Read the Official Description

Syarat kemasukan
2: 1 (atau setaraf antarabangsa) dalam undang-undang, kemanusiaan atau sains sosial; pemohon yang mempunyai kelayakan atau pengalaman lain yang berkaitan juga dipertimbangkan
IELTS
7.0 (tidak kurang daripada 7.0 dalam tulisan, 6.5 dalam bacaan, dan 6.0 dalam bercakap dan mendengar)
Jika gred ini tidak dipenuhi, kursus persediaan bahasa Inggeris tersedia
Pengetahuan mengenai sistem hak asasi manusia antarabangsa telah menjadi keperluan penting bagi mereka yang berusaha memperbaiki hak asasi manusia di seluruh dunia. Program pembelajaran jarak jauh ini telah direka untuk membolehkan anda belajar sambilan untuk memenuhi komitmen anda.

Anda akan diberikan asas menyeluruh dalam undang-undang dan sistem hak asasi manusia, serta peluang untuk meneruskan kepentingan pakar seperti hak kanak-kanak dan undang-undang jenayah antarabangsa.

Kursus ini direka untuk memastikan anda memperoleh pemahaman teoritis mengenai undang-undang hak asasi manusia, serta pengetahuan terkini tentang bagaimana piawaian dan sistem hak asasi antarabangsa antarabangsa beroperasi dalam amalan.

Kursus ini disokong oleh Pusat Hak Asasi Manusia , yang diketuai oleh Profesor David Harris dan Profesor Dominic McGoldrick.

Fakta utama

  • Program pembelajaran jarak jauh ini boleh dipelajari di mana-mana di dunia, dengan hujung minggu kediaman intensif di Universiti Nottingham
  • Kedudukan secara konsisten di kalangan sekolah undang-undang terulung di dunia, meletakkan di 100 teratas dunia dalam Peringkat Universiti QS World oleh Subjek 2018
  • 81% penyelidikan kami dianggap sebagai peneraju utama dalam dunia atau di peringkat antarabangsa dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini
  • 96% pelajar pascasiswazah dalam kerja atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan tamat pengajian

Butiran kursus

Anda akan menyelesaikan 30 kredit modul teras dan 30 kredit lagi daripada pilihan modul pilihan.

Bahan

Kursus ini disampaikan secara meluas oleh pembelajaran jarak jauh dan dirancang untuk dipelajari secara sambilan untuk memenuhi komitmen anda. Bagi setiap modul, anda akan diberikan bahan-bahan yang luas termasuk teks asas, kajian kes, bacaan lanjut dan soalan ujian diri.

Anda akan mempunyai akses kepada pek bacaan artikel akademik teras untuk setiap modul. Semua bahan disediakan dalam talian, dan akan terdapat sokongan akademik dan forum perbincangan untuk setiap modul.

Sesi perumahan intensif

Akan ada satu hujung minggu kediaman intensif yang diadakan di Universiti Nottingham. Ini memberi peluang untuk membangunkan pemahaman anda melalui pengajaran secara bersemuka tradisional (ceramah, seminar dan bengkel). Ini akan disampaikan oleh staf akademik dari University of Nottingham, dengan beberapa sesi juga disampaikan oleh pensyarah tamu.

Sesi pengajaran yang intensif merupakan elemen penting dalam program ini, membantu memastikan kualiti tinggi yang sama dengan program sepenuh masa sekolah. Anda sangat digalakkan menghadiri, walaupun ini tidak wajib.

Kerjaya

Menyediakan latihan lanjutan dalam undang-undang hak asasi manusia antarabangsa, kursus ini memberi peluang untuk meningkatkan pengalaman dan prospek kerjaya anda dalam bidang ini.

Keusahawanan dan gaji permulaan purata

96% daripada pelajar pascasiswazah dari Sekolah Undang-undang yang boleh didapati untuk pekerjaan yang diamanahkan bekerja atau melanjutkan pengajian dalam tempoh enam bulan tamat pengajian. £ 19,800 adalah gaji permulaan purata, dengan nilai tertinggi £ 42,000. *

* Destinasi yang diketahui untuk pasca siswazah sepenuh masa 2016/17. Gaji dikira berdasarkan median mereka yang bekerja sepenuh masa dibayar di UK.

Program taught in:
English
Last updated October 2, 2018
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Sept. 2019
Duration
Part-time
Price
3,420 GBP
Deadline
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
End Date
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date