MBA dengan Pengkhususan

Program MBA ini menyumbang kepada pembangunan kerjaya para Pakar Kerja atau Peserta Kerjaya, menyediakan mereka untuk kerjaya dalam Pengurusan Perniagaan.

Pelajar boleh memilih untuk menjadi major / pakar dalam bidang pilihan mereka, melukis dari pelbagai spesialisasi dalam bidang berikut -

Bidang Pengkhususan

 • Pengurusan am
 • Pengurusan Logistik & Pengurusan Rantaian Bekalan
 • Pengurusan Operasi
 • Pengurusan Runcit
 • Pengurusan Sumber Manusia
 • Pengurusan Kewangan
 • Pengurusan pemasaran

Yuran tuisyen

$ 1374

Yuran Peperiksaan Akhir. Semua yuran kecuali Yuran Peperiksaan Akhir dikumpulkan pada masa pendaftaran. Untuk keselesaan para pelajar, Yuran Akademik boleh dibayar dalam Ansuran seperti yang diberikan di bawah. Pelajar memilih untuk ansuran / ECS perlu membayar $ 60 sebagai caj Ansuran.

Yuran boleh dibayar secara dalam talian melalui Perbankan Internet, Kad Kredit / Debit, dan ECS atau melalui Permintaan Draf yang perlu dibayar kepada "Assam Don Bosco University", di Guwahati.

Mod pemendapan - elearning

E-learning terdiri daripada pelbagai bentuk pembelajaran yang disokong secara elektronik. Mod pembelajaran ini sesuai untuk Pelajar yang memilih mana-mana / bila-bila masa pembelajaran atau Kajian Sendiri.

Ciri-ciri -

 • Sesi Rekod (untuk semua kursus)
 • eBook / Modul eLearning
 • Penilaian Sendiri menggunakan Modul 'Menguji Diri Anda'

Penilaian dan Peperiksaan

Penilaian Dalaman

Setiap kursus dalam program ini akan mempunyai skor Penilaian Dalaman berdasarkan tugasan yang dikemukakan semasa kursus (dua setiap kursus), penyertaan kelas, perbincangan, dan ujian dalaman.

Peratusan minimum yang diperlukan dalam Penilaian Dalaman adalah 40% setiap kursus. Mana-mana pelajar yang mendapat kurang daripada 40% dalam kursus tertentu tidak akan dianggap layak untuk menulis Peperiksaan Akhir untuk kursus itu dan harus muncul semula untuk tugasan dalam semester berikutnya.

Peperiksaan Luar

Peperiksaan akhir tempoh akan dijalankan dua kali setahun oleh Universiti, serta dua Kitaran Peperiksaan Tambahan. Peperiksaan dijalankan secara Online, dengan menggunakan Sistem Peperiksaan Online Proctored Web yang Berlatih. Peperiksaan ini boleh diambil dari mana saja di Dunia.

Peperiksaan Akhir Termasuk terdiri daripada Pilihan Pelbagai Pilihan dan Soalan Objektif lain. dan peratusan minimum yang diperlukan untuk membersihkan peperiksaan adalah 40%.

Ciri-ciri utama

Program MBA Don Bosco MBA adalah ijazah yang diiktiraf, yang dianugerahkan oleh Don Bocso University sebagai salah satu Universiti Terbuka Perdana di dunia. Program-program ini direka oleh beberapa minda akademik terbaik dalam bidang Pengurusan di India, dan ketat oleh standard MBA Distance Learning & Correspondence MBA. Kelas-kelas yang diajar oleh pasukan Profesor dan fakulti kami, melalui internet, menggunakan platform Kelas Maya yang unik yang berusaha untuk menyediakan anda yang paling dekat dengan 'biasa' pengalaman MBA yang mungkin dalam Program MBA Surat Menyurat.

Pelajar memberikan peperiksaan mereka pada masa yang ditetapkan untuk pilihan mereka, semasa diprogramkan secara dalam talian oleh Staff Proctoring Universiti, dengan menggunakan Kamera Web Pelajar.

Pelajar akan memerlukan PC / Laptop dengan Kamera Web, Mikrofon dan Pembesar Suara atau Headset, serta Sambungan Internet Jalur Lebar yang boleh dipercayai (512K / 1MBPS), untuk dapat menghadiri peperiksaan ini.

Peperiksaan ini boleh diambil dari mana saja di Dunia.

Maklumat tambahan

The Assam Don Bosco University, sebuah Universiti Swasta Negeri, yang ditubuhkan oleh 'The Assam Don Bosco University Act' dari Kerajaan Assam (No IX tahun 2009), yang diluluskan di Dewan Undangan Negeri Assam pada tahun 2009, diiktiraf oleh Universiti Grants Commission (UGC) India, serta Majlis Pendidikan Jarak Jauh, India (DEC). ADBU juga diiktiraf dan ahli Persatuan Universiti Komanwel, ACU, UK, memberikan Pengiktirafan Antarabangsa.

Program diajar dalam:
 • English

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh Don Bosco University »

Kursus ini Online
Start Date
Julai 2020
Duration
2 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
1,374 USD
Pelajar antarabangsa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2020
Tarikh tutup permohonan

Julai 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date