Sarjana Pentadbiran Perniagaan MBA

Universiti Chancellor menawarkan Sarjana Pentadbiran Perniagaan. Program-program ini direka bentuk untuk memberi profesional pekerjaan peluang untuk pendidikan fleksibel, dunia nyata. Kelas adalah bersifat kecil, interaktif dan keusahawanan. Kursus teras yang diperlukan terdiri daripada kursus peringkat atas yang menyediakan pelajar yang berminat dalam pembangunan profesional atau kemajuan kerjaya dalam kerjaya yang mencabar dan dinamik dalam bidang perniagaan.

Harga Program

  • Pelajar berasaskan AS = $ 765 setiap jam kredit x 30 jam kredit kredit = $ 22,950
  • Pelajar antarabangsa = diskaun 25% (dalam bentuk geran)

Sarjana Pentadbiran Perniagaan Teras

Komunikasi MBA 6110

Kursus ini memperkenalkan pelajar kepada peranan penting komunikasi berkesan dalam persekitaran perniagaan. Kursus menyediakan pelajar dengan maklumat berguna tentang cara memahami khalayak anda, membuat mesej yang jelas, dan memberikannya dengan jelas dan kuat. Pelajar akan membangunkan tugasan persembahan bertulis dan lisan yang menyediakan alat praktikal untuk membina komunikasi yang persuasif. Kursus ini juga akan mengkaji pelbagai isu yang berkaitan dengan komunikasi dalam perniagaan, dengan tumpuan khusus kepada kepentingan teknologi media sosial.


Yayasan Pemasaran MBA 6510

Kursus ini mengkaji pasaran dan fungsi pemasaran yang diperlukan untuk menguruskan hubungan antara pembekal dan pelanggan. Pelajar akan menjadi akrab dengan topik-topik seperti campuran pemasaran, strategi pemasaran, dan pelbagai pendekatan psikologi dan sosiologi kepada disiplin pemasaran. Pertimbangan selanjutnya akan diberikan kepada pemasaran media sosial, tingkah laku pengguna, pengiklanan, penyelidikan, teknologi maklumat, dan pemasaran antarabangsa.


Kepimpinan MBA 6120

Kursus ini menggunakan pelbagai pengalaman pengalaman, kes, dan persembahan kumpulan untuk memberi pelajar kemahiran, alat, dan maklumat praktikal yang diperlukan untuk menjadi pemimpin dan pasukan yang efektif dalam organisasi keuntungan dan bukan keuntungan. Pelajar akan belajar dari penyelidikan, teori, dan amalan terbaik mengenai gaya kepimpinan dan tingkah laku yang berkesan, kemahiran menyelesaikan masalah, individu yang memberi inspirasi, membangun pasukan, dan mengurus kepelbagaian budaya dan sosial dalam persekitaran global.


Pembuatan Keputusan Anugerah MBA 6330

Kursus ini mengenal pasti para pelajar dengan statistik berguna dan praktikal yang akan meningkatkan keupayaan mereka untuk pemikiran kritis dan membantu mereka dalam membuat keputusan berasaskan bukti. Pelajar akan menjadi akrab dengan pelbagai statistik deskriptif dan alat pemodelan yang akan membolehkan mereka menganalisis data perniagaan dan menilai keputusan perniagaan alternatif.


Strategi MBA 6210

Kursus ini meneroka pelbagai pendekatan untuk menetapkan dan melaksanakan strategi organisasi yang dirancang untuk mencapai matlamat jangka panjang. Pelajar akan belajar bagaimana menganalisis pelbagai peringkat dalam proses perancangan strategik, menilai keberkesanan organisasi serta ancaman dan peluang alam sekitar, mengembangkan strategi keseluruhan, dan melaksanakan objektif strategik dan taktikal. Kursus ini juga mengenalpasti penentu dan akibat penggabungan dan pengambilalihan yang berjaya, dan strategi yang menguntungkan untuk pertumbuhan organik.


MBA 6220 Menguruskan Orang

Kursus ini menyediakan pelajar dengan maklumat berguna dan alat praktikal untuk merekrut, menilai, memotivasi dan mengekalkan pekerja yang berbakat. Kursus ini akan mendedahkan pelajar kepada pelbagai amalan pengurusan terbaik apabila orang bekerja secara bebas, berada bersama, atau bekerja dalam pasukan maya. Pelajar juga akan belajar bagaimana untuk memberikan maklum balas prestasi yang berkesan, dan untuk memanfaatkan secara berkesan kedua-dua ganjaran kewangan dan bukan kewangan.


MBA 6340 Perakaunan untuk Pembuat Keputusan

Kursus ini membiasakan pelajar dengan prinsip dan konsep perakaunan penting, dan mengajar mereka cara menggunakan maklumat perakaunan untuk membuat keputusan. Kursus ini akan meliputi topik-topik seperti pembinaan dan penggunaan penyata kewangan; bagaimana untuk mengukur aset, liabiliti, ekuiti, dan pendapatan; analisis penyata kewangan, tingkah laku dan pengukuran kos; analisis keuntungan; kos yang berkaitan untuk keputusan khas; belanjawan; dan perakaunan tanggungjawab. Pertimbangan akan diberikan kepada peranan teknologi maklumat dalam membangun dan menggunakan maklumat perakaunan.


MBA 6411 Perubahan Utama

Kursus ini akan memberi para pelajar maklumat praktikal, berguna tentang bagaimana untuk mengetuai perubahan organisasi kecil dan berskala besar. Khususnya, pelajar akan belajar bagaimana untuk membuat keperluan bersama untuk perubahan; bagaimana mengubah misi atau visi organisasi mereka ke dalam tingkah laku sebenar; bagaimana menggerakkan komitmen; bagaimana untuk mengukur kemajuan, dan bagaimana menganalisis secara sistematik, dan membuat perubahan jika perlu, kepada sistem dan struktur organisasi mereka untuk menyokong perubahan yang lebih baik. Banyak contoh dunia sebenar akan ditawarkan, dan pelajar akan mempunyai banyak peluang untuk mempraktikkan apa yang mereka pelajari.


MBA6310 Keusahawanan

Kursus ini membiasakan pelajar dengan maklumat asas yang mereka perlukan untuk memulakan dan mengembangkan perniagaan yang berjaya. Pelajar akan belajar bagaimana untuk mewujudkan satu pelan perniagaan yang berdaya maju yang akan mendapat sokongan pihak berkepentingan untuk pelancaran yang berjaya.

Topik lain termasuk: Keusahawanan, kedudukan strategik, bagaimana melakukan penyelidikan dan analisis pasaran, keperluan undang-undang untuk membangunkan perniagaan baru, dan amalan terbaik untuk membiayai, memasarkan, dan mengurus perniagaan baru.


MBA 6420 Analisis Kewangan dan Ekonomi

Kursus ini mengkaji beberapa teori, teknik, dan amalan kewangan dan ekonomi asas.

Topik termasuk: nilai masa wang; penilaian; harga aset modal; risiko dan kepelbagaian; kos modal; teknik penganggaran modal; dan ekonomi mikro dan makro. Di mana berkenaan, implikasi kandungan kursus untuk kewangan antarabangsa dan pertimbangan ekonomi juga akan dibincangkan.

MBA 6511 Mengurus Operasi

Kursus ini memberi tumpuan kepada operasi peranan utama dalam kejayaan syarikat, dan alat analitik yang diperlukan untuk membuat keputusan pengurusan yang kuat. Kursus ini menekankan kelebihan strategik yang disediakan oleh fungsi operasi kepada organisasi yang kuat. Pelajar akan didedahkan kepada topik seperti strategi operasi, rantaian bekalan, reka bentuk dan analisis proses, pembuatan bersandar, Six Sigma, dan pendekatan lain untuk menguruskan kualiti.


MBA 6620 Capstone

Batu permata adalah kemuncak program dan membolehkan pelajar menyepadukan sepenuhnya apa yang mereka pelajari. Pelajar akan menggunakan kemahiran operasi, strategi, kewangan dan pengurusan mereka dalam simulasi perniagaan yang mendalam. Kursus ini memerlukan pelajar menganalisis dan membangunkan respons yang berjaya kepada pelbagai cabaran perniagaan yang memerlukan mereka untuk menggunakan semua konsep, prinsip dan alat yang dibentangkan dalam kursus sebelumnya.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Chancellor University »

Kursus ini Online
Start Date
Sep 2019
Duration
12 - 18 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
20,000 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date