Menyampaikan Digital: Berjaya Melaksanakan Kursus Projek Transformasi Digital (DOD.5)

Umum

Penerangan Program

Sebagai sebuah organisasi ingin memanfaatkan peluang teknologi digital dan menjadi perusahaan digital yang disebut, kemenangan ditentukan bukan dengan berjaya menggunakan teknologi kerana membuat perubahan mendasar pada organisasi. Ini akan merangkumi proses reimaginasi, memperkenalkan cara kerja baru, menjadi berdasarkan data dalam membuat keputusan, memfokuskan pada pengalaman pekerja, menyelaraskan kembali tanggungjawab, mengubah model pendanaan, dan memperkenalkan metrik yang lebih relevan. Mungkin juga menuntut untuk menangani hutang teknis yang terkumpul akibat sistem warisan. Mungkin yang paling sukar dari semua perubahan yang akan dilakukan adalah mengubah corak pemikiran dan budaya korporat.

Matlamat program ini adalah untuk membantu anda merancang, menyiapkan, dan menjalankan inisiatif transformasi digital anda dengan cara yang meningkatkan kemungkinan hasil perniagaan yang diharapkan dapat dicapai.

Siapa yang harus menghadiri program ini?

Program ini dirancang untuk para eksekutif yang memimpin inisiatif transformasi digital. Ini juga akan menarik bagi siapa saja yang menaja atau bertanggungjawab untuk melaksanakan projek teknologi.

Faedah utama

 • Mendapatkan pemahaman yang jelas tentang apa yang diperlukan untuk berjaya dalam transformasi digital.
 • Alat dan teknik pembelajaran yang memungkinkan merealisasikan hasil yang diharapkan.
 • Menerapkan alat dan teknik ini pada projek sebenar.

135438_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Topik utama

 • Mendefinisikan blok bangunan perusahaan digital.
 • Memilih model operasi yang betul.
 • Memahami bagaimana pelaburan digital menghasilkan nilai perniagaan sebenar.
 • Mengenal pasti yang terbaik Pathway untuk mencapai cita-cita digital anda.
 • Berurusan dengan sistem warisan dan hutang teknikal.
 • Memetakan perjalanan transformasi digital.
 • Mengenal pasti dan mengatasi halangan.
 • Menganalisis pihak berkepentingan dan strategi pembinaan.
 • Menentukan metrik dan menetapkan semula tanggungjawab.
 • Membangun kes perniagaan yang kukuh dan realistik.
 • Merancang inisiatif untuk menampung pelbagai jenis pelaburan digital.
 • Memikirkan semula peranan jabatan IT.

Fakulti

Joe Peppard (pengarah program) adalah profesor pelawat di ESMT Berlin dan Principal Research Scientist, Pusat Penyelidikan Sistem Maklumat di MIT Sloan School of Management. Selain itu, dia adalah profesor tambahan di University of South Australia.

Dengan disiplin rujukannya dalam sistem maklumat, Joe meneliti, mengajar, dan berkonsultasi dalam bidang kepemimpinan IT, strategi digital, dan inovasi, pelaksanaan program transformasi digital, dan dalam peranan, struktur, dan kemampuan unit IT pada masa kini organisasi. Dalam industri yang dikuasai oleh ketakutan, ketidakpastian, dan keraguan, dan di mana gembar-gembur itu terlalu biasa, dia berusaha untuk membantu para pemimpin perniagaan dan IT memahami semuanya dan menavigasi jalan yang sesuai melalui lanskap yang semakin kompleks. Penyelidikannya tertumpu pada isu dan cabaran kontemporari yang dihadapi pengurus dalam persekitaran mempercepat perubahan teknologi.

Penemuan dari kajiannya telah diterbitkan di jurnal terkemuka seperti European Journal of Information Systems, MIS Quarterly Executive, MIT Sloan Management Review, dan Harvard Business Review. Dia adalah editor bersekutu International Journal on IT / Business Alignment and Governance, dan ahli lembaga editorial European Management Journal, Journal of Strategic Information Systems, dan MIS Quarterly Executive.

Dalam perundingannya, Joe telah bekerjasama erat dengan eksekutif kanan dan anggota dewan organisasi besar dan kompleks di sektor awam dan swasta, menasihati mereka mengenai hal-hal yang berkaitan dengan IT dan strategi, memanfaatkan maklumat, dan mengenai cara membuka nilai perniagaan dari IT mereka pelaburan. Dia juga bekerja dengan sejumlah perusahaan teknologi dengan menolong mereka dengan strategi, posisi pasar, dan pertumbuhan mereka.

Tarikh Akhir Kemaskini May 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a ma ... Baca lebih lanjut

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a master’s in management, as well as open programs for individuals and customized executive education programs. Baca Ringkas