Read the Official Description

Pakar Teknologi Kuliner

Mengkhususkan diri dalam asas, kaedah, teknik dan sistem dapur0

Sepanjang tahun-tahun ini, ilmu sains dan teknologi telah membuat kemodenan berkembang dalam makanan kita.

Kursus teknologi masakan kami menyediakan pengetahuan kuliner dengan penguasaan asas, kaedah, teknik dan sistemnya, yang dilengkapi dengan penglihatan yang menarik tentang budaya Sepanyol dan Eropah, sejarah dan kastamnya, untuk pemahaman yang lebih baik tentang tradisi gastronomi dan pelancongan kami , kini diiktiraf di seluruh dunia.

Kajian pakar dalam Teknologi Kuliner ini akan membolehkan anda memegang jawatan tanggungjawab dalam sebuah syarikat katering.

agenda

 • Pengenalan kepada Dapur Profesional - Pengenalan kepada generalisasi dapur. Carta organisasi dan perkembangan fungsi dapur. Teknik memasak asas makanan. Teknik tradisional pemeliharaan makanan. Operasi awal penyediaan genre. Operasi awal ikan. Operasi makanan laut awal. Sayur-sayuran, buah-buahan dan sayur-sayuran Cendawan dan cendawan. Produk tenusu dan keju Pembuka selera. Tiket-tiket Sayuran, sup dan kentang. Telur Nasi Pasta Ikan itu Makanan laut dan siput. Daging Memburu dan ayam. Herba aromatik, rempah dan perasa. Latar belakang sos dan hiasan. Analisis kos dan pulangan. Kejuruteraan menu.
 • Masakan Profesional Lanjutan - Jalan baru dalam gastronomi. Revolusi kuliner Jentera dapur lanjutan. Alat pengoptimuman baru Teknik memasak dan pemuliharaan yang lebih maju. Pantri global Produk, tekstur dan bumbu. Katering dan kolektiviti. Pengeluaran dan pengurusan pembelian. Penyelidikan, pembangunan dan inovasi dalam bidang memasak. Industri makanan dan peraturan kualiti. Komunikasi dan pemasaran di dapur. Model pengurusan baru
 • Teknik Kuliner Baru - Peralatan dan Mesin Baru. Tekstur: Penoreh, Gellan dan Penstabil. Teknik Memasak Baru Bahan-bahan baru Resipi
 • Pastry - Menggabungkan teknik pemprosesan dan manipulasi untuk mencapai pelbagai jenis tekstur, rasa dan warna. Memperoleh pengetahuan tentang Pembentangan dan Hiasan. Optimalkan Kriteria Penyediaan Surat Pencuci Mulut. Mengiktiraf pelbagai bentuk pengeluaran dan pemuliharaan untuk meningkatkan kos dan menyelaraskan operasi.

objektif

Dengan kajian Pakar Teknologi Masakan kita akan mencapai:

 • Ketahui gastronomi dan budaya Sepanyol
 • Ketahui kaedah kerja masakan Sepanyol
 • Sempurna teknik dapur anda
 • Mendapatkan asas untuk pembangunan profesional yang berterusan pada masa akan datang
 • Foments proses pembaharuan kekal dan peribadi dalam jenis kompetisi dan inovasi dalam syarikat-syarikat katering
 • Anda menduduki jawatan tanggungjawab, di mana mereka akan mengarahkan proses yang berbeza yang terlibat dalam syarikat-syarikat katering

Keluaran

Pakar Teknologi Masakan ditujukan kepada orang yang ingin:

 • Memperolehi penyediaan khusus untuk menyertai pekerjaan dalam syarikat hospitaliti.
 • Meningkatkan atau mengemaskini latihan anda sebagai persediaan untuk kedudukan tanggungjawab.

Pakar Teknologi Kuliner adalah sebuah studio yang unggul yang direka untuk memperoleh pengetahuan yang luas dari dirinya sendiri dan memasuki dunia masakan moden dan canggih, memperoleh persediaan khusus untuk kedudukan tanggungjawab, seperti chef kepala dan / atau koki eksekutif.

syarat kemasukan

Anda boleh mengakses kajian Pakar Teknologi Masakan dalam salah satu daripada dua cara:

 • Mempunyai ijazah yang lebih tinggi, atau
 • Mempunyai pengalaman profesional Dalam kes ini, jawatankuasa akan menilai pengetahuan dan pengalaman.
Program taught in:
Sepanyol

See 42 more programs offered by Estudios Superiores Abiertos de Hostelería »

Last updated June 13, 2018
This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date