Nanokertif dalam Keusahawanan Integral

Umum

Penerangan Program

  • Fakulti: Chuck Schreiner, Ph.D., MBA
  • Nanocourses - 9 Siri Bahagian
  • 3 jam / minggu, 9 minggu

Dengan pembelian tunggal ini, anda akan dapat mengambil kesemua sembilan siri sembilan bahagian kami dalam Keusahawanan Integral yang diajar oleh Chuck Schreiner, Ph.D., MBA. Siri ini memperkenalkan anda kepada cara yang baru untuk melihat keusahawanan dan memberi anda alat untuk memulakan mewujudkan masa depan anda yang cepat. Sebuah hypercomplex, persekitaran yang terganggu memerlukan cara baru untuk memikirkan bagaimana kita mendekati memulakan perniagaan kecil. Anda perlu memberi tumpuan yang jelas kepada hati anda, serta meningkatkan kemahiran perniagaan anda.

Apabila selesai, anda akan dikeluarkan Nanokertificate yang boleh anda kongsikan dengan rakan dan rakan sekerja, dan pos pada profil media sosial anda. Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai siri ini, sila beritahu kami. Di bawah sila mencari penerangan setiap nanokourse yang termasuk dalam siri ini.

Keusahawanan Integral Bahagian Satu - Pengenalan

Nanocourse Keterangan:

Nanocourse ini memperkenalkan Teori Integral Ken Wilber kerana ia berkaitan dengan keusahawanan yang berjaya di abad ke-21. Ken Wilber adalah seorang penulis produktif yang berdampak pada pemimpin pemikiran terus berkembang. Pelajar akan mendapat gambaran mengenai beberapa idea utama Wilber, pandangan tentang sifat ancaman yang menumpukan kepada kemanusiaan yang ditimbulkan oleh Abad ke-21 dan model bagaimana usahawan dapat berjaya sambil menyumbang kepada penyelesaian kesejahteraan kolektif kita.

Keusahawanan Integral Bahagian Dua - Keputusan Utama: Misi dan Strategi

Nanocourse Keterangan:

Memberi gambaran keseluruhan tentang perkara-perkara pertama yang dianggap oleh usahawan dalam memulakan perniagaan untuk meningkatkan kemungkinan daya maju: Misi, penilaian pasaran, skop dan sifat tawaran awal, kecekapan utama yang diperlukan, keperluan modal, dan tonggak awal dicakup dan kemudian dibingkai dalam konteks abad ke-21.

Keusahawanan Integral Bahagian Tiga - Operasi: Bermula

Nanocourse Keterangan:

Ia menyediakan rangka kerja untuk mencipta dan melaksanakan peristiwa penting yang pertama. Penekanan terhadap tumpuan pasaran memacu cara penawaran direka dan dirangka. Perhatian yang besar untuk mewujudkan tumpuan dan keutamaan supaya usahawan itu memberi tumpuan kepada apa yang paling penting dalam jangka masa terdekat.

Keusahawanan Integral Bahagian Empat - Pembangunan Kepimpinan Integral

Nanocourse Keterangan:

Memberi tumpuan kepada kepimpinan - prestasi optimum, membangunkan keupayaan untuk mempengaruhi, dan mengekalkan tenaga dan keyakinan melalui pergolakan yang tidak dapat dielakkan memulakan perniagaan. Pengenalan amalan pertumbuhan teras untuk memperdalam kesedaran rohani dan membangunkan tingkah laku psikologi dan moral yang matang.

Keusahawanan Integral Bahagian Lima - Asas Ekonomi Perniagaan

Nanocourse Keterangan:

Sokongan keperluan modal sokongan - berapa banyak modal yang diperlukan untuk mencapai kejayaan penting? Memperkenalkan tiga penyata kewangan utama yang digunakan untuk menilai dan berkomunikasi dengan bakal pelabur dengan penekanan pada penilaian pragmatik keperluan aliran tunai pada fasa awal perniagaan. Memperkenalkan asas-asas mencari pelaburan.

Keusahawanan Integral Bahagian Enam - Perancangan Perniagaan untuk Modal dan Tindakan

Nanocourse Keterangan:

Memperkenalkan menulis rancangan perniagaan yang boleh digunakan secara serentak untuk memacu tindakan dan meningkatkan modal. Butiran semua tindakan penting yang perlu dilakukan oleh perniagaan, mengambil kebergantungan, masa, dan aliran tunai. Matlamatnya adalah untuk usahawan untuk dapat menghasilkan ringkasan eksekutif yang terperinci dan terperinci mengenai pelan ini.

Keusahawanan Integral Bahagian Tujuh - Pelancaran Perniagaan

Nanocourse Keterangan:

Menjelajah mengambil langkah-langkah konkrit sebaik sahaja pelan dilaksanakan - dari menaikkan modal ke pengeluaran kepada pemasaran, jualan, dan pengedaran awal.

Bahagian Keusahawanan Integral Lapan - Membina Budaya dan Iklim Organisasi untuk abad ke-21

Nanocourse Keterangan:

Mendefinisikan dan membezakan budaya dan iklim dan membentangkan kunci untuk membangunkan persekitaran yang sihat. Memperluas idea budaya dan iklim di luar organisasi dalaman dan memberi tumpuan kepada membina budaya dan iklim yang positif di kalangan semua pihak berkepentingan utama di mana perniagaan itu menggabungkan tingkah laku moral dan prestasi kewangan.

Bahagian Keusahawanan Integral Sembilan - Pembangunan Spiritual dan Moral dan Imperatif abad ke-21

Nanocourse Keterangan:

Memperluas pengenalan pembangunan kepimpinan. Pemimpin perniagaan Abad ke-21 menghadapi cabaran luar biasa yang menggalakkan pertumbuhan keupayaan kami untuk menikmati, melaksanakan dan memimpin. Mengintegrasikan kehidupan dalaman kita dengan kehidupan perniagaan kita agar kita hidup, bekerja dan diterajui dengan kejelasan moral serta ketajaman kewangan yang mungkin. Inilah kepimpinan yang diperlukan dalam abad ke-21.

Fakulti: Chuck Schreiner Ph.D., MBA

2002-2016 Pengarah Urusan, pengasas bersama Rangkaian Pendidikan Karmyog, Ibu Pejabat Pvt Ltd., Kolkata India. Rangkaian Pendidikan Karmyog menggunakan platform / kandungan media dan teknologi untuk menyediakan program pendidikan skala besar kepada beberapa penonton, terutamanya di India - dari pesakit kanser payudara kepada penyanyi yang bercita-cita, kepada pemandu teksi kepada petani. Program kami mempunyai tiga komponen teras: menggunakan media dan teknologi untuk pembelajaran individu, pembelajaran kendiri serta pembelajaran kolaboratif kumpulan; kandungan yang menyatukan minda, badan, dan semangat ke dalam proses pembelajaran untuk mendapatkan penglibatan yang diperlukan dari mereka yang pendidikan formalnya terbatas untuk mengubah tingkah laku; dan penyelesaian pengedaran berdasarkan pasaran dan penonton (sering tanpa akses internet). Peranan utama saya adalah untuk mereka bentuk dan melaksanakan aspek kewangan, strategik dan pemasaran perniagaan sementara pasangan saya membawa aspek kreatif (teknologi, pedagogi, dan kandungan).

Perunding Pengurusan 1996-2002. Kerjaya perunding saya mempunyai dua fasa. Fasa pertama (1995-1998) adalah dengan firma perundingan butik, Spencer / Shenk / Capers. Saya memberi tumpuan kepada pembangunan kepimpinan dan bangunan budaya organisasi. Fasa kedua (1997-2002) adalah dengan Deloitte Consulting sebagai Pengurus Kanan Perubahan Kepimpinan, bekerja dengan pelanggan Fortune 1000 (SC Johnson, ARCO, Negeri California, dan lain-lain) yang merekabentuk semula perniagaan mereka dan melaksanakan penyelesaian ERP. Peranan saya adalah untuk menyokong pemimpin perniagaan kerana mereka menyelaraskan semula seluruh perniagaan mereka dan memimpin usaha latihan semula yang besar.

1988-1996 Psikologi dalam Praktik Swasta. Praktik saya memberi tumpuan kepada kanak-kanak dan dengan itu dinamika keluarga. Saya menulis program latihan interaktif berasaskan CD-Rom awal yang mengajar kemahiran keibubapaan. Tema mengintegrasikan kehidupan profesional saya menggunakan pendekatan holistik untuk membantu orang dan organisasi berkembang maju dan berkembang.

Kepentingan peribadi:

Pengamal medis semasa 1975 dan proses pertumbuhan sistematik untuk minda, badan, dan semangat. Apabila anda mengamalkan perkara-perkara seperti ini dalam tempoh yang panjang, perkara-perkara yang baik berlaku dan saya telah mendapat rasa sukacita dalam hidup yang saya sangat berterima kasih. Saya cuba berkongsi apa yang saya pelajari apabila saya boleh dan percaya adalah penting bahawa kita akan mengintegrasikan pembangunan moral dan rohani kepada orang awam kita. Saya telah mentor banyak usahawan bercita-cita di India dan AS. Saya mempunyai semangat yang murni untuk para usahawan dan percaya mereka memegang salah satu kunci untuk bagaimana kita sebagai manusia kolektif menyelesaikan krisis yang menumpukan abad ke-21. Dalam fasa terakhir kehidupan awam saya, saya berhasrat untuk melakukan apa yang saya mampu untuk membantu usahawan yang bercita-cita menyumbang dengan sukses untuk kesejahteraan kolektif kami. Abad ke-21 akan mencabar dalam cara manusia tidak pernah ditemui dan saya ingin membantu golongan muda matang sebagai pemimpin yang kuat dan kewarasan.

Maklumat Hubungan Nanocourse

Nanocourses benar-benar atas permintaan untuk kemudahan anda. Sekiranya anda mempunyai soalan atau memerlukan bantuan tambahan hubungi kami dan meja bantuan kami akan membantu anda secepat mungkin.

Single nanocourses tidak layak untuk kredit akademik. Walau bagaimanapun, pelajar yang berdaftar boleh menambah dua belas nanocourses bersama-sama, membeli pilihan Penukaran Kredit Nanocourse, membayar perbezaan antara kos nanocourses dan kursus trimester biasa pada peringkat ijazah mereka dan mengemukakan Tugasan Kreatif Akhir untuk penggredan. Sila hubungi pendaftar kami untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

How you personally develop, what gifts you bring into the world, and how effectively you bring these gifts to your community, are all critical to how our collective future will unfold. If you know you ... Baca lebih lanjut

How you personally develop, what gifts you bring into the world, and how effectively you bring these gifts to your community, are all critical to how our collective future will unfold. If you know you are here to help bring forth a new world, if you are drawn to cultivating your gifts within an open-minded, diverse learning community, if you are motivated by a question-led life and an exploration of mystery, then Ubiquity might be the right fit for you. Baca Ringkas
USA Online , Chartres + 1 Lagi Kurang