Msc dalam Pengajaran Bahasa Inggeris kepada Pembicara Bahasa Lain (TESOL) (dalam talian)

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Kursus TESOL dalam talian kami adalah latihan lanjutan dan kelayakan profesional untuk orang yang sudah bekerja di mana-mana bidang mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa asing atau kedua. Anda akan meninggalkan dengan pengetahuan dan kemahiran kelas praktikal untuk menjadi guru yang yakin, kritikal yang reflektif dan giat.

Dihantar sepenuhnya dalam talian, tetapi dengan pilihan menghadiri modul di kampus, kursus ini sesuai untuk mereka yang ingin belajar sambil terus mengajar. Dihantar oleh profesional yang berpengalaman yang telah hidup dan mengajar di seluruh dunia, kursus ini menawarkan keseimbangan yang sangat baik antara teori dan amalan menggunakan pelbagai kaedah pengajaran yang canggih dan inovatif.

Kursus ini melibatkan pengamal dan amalan terbaik dari seluruh sektor TESOL, yang memberi tumpuan kepada pembangunan keupayaan dan pengetahuan profesional yang lebih maju dalam pembelajaran dan pengajaran bahasa.

Sebab utama untuk belajar bersama kami

# 1 Pertama di Scotland dan 15 besar di UK untuk Pendidikan (The Guardian University Guide 2018)

# 2 Sarjana ini di TESOL akan sesuai gaya hidup profesional dan peribadi anda kerana ia disampaikan sepenuhnya dalam talian

# 3 Anda akan diajar oleh para profesional berpengalaman yang telah hidup dan mengajar di seluruh dunia

Mengajar

Penyampaian modul dijalankan secara dalam talian. Walaupun tidak penting, sekiranya anda ingin menghadiri modul di kampus, ini boleh diaturkan. Pembelajaran dan pembangunan profesional difasilitasi oleh tugas kerja kelompok berpandu secara berkala dalam talian.

Dalam kajian terbaru oleh QS, kakitangan dari University of Stirling menerima 5 daripada penarafan 5-bintang untuk pengajaran (QS World University Rankings 2018).

Penilaian

Kemajuan dinilai oleh tugasan kursus dan, untuk MSc, disertasi.

Semua pelajar yang ingin dianugerahkan Sarjana di TESOL dikehendaki menjalankan suatu disertasi.

  • Pelajar yang mengambil modul CALL (TESPD04) dan melengkapkan Portfolio CALL (TESP051) akan lulus dengan penghargaan yang dinamakan - MSc TESOL (Pembelajaran Bahasa Pembantu Komputer)
  • Pelajar yang mengambil modul Corpora (TESPD05) dan melengkapkan disertasi berasaskan korpus (TESP050) akan lulus dengan penghargaan yang dinamakan - MSc TESOL (Corpus Linguistics)

Pengarah kursus

Anne Lawrie

tesol@stir.ac.uk

44 (0) 1786 467681

Yuran - 2018/2019

  • Rumah / EU: £ 7,900
  • Luar Negara: £ 7,900
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Baca Ringkas