Pemasaran Dalam Talian Bacelor

Umum

Penerangan Program

Pemasaran Dalam Talian Bacelor

Google, Facebook, YouTube ... Gergasi dalam talian ini menjadi sangat diperlukan untuk strategi pemasaran syarikat dan organisasi yang berjaya. Sudah tentu, masa depan pemasaran adalah digital.

Dengan berbuat demikian, Pengurus Pemasaran Internet sentiasa menghadapi cabaran baru: Bagaimana kerja pemasaran digital? Model perniagaan mana yang wujud? Bagaimanakah proses pemasaran dapat dioptimumkan? Apakah faedah pemasaran mudah alih? Bagaimanakah kejayaan diukur dan dianalisis? Bagaimanakah maklumat berasaskan data diproses secara profesional? Bagaimanakah kempen cross-media dikawal?

Pemasaran jarak jauh kami memasarkan anda secara optimum untuk kerjaya anda. Bergantung pada pilihan pengkhususan anda, anda boleh memberi tumpuan kepada pemasaran pemasaran data, e-dagang atau pemasaran media sosial.

By the way: Semasa pengajian amalan ini tidak diabaikan. Dari semester keempat anda mempunyai peluang untuk merealisasikan projek anda sendiri, dengan mana anda secara beransur-ansur boleh mengisi portfolio dalam talian peribadi anda. Dasar yang sempurna untuk aplikasi anda selepas tamat pengajian.

Ijazah yang diiktiraf

Semua program semasa IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Akreditasi Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).

Akreditasi hanya dinyatakan jika program pengajian memenuhi semua keperluan kualitatif dari segi kandungan dan struktur.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik, yang memeriksa kualiti program Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi ini diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (tahun akreditasi) - jaminan kualiti pengajaran kami.

Untuk kursus yang luar biasa, FIBAA mengagihkan meterai premiumnya. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai istimewa ini. Oleh itu, IUBH merupakan salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih segel premium.

Kerjaya masa depan anda dalam pemasaran dalam talian

Pengurus pemasaran dalam talian bertanggungjawab untuk memastikan bahawa sebuah syarikat berada dalam kedudukan profesional dan boleh dilihat dalam semua media digital. Akibatnya, hampir tidak ada syarikat yang boleh dibayangkan tanpa mereka, dan banyak syarikat sentiasa mencari pakar yang berkelayakan. Tanggungjawab khusus anda termasuk proses perancangan kandungan, mengawal akaun Google AdWords, mengonsepkan kempen digital, menyelaraskan agensi, dan mengurus akaun SEA.

Gambaran Keseluruhan kursus

Pemasaran jarak jauh dalam pemasaran online terdiri daripada pendidikan yang mantap dalam semua bidang pemasaran dalam talian - dengan mengambil kira pemasaran klasik. Asas untuk ini adalah pemahaman yang mendalam mengenai hubungan dan perkembangan di Internet dan terutamanya pasaran dalam talian. Di samping itu, kami menyediakan anda pengetahuan dalam bidang reka bentuk laman web, reka bentuk antara muka dan kebolehgunaan serta pemahaman asas tentang struktur teknikal laman web atau aplikasi web. Juga pada ciri-ciri penggunaan mudah alih Internet dimasukkan. Pengetahuan tentang analisis pemasaran adalah satu lagi fokus program ijazah, serta penulisan teks optimum mesin carian atau teks iklan untuk kempen iklan Iklan Google.

Program ijazah sarjana muda kami mempunyai struktur modular, iaitu anda belajar berdasarkan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang dipanggil "modul". Dalam modul ini, terdapat kursus pengenalan dan kursus pengkhususan, yang secara sistematik menyediakan anda untuk melengkapkan modul ini. Dalam modul, anda akan menerima kredit untuk setiap tamat pengajian yang berjaya (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) yang mencatatkan pencapaian anda. Kredit ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan sudah tentu diiktiraf.

pengkhususan

Pada semester kelima dan keenam pembelajaran jarak jauh anda, anda memilih tiga pengkhususan anda dalam jumlah 30 ECTS. Untuk ini, anda memilih dua pengkhususan pakar ("pengkhususan wajib") dalam bidang pemasaran dalam talian dan pengkhususan fungsian dan cawangan ("Wahlspezialisierung").

Beberapa pengkhususan pemilihan contoh adalah:

  • Pengurusan IT
  • Psikologi pasaran dan pengiklanan
  • Pemasaran antarabangsa dan penjenamaan
  • Aplikasi web pengaturcaraan
  • Kejuruteraan Perisian Mudah Alih
  • ...

model kajian

Mengubah pembelajaran jarak jauh ke kehidupan anda.

Anda boleh melengkapkan ijazah sarjana muda dalam kedua-dua sepenuh masa dan dua variasi separuh masa. Dari segi kandungan, model-model ini sama, tetapi dengan varian separuh masa, masa pembelajaran mingguan anda dikurangkan.

Kajian separuh masa amat sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai beban kerja yang tinggi atau yang ingin mengurangkan kos bulanan mereka.

sepenuh masa

tempoh

Dalam pengajian sepenuh masa, anda boleh memilih bilangan kursus maksimum semester. Jika anda tidak menamatkan pengajian anda dalam masa yang ditetapkan, kajian ini diperluaskan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai masa yang kurang daripada yang diharapkan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

sambilan

tempoh

Kajian separuh masa mengurangkan tuisyen bulanan anda. Pada masa yang sama, bilangan kursus yang anda boleh pilih setiap semester juga berkurangan.

Jika anda tidak dapat menyelesaikan ijazah dalam masa yang ditetapkan, kajian anda akan dilanjutkan selama 18 bulan lagi. Sepanjang masa ini, anda boleh menggunakan semua tawaran pembelajaran jarak jauh seperti sebelum ini secara percuma. Sekiranya anda mendapati bahawa anda mempunyai lebih banyak masa daripada yang dijangkakan, anda boleh beralih kepada model masa yang berlainan dengan tempoh 3 bulan hingga akhir bulan.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findes ... Baca lebih lanjut

Hier bekommst Du einen Eindruck davon, wer hinter der IUBH steckt, welche Ziele wir verfolgen und warum Du darauf vertrauen kannst, dass Du in uns einen kompetenten Partner für Dein Fernstudium findest. Als staatlich anerkannte und akkreditierte private Hochschule mit über 150 Mitarbeitern und Professoren und rund 10.000 Studierenden bieten wir seit über zehn Jahren erfolgreich Bachelor- und Masterabschlüsse auf höchstem Niveau an. Baca Ringkas