Msc dalam Kesedaran, Kerohanian dan Psikologi Transpersonal

Umum

Penerangan Program

Program yang terdiri daripada 180 kredit (90 ECTS atau 36 kredit siswazah) sebahagian besarnya menarik pelajar matang yang mapan dalam bidang profesional mereka. Struktur program ini bermakna pelajar sering dapat menggabungkan pengajaran dengan bekerja sepenuh masa dan / atau tanggungjawab yang peduli. Pelajar dari pelbagai latar belakang profesional dan budaya menyertai program ini atas sebab-sebab yang termasuk minat yang mendalam dalam kerohanian, kajian kesadaran, dan psikologi, dan semua mempunyai keinginan untuk memajukan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam bidang ini. Ramai pelajar memilih untuk belajar dengan Alef Trust untuk mencapai kelayakan akademik untuk meningkatkan kedudukan profesional. Sebagai sebahagian daripada pelajar perjalanan pembelajaran mereka, mereka menggunakan pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh di tempat kerja mereka, memberi kesan positif kepada organisasi dan pelanggan mereka.

Kawasan Topik

 • Sifat kesedaran dan hubungannya dengan otak
 • Kemungkinan kesedaran di luar otak
 • Psikologi diri dan keadaan yang lebih tinggi
 • Psikologi transformasi
 • Kerohanian kontemporari
 • Psikologi amalan shamanistik
 • Pendekatan transpersonal kepada pengurusan perniagaan
 • Kreativiti sebagai kenderaan untuk kesejahteraan dan transformasi
 • Dasar psikologi amalan rohani dan mistik
 • Dialog antara sains dan mistik

Peluang kerjaya

 • Terapi, kaunseling dan kerjaya bimbingan
 • Penjagaan sosial
 • Penguatkuasaan Undang-undang / Polis
 • Profesional undang-undang
 • Kesihatan dan perubatan
 • Pendidikan rendah dan menengah
 • Pengurusan perniagaan
 • Sumber Manusia
 • Kewartawanan
 • Hiburan dan kesenian
 • Kepimpinan dan pengurusan
 • Penyelidikan

Beberapa pelajar semasa kami telah menerima sokongan kewangan melalui majikan mereka (contohnya dalam bidang termasuk kesihatan, pengurusan, dan polis) untuk menampung semua atau sebahagian daripada yuran mereka

Testimonial Pelajar

Robin Jordan (Ireland)

Robin Jordan
(Ireland)

"Saya dapati kursus pengalaman yang sangat positif: akademik; masyarakat; sumber. Ia adalah pembukaan mata. Saya bekerja sepenuh masa juga. Ada kelonggaran waktu saya melakukan perkara-perkara. Semua orang sangat menyokong, dan sangat menghormati dan responsif terhadap sebarang pertanyaan yang saya hantar dalam e-mel. "

Sue Bradley (United Kingdom)

Sue Bradley
(United Kingdom)

"Sifat berasaskan web kursus ini membolehkan saya dengan mudah menghadiri kuliah, tutorial dan persembahan yang dipasang di sekitar kerja. Dalam keadaan saya, saya tidak dapat menghadiri kursus berasaskan universiti. Ia juga bermakna saya boleh belajar dalam masa saya sendiri dan sekitar komitmen saya yang lain. Rakan-rakan saya berpusat di seluruh dunia dan latar-belakang, perspektif dan minat yang berbeza membuat campuran merangsang dan memperkaya. Walaupun ini adalah kursus berasaskan web saya telah membuat beberapa kawan yang baik, yang sangat menggembirakan. Terdapat komuniti yang semakin meningkat bahawa anda boleh berkongsi pemikiran dan idea dengan, apabila ramai orang 'biasa' boleh berfikir anda gila! Staf berpengetahuan dan begitu murah hati dengan masa mereka, dan perkongsian pengetahuan dan pengalaman mereka sangat membantu. Mereka adalah pemimpin dalam bidang yang telah banyak terlibat dalam mata pelajaran mereka selama bertahun-tahun. Saya tidak akan mempunyai akses kepada mereka dalam program berasaskan institusi, kecuali melalui tulisan mereka. Pada kursus ini, anda bertemu dengan mereka 'bersemuka' dan itu menarik! "
Nona Mileva (United States)

Nona Mileva
(Amerika Syarikat)

"Program Master adalah merangsang secara intelektual. Saya mendapati kurikulum program ini mengecewakan saya. Saya pulang dari hari yang panjang di tempat kerja, dan kemudian ada tanggungjawab keibubapaan, tanggungjawab rumah dan saya berasa letih. Tetapi apabila saya membenamkan diri dalam bahan-bahan kursus ini, ia berasa sangat menyegarkan kepada saya. Saya suka berkomunikasi dengan orang-orang yang berfikiran sama, dan saya fikir itu adalah bonus besar yang kita milik komuniti yang hebat itu. Saya juga suka ada maklum balas yang cepat dengan mentor dan penyelia kami. Ini adalah program yang indah dengan akreditasi pepejal, yang dicipta oleh sarjana cemerlang. Staf meletakkan hati mereka ke dalamnya, dan tidak ada yang penting seperti ini. "
Dagmar Suissa (Czech Republic)

Dagmar Suissa
(Republik Czech)

"Ini adalah perjalanan yang benar-benar transformasi. Kursus ini memberi saya banyak pengetahuan, terutamanya dalam bidang transformasi individu dan kolektif, yang merupakan salah satu kepentingan utama saya. Walau bagaimanapun, keuntungan saya yang paling dihargai adalah diri saya sendiri yang berubah. Saya mempunyai pemahaman yang lebih luas tentang diri saya, saya rasa lebih sahih, lebih sayang dan lebih berhubung dengan orang lain. Saya kini menerapkan apa yang telah saya pelajari melalui kursus yang saya ajar di universiti serta melalui kerja transformasi dalam organisasi. Tetapi bukan hanya pengetahuan yang saya gunakan, saya juga memohon "diri saya". Pengalaman transformatif saya sendiri berfungsi sebagai pemangkin dan mempunyai kesan transformatif kepada orang lain. "

Syarat kemasukan

Keperluan minimum biasanya adalah ijazah sarjana di kelas 2.2 penghormatan dalam kes anugerah UK atau tahap yang setara jika ijazah bukan Inggeris. Contoh kesamaan termasuk Amerika Syarikat Grade Point Average sekurang-kurangnya 3.0 atau skor Peperiksaan Rekod Siswazah sekurang-kurangnya 550. Darjah dalam subjek selain Psikologi boleh diterima dengan syarat calon dapat menunjukkan tahap yang sesuai dan relevan pengetahuan latar belakang dan kecekapan. Khususnya, pemohon untuk program MSc memerlukan latar belakang dan pengalaman pendidikan yang mencukupi untuk berjaya menyelesaikan kaedah penyelidikan peringkat siswazah dan disertasi.

Calon tanpa ijazah sarjana atau sarjana boleh dipertimbangkan, tertakluk kepada demonstrasi kelayakan profesional dan / atau pengalaman mereka ke tahap dan kaitan yang dianggap wajar untuk kemasukan ke program. Pemohon sedemikian mungkin juga diminta untuk menghantar 1500 essay perkataan, tajuk yang akan dirundingkan dengan Pengarah Program. Calon juga dikehendaki mempunyai kemahiran teknologi asas, peralatan dan kapasiti untuk pembelajaran kendiri untuk memastikan penyertaan yang berjaya dalam program dalam talian.

Kemahiran Bahasa Inggeris: Bagi pelajar yang bahasa pertamanya tidak Bahasa Inggeris, kemahiran dalam Bahasa Inggeris diperlukan sehingga standard yang diuji berikut:

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: PBT 580, CBT 233, IBT 90-91

Biasiswa: Sebilangan kecil biasiswa separa tersedia untuk pelajar yang ingin menyertai program Sarjana. Beasiswa hanya tersedia untuk mereka yang memohon dan menawarkan penempatan dalam program Master. Biasiswa tidak tersedia untuk Sijil Pasca Siswazah atau Diploma. Pembayaran biasiswa pada tahun kedua akan bergantung kepada prestasi yang memuaskan dalam tahun pertama pengajian.

Tarikh Akhir Kemaskini Jul 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Alef Trust is a globally-conscious non-profit organisation offering online Graduate Education Programmes, validated by UK universities, and Open Learning Courses for academic, professional and persona ... Baca lebih lanjut

Alef Trust is a globally-conscious non-profit organisation offering online Graduate Education Programmes, validated by UK universities, and Open Learning Courses for academic, professional and personal development. Our transpersonal (beyond ego) programmes and courses are derived from a cross-disciplinary, cross-cultural and holistic philosophy which integrates science and wisdom from Western and Eastern perspectives in psychology, consciousness and human potential. Baca Ringkas
Metropolitan Borough of Wirral