Ketahui apa yang diperlukan untuk bersedia untuk apa-apa-dan ambil pendidikan dan kerjaya anda ke peringkat seterusnya.

Adelphi University dalam talian Associate of Science dalam Pentadbiran Perkhidmatan Kecemasan (AS di ESA) dengan cepat memberikan anda blok bangunan untuk memasuki atau memajukan bidang ini dinamik, mencabar dan bermanfaat. Anda tidak hanya memperoleh pengetahuan dan kemahiran praktikal yang anda boleh segera memohon kepada pekerjaan, komuniti dan kehidupan anda, tetapi juga kelayakan yang meningkatkan kerjaya.

Kurikulum canggih kami dalam perancangan bahaya merangkumi seluruh disiplin, organisasi, industri dan sektor, membuka pintu kepada peluang pekerjaan yang berlainan dalam bidang perkhidmatan kecemasan. Ia dibangunkan dan diajarkan oleh pendidik, penyelidik dan pengamal yang terkemuka, ramai yang mempunyai pengalaman barisan hadapan yang menguruskan peristiwa-peristiwa yang dirancang dan tidak dirancang utama, termasuk lawatan presiden, mesyuarat global, serangan pengganas, wabak kesihatan, kecemasan pengangkutan dan bencana alam.

Sebagai kejadian dari taufan dan kebakaran hutan untuk pelanggaran keselamatan siber dan penembakan massa, kesediaan kecemasan adalah penting di rumah, perniagaan, komuniti dan kerajaan kita. Dengan mendapatkan rakan sekutu anda dalam pentadbiran perkhidmatan kecemasan dalam talian dari Adelphi, anda boleh membantu memenuhi keperluan masyarakat kritikal bagi individu yang bersedia untuk merancang dan memberi respons kepada kecemasan-dan menonjol sebagai pemimpin dalam sebarang pekerjaan.

Siapa Boleh Mendapatkan Faedah

AS dalam talian Adelphi dalam Pentadbiran Perkhidmatan Kecemasan memenuhi individu termasuk:

  • Profesional keselamatan awam, misalnya, pegawai polis, EMT dan ahli ketenteraan yang aktif dan veteran, yang mencari pendidikan untuk mengembangkan atau mengasah pengetahuan dan kemahiran mereka dan memposisikan diri mereka untuk kemajuan kerjaya
  • Profesional dalam bidang yang berkaitan dengan keselamatan awam, termasuk kesihatan awam, kejururawatan dan sains alam sekitar, yang ingin membantu organisasi mereka dengan kesediaan kecemasan atau membuat perubahan kerjaya
  • Pelajar yang bercita-cita mendapatkan ijazah sarjana muda dan sedang menimbangkan jurusan atau merancang untuk perkhidmatan kecemasan utama

Faedah Program

  • 100 peratus dalam talian, format pimpinan instruktor menyediakan anda dengan kedua-dua fleksibiliti dan pembelajaran peribadi.
  • Anda mendapat kecekapan pentadbiran perkhidmatan kecemasan asas.
  • Ahli fakulti adalah pengamal aktif, memberikan anda bukan sahaja dengan latihan akademik, tetapi juga bidang pengetahuan terkini dan pandangan.
  • Anda mungkin memenuhi syarat sehingga 34 kredit untuk pengalaman hidup (termasuk latihan akademi), membolehkan anda menjimatkan wang dan melengkapkan ijazah anda dalam hanya dua semester.

Mengenai Adelphi dan Program Pengurusan Kecemasan

Adelphi University adalah universiti penyelidikan kedoktoran yang sangat dihormati, berkuasa tinggi, yang mempunyai kedudukan universiti penyelidikan doktoral yang hebat yang menawarkan program seni dan sains liberal yang luar biasa dan latihan profesional dengan kekuatan khusus dalam Core Four-Arts dan Kemanusiaan, STEM dan Sains Sosial, Profesional Perniagaan dan Pendidikan, dan Kesihatan dan kesihatan.

Adelphi adalah salah satu institusi pengajian tinggi pertama yang menyediakan kursus pengurusan kecemasan. Tidak lama selepas serangan pengganas 9/11 pada tahun 2001, pentadbir memutuskan untuk membangunkan kursus pengenalan dalam kesediaan bencana untuk semua pelajar baru yang masuk.

Ahli fakulti Kolej Kejururawatan dan Kesihatan Awam 2005, yang diketuai oleh ahli epidemiologi bencana yang merupakan antara responden pertama di Ground Zero berikutan serangan 9/11, mula membangunkan program pengurusan kecemasan skala penuh. Hari ini program ini terdiri daripada ijazah sarjana, sarjana muda dan bersekutu, serta sijil lepasan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Adelphi University »

Kursus ini Online, Lokasi Kampus
Start Date
Contact school
Duration
Price
Contact school
Deadline
Contact school
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Tarikh tutup permohonan
Contact school

Contact school

Location
Tarikh tutup permohonan
Contact school
End Date
Contact school