TINJAUAN:

Tuan dalam talian EUCLID dalam kajian keganasan dan penyangkalan adalah unik kerana ia ditawarkan oleh organisasi berasaskan perjanjian antara kerajaan dengan mandat universiti.

EUCLID mempunyai kepakaran khusus dalam hal-hal global, termasuk kajian interfaith. EUCLID adalah rakan kongsi beberapa organisasi yang berkaitan dengan program ini, terutamanya Pertubuhan Pengantaraan Sedunia (Berlin) dan dua institusi gabungan Organisasi Pertubuhan Kerjasama Islam (IsDB, ICCIA).

Program baru ini menangani keperluan global yang sangat besar untuk para profesional yang berkelayakan yang benar-benar berkelayakan untuk berkhidmat di semua peringkat kerajaan dan masyarakat sivil sebagai pakar dalam bidang yang secara umum disebut radikalisasi Islam yang membawa kepada ancaman ekstremisme yang ganas dan jelas atau bahkan pengganas Tindakan.

Pendekatan EUCLID untuk menyampaikan tahap kecekapan tertinggi dalam kajian keganasan serta penyelesaian deradikan adalah bersifat multilevel dan pelbagai disiplin.

Multilevel bererti bahawa siswazah MTSD dapat berfungsi pada pelbagai peringkat, global, nasional, tempatan (bandar), komunal dan interpersonal. Pelbagai disiplin bermakna program ini menyatukan pengetahuan dari pelbagai bidang kecekapan, termasuk psikologi, sosiologi dan kajian keagamaan. EUCLID adalah unik dari segi falsafah pendidikan kerana ia melihat bidang pengajian ini dari perspektif berpusatkan AS atau Euro. Ia secara terang-terangan menangani isu Islamophobia serta realisme, laïcité dan imperialisme kebudayaan untuk membentuk pakar yang berpengetahuan dan seimbang yang mungkin berasal dari pelbagai latar belakang kebangsaan dan agama.

SYARAT-SYARAT KEPENTINGAN:

Pemohon mestilah mempunyai ijazah Sarjana Muda atau yang setaraf antarabangsa, yang dikeluarkan oleh sebuah institusi yang disenaraikan dalam buku panduan pangkalan data UNESCO IAU / WHED.

pemohon yang ditaja oleh kerajaan (yang sudah kakitangan kerajaan) boleh diterima tanpa ijazah Sarjana Muda jika tahap pendidikan dan pengalaman adalah mencukupi. EUCLID mungkin memerlukan peserta ini untuk melengkapkan kursus jambatan sebelum mendaftar dalam program ini.

Kefasihan dalam Bahasa Inggeris (lisan dan bertulis) diperlukan dan akan diuji.

Pelajar dijangka berada dalam kedudukan untuk berbakti 10 hingga 15 jam berkesan pengajian pada setiap minggu.

NOTA AKADEMIK / HASIL:

Ia adalah adil untuk mengatakan program yang EUCLID ini adalah lebih baik digambarkan sebagai 'jarak' dan bukannya program pengajian 'online'. Ini bermakna pelajar tidak perlu menyambung pada hari dan masa untuk mengambil bahagian dalam perbincangan papan buletin seperti yang sering berlaku dengan program-program 'online' tertentu.

Sebaliknya, program kami menekankan keupayaan untuk menyerap sejumlah besar bahan secara peribadi, yang menjadikan mereka sesuai untuk pembaca segera yang sendiri mempunyai rekod membaca buku sengit dan menarik bersemangat dalam bidang pengajian mereka.

EUCLID menilai pemohon interpersonal dan kerja berpasukan kemahiran yang penting untuk peribadi dan profesional kejayaan-atas dasar pengalaman sebelum disahkan melalui temubual peribadi yang luas. Kerana EUCLID ditubuhkan untuk berkhidmat diplomat aktif dan pegawai-pegawai kerajaan yang lain, ia dijangka bahawa kemahiran profesional akan telah diperoleh dan ditunjukkan dalam kerjayanya pemohon.

Dalam beberapa kes, EUCLID boleh mencadangkan kursus tertentu (yang mungkin tidak disenaraikan sebagai elektif) untuk membawa kemahiran peribadi antara (termasuk pengucapan awam) ke tahap yang sesuai.

Pelajar merancang untuk meneruskan pengajian dengan ijazah doktor falsafah perlu meminta pilihan tesis master penuh ini yang meliputi keperluan kredit 40 kredit.

PENDAFTARAN JADUAL:

EUCLID mempunyai enrolmen yang berterusan (pengambilan) untuk program ini. Ia boleh diterima untuk memohon beberapa bulan lebih awal tetapi ia adalah disyorkan untuk memohon 60-40 hari lebih awal. slot awam ini diperuntukkan pada, dahulu, dulu dia dapat.

Program diajar dalam:
English

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh EUCLID (Euclid University) »

Kursus ini Online
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
12 - 36 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,650 USD
Jumlah tuisyen: Initial Bayaran Kemasukan + (40 x USD 145) = USD 6650
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date