Baca keterangan rasmi

MBA dalam Kepimpinan Global

Tarikh Mula yang Akan Datang: 25 November, 6 Januari

Kenapa program ini diperlukan?

Adalah penting bahawa pasukan kepimpinan hampir setiap syarikat mengiktiraf secara kolektif bahawa mereka menguruskan organisasi mereka dalam rangkaian global pembekal, pesaing, rakan kongsi dan pelanggan yang kompleks - dengan semua ancaman dan peluang yang diperlukan. Dalam pandangan kami, konteks global ini tidak perlu dikhuatiri. Sebaliknya, ia mesti dipeluk, dan pasukan kepimpinan dan pengurusan kami mesti dididik dan disediakan dengan sewajarnya.

Bagi siapa program ini direka bentuk

MBA dalam talian kami dengan tumpuan dalam Kepimpinan Global direka untuk profesional kerjaya awal dan pengurus syarikat bersaiz sederhana hingga besar yang bercita-cita untuk memimpin syarikat mereka ke arah prestasi yang lebih tinggi dalam rangkaian global mereka. Ia bermula dengan liputan asas pengurusan asas seperti kemahiran kewangan, analitik dan membuat keputusan, dan pengetahuan mengenai fungsi dan interaksi teras organisasi. Program ini jauh lebih jauh daripada itu. Tumpuan utamanya adalah teknik kepemimpinan, terutamanya kepimpinan kolaboratif dalam konteks global sempadan yang kompleks, baik di dalam syarikat dan di antara syarikat.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan profesional dan pengurus awal kerjaya untuk jawatan kepimpinan senior, untuk berjaya dalam jawatan tersebut, semuanya tanpa mengganggu momentum kerjaya mereka. Untuk mencapai matlamat pendidikan kami, kami menggunakan pelbagai alat dan teknik pendidikan, termasuk beberapa aplikasi pengajaran dan pembelajaran dalam talian yang paling terkini yang tersedia, dan suite kursus yang direka dengan teliti dalam jadual yang terfokus dan fleksibel. Pelajar program MBA didedahkan kepada tambahan setiap jam kursus kredit untuk membolehkan arahan yang lebih luas dan lebih terperinci.

TIMELINE

Terdapat empat belas kursus: sepuluh kursus asas, tiga kursus pengkhususan termasuk satu pilihan, dan satu projek integrasi batu permata. Kursus diselesaikan dalam format tetap agenda sebelas minggu. Sekiranya kursus diambil dalam format tipikal tipikal sebelas minggu, tempoh program MBA adalah tiga tahun, enam bulan. Pelajar juga boleh menyambungkan kursus (bergantung kepada ketersediaan), yang memendekkan tempoh program.

Pengalaman Dalam Talian

Untuk memaksimumkan pengalaman pembelajaran global sepanjang program pelajar kami akan mengambil bahagian dalam seminar "live" dan / atau persidangan dengan pemimpin berpengalaman dari organisasi global. Pelajar dan fakulti kami tidak terhad kepada sempadan geografi, yang memberikan pengalaman pendidikan baru yang membolehkan pelajar berfikir dengan perspektif global semasa mengendalikan kajian kes dan projek dengan rakan-rakan lain dari seluruh dunia.

Program ini juga direka untuk mengintegrasikan pengetahuan merentas subjek. Pelajar menyimpan jurnal / portofolio sepanjang program mereka, mengumpul projek dan tugasan ketika mereka maju melalui program dan menggunakan karya sebelumnya ini sebagai bahan sumber untuk projek akhir mereka. Terdapat juga aktiviti dan tugasan portfolio khusus di seluruh program di mana pelajar diminta untuk menggabungkan atau membandingkan pengetahuan merentasi kursus.

Syarat Kemasukan

Individu yang ingin mendapatkan kemasukan ke MBA dalam program ijazah Kepimpinan Global akan mempunyai ijazah sarjana muda dan sekurang-kurangnya satu tahun pengalaman kerja sepenuh masa.

Tuisyen

Tuisyen untuk Program Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah $ 19,000 CDN. Tuisyen akan dibayar di hadapan atau kursus-pada-masa. Pelajar boleh membayar kursus tuisyen-pada-masa atau secara ansuran.

Pemindahan Kredit Diploma Pasca Ijazah

Pelajar yang memegang Diploma Post-Degree satu tahun dari Kolej Komuniti Awam Kanada layak mendapat pemindahan kredit MBA yang unik. Pemohon boleh menerima maksimum dua (2) kredit kursus ke arah MBA, mengurangkan program tuisyen dan jangka masa!

Program diajar dalam:
English

Lihat 6 lagi program yang ditawarkan oleh Sandermoen School of Business »

This course is Online
Start Date
Sept. 2019
Duration
42 
Price
19,000 CAD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date