Pemasaran Dalam Talian Bacelor

Umum

Penerangan Program

Bagi sesetengah orang, pemasaran bermaksud pengiklanan, untuk yang lain ia bermaksud pengembangan produk dan jenama. Pemasaran sebenarnya merangkumi pelbagai bidang, mulai dari sokongan pelanggan dan pemerhatian pasaran hingga harga dan pengedaran. Sebagai pemasar, anda harus memahami pasaran dan mengenali keperluan pelanggan. Digitisasi juga membuat tugas yang lebih menarik. Yang terpenting, anda memerlukan pakar yang berfikir di luar kotak dan menerobos corak pemikiran komersial.

Program pembelajaran jarak jauh pemasaran merangkumi semua topik perniagaan yang berkaitan. Anda akan belajar menangani secara intensif isu operasi campuran pemasaran. Digitalisasi akan memainkan peranan penting, terutama dalam bidang pemasaran media dalam talian dan media sosial atau CRM.

Kandungan yang dikemas kini Untuk sentiasa dapat memberikan anda pengetahuan terkini dan kandungan pembelajaran terbaik, kami sentiasa memeriksa semua modul program ijazah kami untuk mengetahui topik dan kaitannya dalam praktik. Ketahui lebih lanjut dan klik kurikulum baru sekarang!

tempoh pengajian

  • Tempoh pengajian standard: 36 bulan
  • Model masa yang berbeza mungkin
  • Permulaan belajar mungkin pada bila-bila masa
kemasukan
(Teknikal) Kelayakan masuk universiti yang berkaitan dengan Abitur atau subjek
Tanpa Abitur:
  • Sijil Sarjana atau latihan lanjutan
  • Sekurang-kurangnya dua tahun latihan vokasional diikuti oleh sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman profesional (sepenuh masa)
akreditasi
Meterai AR, ZFU (nombor kelulusan 158414)

Gambaran Keseluruhan kursus

Dalam peringkat Sarjana Muda dalam Pemasaran, anda mengabdikan diri kepada soalan mengenai matlamat dalam pemasaran dan strategi yang sesuai. Anda juga akan belajar menyesuaikan langkah anda dengan keperluan kumpulan sasaran dan berurusan dengan pelbagai saluran komunikasi dan penjualan. Oleh kerana digitalisasi yang semakin maju, terdapat banyak bidang menarik dalam pemasaran. Bergantung pada fokus yang dipilih, anda dapat mengenal perniagaan e-dagang masa depan, menyelami pemasaran kandungan terapan dalam topik kreatif penceritaan dan menangani bidang penting pengoptimuman mesin pencari.

Program sarjana kami adalah modular, yang bermaksud bahawa anda belajar menggunakan bidang subjek yang dibahagikan kepada apa yang disebut "modul". Dalam modul ini kadang-kadang terdapat kursus pengantar dan kursus mendalam yang secara sistematik mempersiapkan anda untuk menyelesaikan modul ini. Dalam modul, anda akan mendapat mata ECTS (Sistem Pemindahan Kredit Eropah) untuk setiap kejayaan yang berjaya, yang mendokumentasikan prestasi anda. Titik ECTS ini setanding di peringkat antarabangsa dan tentunya diakui.

Ijazah yang diiktiraf

Semua kursus semasa di IUBH diakreditasi oleh FIBAA (Yayasan Pentadbiran Pentadbiran Perniagaan Antarabangsa).
Akreditasi hanya diberikan jika kandungan dan struktur program pengajian memenuhi semua syarat kualitatif.

FIBAA adalah sejenis TÜV untuk pendidikan akademik yang memeriksa kualiti kursus Sarjana Muda dan Sarjana bagi pihak Majlis Akreditasi. Akreditasi diperbaharui setiap lima (akreditasi pertama) atau tujuh (akreditasi semula) tahun - jaminan untuk kualiti pengajaran kami.
FIBAA menganugerahkan meterai premiumnya untuk kursus berkualiti. Lima kursus di IUBH telah dianugerahkan meterai khas ini. IUBH adalah salah satu universiti terkemuka di Jerman dengan lima atau lebih meterai premium.

Masa depan profesional anda dalam pemasaran

Sebagai pengurus pemasaran, anda boleh bekerja di semua industri yang mungkin, kerana syarikat kejuruteraan mekanikal memerlukan pakar pemasaran dan juga pengeluar barang pengguna, rangkaian hotel atau agensi iklan. Dengan pemasaran pembelajaran jarak jauh anda mempersiapkan diri anda dengan optimum untuk masa depan anda.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten.

Mit unserem IUBH Fernstudium bieten wir Studierenden die Möglichkeit, sich flexibel und praxisorientiert auf ihren Karrierestart vorzubereiten. Baca Ringkas