Pengurusan Risiko Perusahaan semakin diiktiraf sebagai kunci untuk mencapai dan memacu prestasi organisasi yang mampan, tidak kira sama ada organisasi itu aktif dalam sektor awam atau sektor swasta dan domain perindustrian.

Program Sarjana ini Pengurusan Risiko Enterprise Direka untuk menyediakan pendidikan pengurusan kontemporari kontemporari formal dan sambungan semula jadi ke Krisis dan Pengurusan Kecemasan kepada graduan.

Program Master dalam Enterprise Risk Management ini dirancang sekitar empat unit bertematik yang menangkap pengetahuan penting, dan kemahiran yang diperlukan untuk Pegawai Ketua Risiko yang kompeten dan kontemporari dalam sebarang jenis organisasi atau perusahaan. Program ini terdiri daripada 120 ECTS (Sistem Pemindahan Kredit Eropah).

Program ini ditawarkan secara bersama oleh Open University of Cyprus dan Hellenic Open University.

Penonton sasaran

Program Master dalam Pengurusan Risiko Enterprise mungkin menarik pemohon atau bahkan kumpulan yang ditaja oleh industri, iaitu dari organisasi yang dalam proses membangun atau memperkuat fungsi pengurusan risiko mereka sendiri. Tumpuan program yang ketat pada semua aspek pengurusan risiko tetapi dalam format generik menjadikannya kursus pascasiswazah yang ideal dalam Pengurusan Risiko untuk calon-calon dari seluruh dunia untuk mengajukan kelayakan.

Struktur Program

Untuk kejayaan program Master yang berjaya, pelajar mesti mengikuti Dan berjaya lulus peperiksaan dalam empat (4) Modul wajib (Dikreditkan dengan 20 ECTS setiap modul) dan Tesis Sarjana (Dikreditkan dengan 40 ECTS).

Pelajar dikehendaki menyediakan empat tugasan bertulis dalam setiap Modul di bawah pengawasan dan bimbingan tutor dan jika mereka mendapat gred yang diperlukan, mereka layak untuk mengambil bahagian dalam peperiksaan akhir Tahun akademik Universiti bermula pada pertengahan bulan September dan berakhir pada bulan Jun, dengan Peperiksaan bertulis akhir pada akhir tahun ini pada bulan Mei.

Pemilihan 60 ECTS bagi setiap tahun akademik bersamaan dengan Sepenuh masa, Sedangkan pemilihan kurang daripada 60 ECTS setiap tahun akademik dianggap sebagai Sambilan.

Modul yang ditawarkan:

Tahun 1

Kod Modul ECTS
ERM501 Organisasi dan Pengurusan - Persekitaran Pengurusan Risiko 20 ECTS
ERM502 Kaedah Kuantitatif Lanjutan untuk Pengurus 20 ECTS
ERM503 Piawaian Pengurusan Risiko dan Pengurusan Risiko 20 ECTS
Pelajar perlu mendaftar untuk modul dalam susunan tertentu: ERM501, ERM502, ERM503.Tahun 2

Kod Modul ECTS
ERM601 Pengurusan Krisis dan Perancangan Kesinambungan Perniagaan 20 ECTS
ERM701 Tesis Sarjana 40 ECTS
Tesis Induk boleh diambil setelah berjaya menyiapkan tiga Tahun 1 modul.

Syarat Kemasukan

  • Pemohon mesti memegang ijazah sarjana dari institusi pengajian tinggi yang sah / diiktiraf.
  • Semua calon mestilah mempunyai pengetahuan yang sangat baik dalam bahasa Inggeris untuk dapat mengikuti program ini dengan jayanya.

Pekerjaan

Peluang pekerjaan termasuk yang berikut:

  • Pegawai Risiko dan Ketua Pegawai Risiko dalam mana-mana jenis organisasi yang melaksanakan, atau sedang dalam proses melaksanakan fungsi Pengurusan Risiko Integral.
<li>    Pengurus atau Pengarah dalam mana-mana jenis organisasi di mana mereka akan dikehendaki mengendalikan krisis dan kecemasan, dan untuk membangunkan risiko, krisis, atau proses pengurusan kecemasan rasmi.</li>

Aplikasi

Permohonan hanya diisi dan dihantar secara elektronik, melalui Universiti laman web.

Untuk tahun akademik 2017-2018, Tempoh permohonan adalah Dari 8 Februari 2017 hingga 28 April 2017, 11:00 pagi

Tadbir Urus Akademik

Pengarah Program dengan bantuan dua ahli akademik, satu dari setiap universiti, membentuk tiga ahli Jawatankuasa Akademik untuk Program Master dalam ERM. The Jawatankuasa Akademik Memantau proses pendidikan lengkap program Master ini

Program diajar dalam:
English

Lihat 22 lagi program yang ditawarkan oleh Open University Of Cyprus »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
6,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan