PGDBA

Umum

Penerangan Program

Membina asas kemahiran pengurusan yang mantap

Diploma Pascasiswazah dalam Pentadbiran Perniagaan (PGDBA) direka untuk memberi pelajar asas yang kukuh dalam mata pelajaran pengurusan teras. Ia juga dapat digunakan sebagai batu loncatan untuk MBA Global kerana pelajar yang menyelesaikan PGDBA dapat mengartikulasikan terus ke MBA dengan pemindahan kredit sepenuhnya.

Hasil pembelajaran

Setelah selesai program ini, pelajar harus dapat:

  • Menjalankan analisis perniagaan yang menembusi dan membuat keputusan perniagaan yang baik.
  • Memeriksa masalah perniagaan yang kompleks dari pelbagai perspektif
  • Berkesan menguruskan perniagaan, proses, kerja, dan orang
  • Bekerjasama dengan berkesan sebagai sebahagian daripada pasukan global, berbilang budaya
  • Membangunkan cadangan strategik dan taktikal yang membawa kepada hasil perniagaan yang berjaya

Tempoh

Dengan menggunakan model Flexi-Pace kami, pelajar biasanya melengkapkan program ini dalam tempoh 18 bulan tetapi dapat menyelesaikan program ini secepat 12 bulan.

Tempoh pencalonan normal adalah 2 tahun, tetapi pelajar boleh belajar melebihi tempoh pencalonan biasa melalui pencalonan yang dilanjutkan.

Syarat Kemasukan

Semua pemohon akan dipertimbangkan merit masing-masing. Anda boleh dimasukkan ke dalam program dengan memenuhi kriteria berikut:

  • Ijazah Sarjana Muda dari universiti yang diiktiraf
  • Bukti kecekapan bahasa Inggeris untuk pemohon yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris dan yang belum menuntut pendidikan tinggi dalam Bahasa Inggeris.
Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Manipal GlobalNxt University is a pioneering academic institution that delivers degree programs through a unique online global classroom pedagogy. Bringing together over 75 distinguished faculty from ... Baca lebih lanjut

Manipal GlobalNxt University is a pioneering academic institution that delivers degree programs through a unique online global classroom pedagogy. Bringing together over 75 distinguished faculty from across 17 countries. Baca Ringkas