MBA DALAM KEUSAHAWANAN SOSIAL DAN EKONOMI. PENGALAMAN PERNIAGAAN DALAM PEMBANGUNAN MAPAN DAN PERPADUAN.

Membangunkan pengetahuan dan kepakaran untuk menangani cabaran yang kompleks dan sentiasa berubah pembangunan mampan dan perpaduan, menggalakkan keusahawanan mampan di kawasan-kawasan yang kurang bernasib baik, menggunakan teknologi pengurusan perniagaan dalam perkhidmatan mencipta kekayaan dan pekerjaan.

Mengambil langkah yang perlu untuk mengenal pasti, membuat dan menguruskan projek-projek perniagaan yang bertujuan untuk mewujudkan nilai di kawasan-kawasan yang berlainan di negara ini, untuk membantu menyelesaikan masalah sosial kemahiran pengaruh alam sekitar.

Mendapatkan pemahaman yang menyeluruh tentang peranan usahawan dalam pembangunan ekonomi dan sosial dan memenuhi pelbagai sumber untuk menyokong keusahawanan, memahami bagaimana perniagaan dengan cara yang bertanggungjawab sosial diuruskan.

Pengurusan masa: Menyusun proses DM

Program ini adalah satu unit kandungan dan kaedah, di mana pelajar, yang diberi kuasa oleh guru, membangunkan keupayaan mereka untuk mengenal pasti dan membuat keputusan apa yang penting dalam setiap situasi perniagaan, belajar untuk mengutamakan dalam menguruskan usaha dan pergi sehingga memungkinkan untuk menyasarkan merebut peluang.

Pelajar ini membangunkan keupayaan untuk meningkatkan kesediaan organisasi kepada objektif dan kriteria yang sama dalam konteks kepaduan strategik berubah.

PROSES PEMBELAJARAN BERASASKAN pembuat keputusan

Pengalaman Sarjana Pentadbiran Perniagaan dengan pengkhususan dalam Perdagangan Antarabangsa, dalam setiap kelas bermula dengan soalan, "Apa masalahnya?" Jawapan ini dibina bersama-sama dalam dialog antara guru dan rakan-rakan.Guru adalah satu proses yang dinamik pembuat keputusan.

Pengalaman pelajar menjadi aset yang paling berharga dalam proses pembelajaran. Pelajar itu adalah pelakon sebenar dan tumbuh dengan senaman dalam kapasiti mereka untuk memantau dan menstrukturkan keputusan itu, ia adalah berpusatkan pelajar dan diperkayakan dengan pembelajaran pelajar.

Pasukan kajian global

Setiap kelas adalah unik kerana ia dibangunkan daripada pengalaman rakan-rakan seseorang dan bertenaga oleh guru. Pelajar kelas secara individu bersedia untuk mengambil bahagian dalam pengalaman kolektif penemuan dan pembelajaran, di mana semua orang boleh pergi keupayaan proses pemodelan pembuat keputusan. Tahap pengalaman pengurusan peserta adalah penting kepada program ini kerana mereka adalah pelakon dalam analisis kes, mereka berbincang, berkongsi dan membincangkan kedua-dua dalam anda dan dalam beberapa minggu forum antarabangsa.

Pelajar dari bahagian-bahagian yang berlainan di dunia, membawa kepelbagaian ke dalam bilik darjah untuk memperkayakan proses interaksi dan pembelajaran.
Program diajar dalam:
  • Sepanyol

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh ISEAD Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,000 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date