Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

Adakah anda ingin meningkatkan amalan pengajaran anda dengan cepat? Pendidikan Pensyarah PG (Pendidikan Amalan) selama 8 bulan kami akan menyediakan anda pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menyesuaikan kaedah pengajaran dan pembelajaran, sumber dan penilaian secara berkesan untuk pelbagai keperluan pelajar.

Bekerja bersama para profesional pengajar, kursus ini mengkaji amalan profesional dalam pendidikan tinggi sambil menyampaikan kemahiran dan pengetahuan untuk melibatkan diri dalam pelbagai amalan untuk memastikan pembangunan profesional yang berterusan, termasuk refleksi, penyelidikan dan penyelidikan yang kritikal, dan penyertaan dalam wacana dengan komuniti yang berkaitan amalan.

Pendidikan Pensijilan PG (Praktik Pendidikan) ini boleh dicapai sebagai kelayakan yang bersendirian atau boleh menjadi langkah pertama ke PG Pendidikan kami atau Sarjana Pendidikan (M.Ed.

Pembelajaran dan penilaian

Pengenalan

Belajar secara dalam talian memberikan anda kebebasan untuk belajar bila dan di mana ia sesuai dengan anda - di rumah, semasa jam makan tengahari atau di tempat lain anda mempunyai akses internet.

Semua kursus dalam talian kami mempunyai tempoh pengajaran yang menunjukkan panduan untuk tempoh masa yang diperlukan untuk menyelesaikannya. Tempoh sebenar mungkin lebih lama atau lebih pendek bergantung kepada kelajuan pengajian anda, pilihan kajian dipilih dan ketersediaan modul. Ia mungkin untuk menyelesaikan pengajian anda lebih cepat daripada tempoh kursus yang menunjukkan dengan menggandakan modul pada masa-masa tertentu; Walau bagaimanapun, tempoh kajian minimum dikenakan.

Semua kursus kami mempunyai tarikh permulaan yang teratur sepanjang tahun. Tahun akademik kami disusun menjadi modul, biasanya dengan rehat satu atau dua minggu di antara modul dan rehat tiga minggu berstruktur untuk tempoh Krismas. Pelajar akan menerima jadual kursus semasa proses permohonan.

Kaedah pengajaran dan gaya

Memandangkan kami adalah universiti dalam talian 100%, kami menggunakan persekitaran pembelajaran maya dan bukannya kampus tradisional. Sistem ini menjejaki dan menguruskan proses pembelajaran secara real-time dan memberikan anda akses segera kepada bahan pembelajaran anda.

Platform pembelajaran ini membolehkan kedua-dua pelajar dan tutor untuk secara aktif mengambil bahagian dalam perbualan masa nyata dan anda boleh mendengar, dan melihat, ceramah dan seminar hidup melalui internet. Semua kursus disampaikan dalam bahasa Inggeris sahaja.

Anda disokong sepanjang kursus anda oleh Penasihat Pelajar yang berdedikasi dan berpeluang untuk berinteraksi secara teratur dengan rakan-rakan dan tutor anda. Untuk memastikan anda menerima sokongan yang anda perlukan dari tutor anda, kami menyerahkan saiz kelas kami kepada 20 orang pelajar.

Penilaian

Kami menggunakan pendekatan berasaskan tugasan untuk penilaian dan bukan peperiksaan. Penilaian untuk Pendidikan Pensijilan PG (Amalan Pendidikan) didasarkan pada gabungan kerja kursus bertulis, soalan pembelajaran bersama, persembahan dan sumbangan kepada portfolio elektronik.

Anda sentiasa menyedari hak gred sementara semasa anda dari permulaan program ini, yang membolehkan anda menilai kejayaan kaedah pengajian semasa anda dan mengenal pasti bidang yang lebih baik. Kami percaya bahawa ketelusan ini memberikan anda maklumat yang anda perlukan untuk memanfaatkan sepenuhnya kursus pascasiswazah anda. Kami mencapai ini dengan:

  • menunjukkan tanda anda dengan jelas di dalam buku gred anda, yang dapat dilihat setiap kali anda log masuk ke platform pembelajaran
  • perubahan pantas pekerjaan yang dinilai untuk memastikan bahawa buku gred anda sentiasa terkini
  • menilai kerja anda sepanjang modul daripada menunggu ujian akhir tahun
  • memastikan anda mempunyai hubungan tetap dengan Penasihat Pelajar anda
  • kesederhanaan dan ketelusan dalam reka bentuk kriteria penilaian kami

Kami juga mempunyai dasar memastikan kerja yang dikemukakan oleh pelajar adalah sahih. Serta fakta bahawa semua kerja sering dinilai, kami menggunakan sistem pengawasan elektronik yang mantap untuk memeriksa plagiarisme.

Prospek kerjaya

Kami berdedikasi untuk meningkatkan kebolehpasaran di kalangan graduan kami. Kursus dalam talian kami memberikan anda peluang untuk meningkatkan prospek kerjaya dan potensi pendapatan dengan gabungan kemahiran utama yang dapat dipindah terus ke tempat kerja.

Pendidikan Pensijilan PG (Praktik Pendidikan) ini membolehkan anda untuk berangkaian dan berkomunikasi dengan rakan-rakan profesional sambil juga menemui penambahbaikan sesuai untuk amalan profesional anda sendiri.

Pada akhir kursus ini, anda akan dapat memilih dan menggunakan pendekatan, teknik, dan sumber yang sesuai untuk memudahkan pembelajaran dalam mana-mana konteks pendidikan yang diberikan sementara juga secara kritis menilai kesan penilaian dan maklum balas kepada pelajar dan pembelajaran mereka.

Keupayaan untuk mengkaji amalan profesional dalam pendidikan melalui proses penyelidikan kritikal, refleksi dan penyelidikan berasaskan amali yang anda akan membangun juga akan melengkapkan anda untuk menilai dan secara kritis merenungkan latihan mengajar anda sendiri.

Syarat kemasukan

Kandungan program ini memerlukan anda untuk merenungkan pengalaman kerja pendidikan anda sendiri; oleh itu, anda perlu dipekerjakan dalam peranan pengajaran pada masa ini, atau mempunyai pengalaman mengajar dalam konteks pendidikan pasca wajib atau mempunyai akses tetap dalam keupayaan pengajaran ke tempat kerja atau organisasi pendidikan semasa pengajian anda.

Walau bagaimanapun, ini tidak mengehadkan pemohon kepada mereka yang hanya bekerja di sekolah, kolej atau universiti; Permohonan juga akan dipertimbangkan secara kes demi kes dari pelajar yang bekerja dalam organisasi alternatif di mana program pendidikan terancang disampaikan, contohnya galeri, muzium, NGO atau sektor yang berkaitan dengan pendidikan.

Kami mempunyai syarat kemasukan yang fleksibel yang memandang pengalaman akademik dan kerja anda serta motivasi anda untuk melakukan kursus. Terdapat dua laluan masuk ke program PG Cert Education (Praktik Pendidikan):

1. Laluan Masuk Akademik

Untuk memenuhi keperluan Laluan Permintaan Akademik untuk program Pensyarah PG (Pendidikan Amalan) kami, anda mesti mempunyai kelayakan yang berikut sebagai minimum:

  • Ijazah sarjana dari institusi yang diluluskan bersamaan dengan gelar Honours UK atau kelayakan profesional yang berkaitan.

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, IELTS (Akademik) 6.5 atau setaraf. Jika anda tidak memegang IELTS atau kelayakan yang setaraf, kami memerlukan pelajar untuk lulus ujian Bahasa Inggeris dalam talian secara percuma.

Anda tidak perlu membuktikan pengetahuan anda tentang bahasa Inggeris jika anda warga negara, atau jika anda telah menyelesaikan kelayakan yang setara dengan ijazah Inggeris dalam, mana-mana negara ini.

2. Laluan Masuk Pengalaman Kerja

Kami menyedari bahawa anda boleh mendapatkan kemahiran dalam pelbagai cara dan prestasi akademik sebelum ini bukan satu-satunya penunjuk keupayaan pemohon. Oleh itu, jika anda tidak memenuhi piawaian akademik minimum di atas, anda mungkin masih layak untuk mendaftar melalui Laluan Masuk Pengalaman Kerja kami.

Untuk memenuhi keperluan Laluan Kemasukan Pengalaman Kerja untuk program Pensyarah PG (Pendidikan Amalan) kami, anda mesti memenuhi kriteria berikut sebagai minimum:

  • Sekurang-kurangnya dua tahun pengalaman mengajar dalam suasana pendidikan wajib.
  • Penguasaan bahasa Inggeris sepatutnya berada pada tahap yang setara dengan IELTS 6.5.
  • Jika anda tidak memegang IELTS atau kelayakan yang setaraf, kami memerlukan pelajar untuk lulus ujian Bahasa Inggeris dalam talian secara percuma.

Anda tidak perlu membuktikan pengetahuan anda tentang bahasa Inggeris jika anda warga negara, atau jika anda telah menyelesaikan kelayakan yang setara dengan ijazah Inggeris dalam, mana-mana negara ini.

Permohonan anda akan dipertimbangkan secara individu dengan mengambil kira motivasi anda untuk melakukan kursus, pengalaman kerja terdahulu dan kelayakan lain yang berkaitan yang menunjukkan keupayaan anda untuk berjaya menyelesaikan program ini.

Jaminan wang kembali 21 hari

Sekiranya anda mendaftar pada program PG Cert Education (Praktik Pendidikan) kami tetapi memutuskan bahawa pembelajaran dalam talian bukanlah untuk anda, kami akan membenarkan anda menarik balik dalam masa 21 hari dari tarikh mula yang dinyatakan di surat tawaran anda. Jika anda telah membayar deposit awal di depan, anda akan menerima bayaran balik penuh.

Program diajar dalam:
English

Lihat 30 lagi program yang ditawarkan oleh University of Essex Online »

Tarikh Akhir Kemaskini July 2, 2018
This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sambilan
Price
3,536 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date