Pendidikan Bacaan Kanak-kanak

Umum

Penerangan Program

Pendidikan Bacaan Kanak-kanak

Pendidikan kanak-kanak adalah kawasan subjek dengan kepentingan sosial yang sangat tinggi. Khususnya, antara lain, pendidikan awal di pusat jagaan harian, perkembangan pesat
Sekolah-sekolah sepanjang hari, wacana mengenai pertumbuhan yang sihat dan selamat, dan matlamat untuk memampas kelemahan dan peluang yang sama untuk semua kanak-kanak. Kanak-kanak lebih awal disokong dan keluarga dinasihatkan dan disokong, lebih cepat asas diberikan untuk menawarkan peluang pembangunan yang baik kepada anak-anak. Kesedaran, kesabaran dan kasih sayang adalah sebahagian dari intipati pendidikan kanak-kanak, yang merupakan salah satu bidang pengajian yang paling penting dan bermanfaat dalam masyarakat kita.
Fokus pembelajaran jarak jauh adalah pemeriksaan tawaran pendidikan kanak-kanak yang berbeza. Matlamatnya adalah untuk mempertimbangkan keadaan hidup yang berbeza dan gaya hidup keluarga dan untuk menyokong institusi pendidikan untuk membuka diri kepada kebimbangan keluarga.
Pelajar dalam program pembelajaran Pendidikan Kanak-kanak akan dianugerahkan gelaran Pendidik Kanak-kanak Diiktiraf Negara jika mereka berjaya menyiapkan projek amalan: Pendidikan Kanak-kanak Awal II.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).
Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.
FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.
Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam pendidikan kanak-kanak

Sebagai pendidik zaman kanak-kanak, anda membolehkan dan menemani proses pendidikan kanak-kanak, dan menyokong dan melindungi keluarga dan kanak-kanak daripada keganasan dan pengecualian. Untuk mengiringi bapa dan ibu dalam pembangunan hubungan dan kemahiran keibubapaan mereka adalah tugas yang sangat penting.
Bidang utama aktiviti pendidikan kanak-kanak dapat ditemui di tapak semaian dan tadika serta tunjangan sekolah dan penjagaan sepanjang hari di sekolah dasar. Di samping itu, bantuan awal, pesakit luar dan pendidikan pesakit, perlindungan kanak-kanak, kaunseling, pendidikan keluarga dan pendidikan rekreasi adalah bidang permohonan yang popular. Di samping itu, anda akan bersedia untuk tugas kepimpinan dan pengurusan di institusi pendidikan kanak-kanak.

Gambaran Keseluruhan kursus

Dalam pembelajaran jarak jauh pendidikan kanak-kanak kami mengajar anda konsep pendidikan kanak-kanak dari bidang penjagaan, pendidikan dan pendidikan serta kemahiran metodologi seperti reka bentuk hubungan, pendidikan, komunikasi, interaksi dan kerjasama. Di samping itu, dua projek amalan ditawarkan dalam bidang pendidikan kanak-kanak, sekali di kawasan elektif (40 hari) dan sekali sebagai modul elektik kurikulum (60 hari). Selepas tamat pengajian, anda berkelayakan untuk bertindak sebagai pakar yang kompeten dan menemani kanak-kanak, ibu bapa dan keluarga mereka serta sistem kerjasama yang diperlukan.
Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, kadang-kadang kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam, anda memilih tiga spesialisasi anda sebanyak 30 ECTS. Di samping itu anda membuat keputusan untuk sekurang-kurangnya dua pengkhususan saintifik khas ("pengkhususan wajib") dari bidang pendidikan kanak-kanak dan paling satu pengkhususan fungsian dan industri ("Wahlspezialisierung").
Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:
  • Psikologi organisasi
  • Kepimpinan Lanjutan
  • pengurusan kualiti
  • Pemasaran Media Dalam Talian dan Sosial
Untuk mendapatkan pengiktirafan negeri sebagai pendidik kanak-kanak, anda memilih "Projek praktikal: Pedagogi awal kanak-kanak saya (40 hari) dan sebagai modul elektik kurikulum (tanpa ECTS) projek praktikal: Pedagogi awal kanak-kanak Bahagian II (60 hari).

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.
Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.
Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas