MBA dalam Pengurusan: Satu pengalaman keusahawanan membangunkan keupayaan untuk menentukan, struktur dan merancang model perniagaan yang mampan dalam yang semakin kompleks dan perubahan persekitaran dunia perniagaan di Amerika Tengah, yang boleh disatukan dalam pasaran semula jadi dan akibatnya akses ke pasaran antarabangsa.

Memperkukuh dan mendalam kecekapan untuk menguruskan, mengendalikan dan mengawal strategi model perniagaan melalui sumber-sumber alam sekitar tempatan dan serantau. Menguatkan keupayaan untuk berkomunikasi dengan berkesan, projek, keputusan, perancangan, pengetahuan dan sebab-sebab menyokong idea perniagaan kepada pakar dan bukan pakar.

Pengurusan masa: Menyusun proses DM

Program ini adalah satu unit kandungan dan kaedah, di mana pelajar, yang diberi kuasa oleh guru, membangunkan keupayaan mereka untuk mengenal pasti dan membuat keputusan apa yang penting dalam setiap situasi perniagaan, belajar untuk mengutamakan dalam menguruskan usaha dan pergi sehingga memungkinkan untuk menyasarkan merebut peluang.

Pelajar ini membangunkan keupayaan untuk meningkatkan kesediaan organisasi kepada objektif dan kriteria yang sama dalam konteks kepaduan strategik berubah.

Rancangan latihan yang komprehensif

Ia menggalakkan pembangunan berorientasikan kemahiran visi Keputusan dan pengurusan Tindakan pemikiran.

Dari pengalaman dan pengetahuan baru yang diperolehi, pelajar dalam setiap kelas mengambil bahagian dalam proses analisis dan keputusan dalam keadaan perniagaan, mengenal pasti masalah dan peluang melalui dialog dan pemerhatian reflektif, di mana usaha gabungan bersepadu keseluruhan pelajar dan penglibatan guru. Dalam dinamik pemikiran dan aplikasi praktikal pengetahuan, pelajar berkembang secara beransur-ansur, empat bidang utama pemikiran dan tindakan:

Calon: semasa dan penilaian masa depan kapasiti (trend ekonomi, teknologi, dan lain-lain) persekitaran untuk menentukan ancaman, risiko dan peluang.

Sistem Pemikiran: Keupayaan untuk melihat model perniagaan dan mengintegrasikan semua elemen struktur secara konsisten: MKT, teknologi, proses, dan lain-lain

Pemikiran ekonomi dan kewangan: Mengenal pasti dan menguruskan keperluan kewangan dan keuntungan masa depan dan konsisten dengan model perniagaan semasa anda.

Kepimpinan: Kebolehan mengurus mobilisasi komitmen peribadi untuk melaksanakan model perniagaan dan pembangunan.

Dengan bidang pembangunan, program ini distrukturkan: 23 Kursus dalam talian, yang mengkaji rahsia pelbagai bidang ilmu dengan tujuan praktikal dan menyeluruh, dari perspektif proses pengurusan.

Dua Minggu Antarabangsa: Kursus muka dan rapi, di mana kepakaran dan keupayaan untuk menjadi proses penciptaan perniagaan dan pelaksanaan strategi yang dibangunkan.

Pelan Perniagaan, di mana pelajar mempunyai peluang untuk konsep dan struktur model perniagaan baru dari perspektif usahawan.

Nilai Ditambah:

Persidangan ISEAD melalui TV dengan pemimpin perniagaan antarabangsa, di mana pengalaman yang dikongsi daripada penceramah, pelajar luas dan menguatkan pembangunan penglihatan dan prestasi kriteria dalam peranan kepimpinan mereka.
Program diajar dalam:
  • Sepanyol

Lihat 5 lagi program yang ditawarkan oleh ISEAD Business School »

Kursus ini Online
Start Date
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
14,000 USD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date