Baca keterangan rasmi

MBA dalam Kepimpinan Perusahaan Sosial

Tarikh Mula yang Akan Datang: 25 November, 6 Januari

Kenapa program ini diperlukan?

Sebuah Perusahaan Sosial (SE) secara umumnya difahami sebagai perniagaan yang dikendalikan atau dimiliki oleh organisasi bukan keuntungan, yang ditubuhkan sekurang-kurangnya sebahagiannya untuk menambah dana publiknya dan sumbangan amal. Pertumbuhan sektor Perusahaan Sosial adalah kuat, dan keperluan untuk pemimpin yang berkebolehan dan berpengalaman lebih kuat. Akan tetapi, perniagaan terkemuka itu boleh dikatakan lebih kompleks daripada memimpin perniagaan untung - daripada berfokus pada keuntungan, eksekutif Enterprise Sosial mesti mencapai pulangan "nilai campuran" pelaburan, mengimbangi keuntungan yang mampan dengan misi sosial. Oleh itu, sebagai tindak balas terhadap permintaan yang semakin meningkat untuk para pemimpin SE, dan kerumitan kepemimpinan SE, program ini telah dibangunkan dengan nasihat beberapa pengamal terkemuka Kanada untuk memenuhi keperluan khusus sektor itu.

Bagi siapa program ini direka bentuk

MBA dalam talian kami dengan tumpuan dalam Kepimpinan Perusahaan Sosial direka untuk profesional kerjaya awal dan pengurus organisasi bukan keuntungan dan perusahaan sosial yang bercita-cita untuk memimpin perniagaan mereka ke arah prestasi yang lebih tinggi. Ia bermula dengan liputan asas pengurusan asas seperti kemahiran kewangan, analitik dan membuat keputusan, dan pengetahuan mengenai fungsi dan interaksi teras organisasi. Program ini jauh lebih jauh daripada itu. Tumpuan utamanya adalah teknik kepemimpinan, terutama kepimpinan kolaborasi dalam konteks kompleks objektif dua dan pelbagai pemegang kepentingan; tetapi ia menambah fokus utama ini dengan satu siri kursus khusus khusus yang difokuskan kepada keperluan pemimpin Perusahaan Sosial.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan profesional dan pengurus awal kerjaya untuk jawatan kepimpinan senior, untuk berjaya dalam jawatan tersebut, semuanya tanpa mengganggu momentum kerjaya mereka. Untuk mencapai matlamat pendidikan kami, kami menggunakan pelbagai alat dan teknik pendidikan, termasuk beberapa aplikasi pengajaran dan pembelajaran dalam talian yang paling terkini yang tersedia, dan suite kursus yang direka dengan teliti dalam jadual yang terfokus dan fleksibel. Pelajar program MBA didedahkan kepada tambahan setiap jam kursus kredit untuk membolehkan arahan yang lebih luas dan lebih terperinci.

TIMELINE

Terdapat empat belas kursus: sepuluh kursus asas, tiga kursus pengkhususan termasuk satu pilihan, dan satu projek integrasi batu permata. Kursus diselesaikan dalam format tetap agenda sebelas minggu. Sekiranya kursus diambil dalam format tipikal tipikal sebelas minggu, tempoh program MBA adalah tiga tahun, enam bulan. Pelajar juga boleh menyambungkan kursus (bergantung kepada ketersediaan), yang memendekkan tempoh program.

Pengalaman Dalam Talian

Untuk memaksimumkan pengalaman pembelajaran global sepanjang program pelajar kami akan mengambil bahagian dalam seminar "live" dan / atau persidangan dengan pemimpin berpengalaman dari organisasi global. Pelajar dan fakulti kami tidak terhad kepada sempadan geografi, yang memberikan pengalaman pendidikan baru yang membolehkan pelajar berfikir dengan perspektif global semasa mengendalikan kajian kes dan projek dengan rakan-rakan lain dari seluruh dunia.

Program ini juga direka untuk mengintegrasikan pengetahuan merentas subjek. Pelajar menyimpan jurnal / portofolio sepanjang program mereka, mengumpul projek dan tugasan ketika mereka maju melalui program dan menggunakan karya sebelumnya ini sebagai bahan sumber untuk projek akhir mereka. Terdapat juga aktiviti dan tugasan portfolio khusus di seluruh program di mana pelajar diminta untuk menggabungkan atau membandingkan pengetahuan merentasi kursus.

Syarat Kemasukan

Individu yang ingin mendapatkan kemasukan ke MBA dalam program ijazah Kepimpinan Sosial Perusahaan akan mempunyai ijazah sarjana muda dan sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman kerja sepenuh masa.

Tuisyen

Tuisyen untuk Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah $ 19,000 CDN. Tuisyen akan dibayar di hadapan atau kursus-pada-masa. Pelajar boleh membayar kursus tuisyen-pada-masa atau secara ansuran.

Pemindahan Kredit Diploma Pasca Ijazah

Pelajar yang memegang Diploma Post-Degree satu tahun dari Kolej Komuniti Awam Kanada layak mendapat pemindahan kredit MBA yang unik. Pemohon boleh menerima maksimum dua (2) kredit kursus ke arah MBA, mengurangkan program tuisyen dan jangka masa!

Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Sandermoen School of Business »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
42 
Price
19,000 CAD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date