dengan setiap hari berlalu. Oleh itu profesional yang dilatih oleh pendidikan adalah diperlukan dalam organisasi dan syarikat yang boleh menggunakan pengetahuan khusus mereka untuk memulakan dan menemani proses pendidikan dan kaunseling dewasa. Kursus ijazah Sarjana Muda dalam Pendidikan, Kaunseling dan Pembangunan Personel menyediakan anda pengetahuan yang diperlukan dari psikologi, sosiologi, pengurusan perniagaan dan kandungan pedagogi untuk memberi nasihat kepada orang dewasa, jurang pengetahuan yang rapat dan menyokong mereka dalam perkembangan selanjutnya dalam syarikat.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam pendidikan

Sebagai lulusan kursus korespondensi Pendidikan Pendidikan, Kaunseling dan Pembangunan Personil, pelbagai tugas menanti anda di antara orang dan syarikat atau organisasi. Sebagai contoh, anda mengambil tugas dalam pembangunan sumber manusia, bekerja sebagai pekerja pedagogi di institusi pendidikan awam atau lebih lanjut, atau bekerja sebagai perunding pendidikan atau jurulatih. Di samping itu, anda mempunyai masa depan yang profesional sebagai pensyarah di institusi pendidikan percuma, kolej komuniti dan persatuan terbuka dan bergantung kepada pengalaman dan kelayakan profesional, pengambilan fungsi kepimpinan dalam kemudahan pendidikan dan kaunseling untuk anda adalah mungkin.

Gambaran Keseluruhan kursus

Dalam program pengajian ini, anda akan mempelajari asas pendidikan saintifik, seperti pendidikan dewasa khusus. Anda berurusan dengan syarat-syarat pembelajaran dewasa dan pembangunan kakitangan dan berurusan dengan kaedah kaunseling. Di samping itu, anda akan mendapat pandangan mengenai aspek undang-undang dan etika dan isu berkaitan kepimpinan, organisasi, dokumentasi dan pelaksanaan.

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih dua pengkhususan anda dengan 20 ECTS. Untuk ini, anda memilih sekurang-kurangnya satu pengkhususan ("pengkhususan wajib") dalam bidang pedagogi dan paling satu pengkhususan dan pengkhususan cawangan ("Wahlspezialisierung").

Beberapa pengkhususan contoh ialah:

  • pengurusan kualiti
  • Kepimpinan Lanjutan
  • Psikologi organisasi
  • pengurusan kualiti
  • permulaan perniagaan
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan untuk 36 atau 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

kemasukan

Program sarjana muda kami secara amnya bebas kemasukan. Kami hanya memerlukan kelayakan masuk universiti daripada anda untuk pendaftaran yang berjaya.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas